Област на използване на сондажни платформи

сондажни платформиПървоначално си струва да разберете какво представлява сондата. Това е специфичен набор от технологично оборудване, предназначено за пробиване на кладенци. Изпълнението на такава работа се изисква в различни сфери на човешката дейност.

Сондажното съоръжение намира успешното си приложение на строителни обекти, при геоложко проучване, при разработването на газови и нефтени кладенци. Също така, такова оборудване може да се използва за оборудване на кладенец.

Пробивни платформи и техните видове

Класифицирането на оборудването на платформата може да се определи с определени характеристики, съгласно техниките на сондиране. Сред тях:

- Вибрационните инсталации се използват в процеса на сондажи, подложени на физическо уплътняване и насипни скали. Вибриращият генератор с помощта на колона от сондажни тръби пренася вибрационното натоварване към вибрационната сонда. От своя страна, тя засяга скалите, а чрез уплътняване образува сондаж.

- Ротационните инсталации се използват най-често в случаите, когато има нужда да се създават малки в дълбините на кладенец. В този случай специализираният инструмент е доста стегнат срещу лицето и се върти, има разрушителен ефект върху скалите и потъва по-дълбоко.



- Ударно ротационно оборудване се използва за създаване на кладенци, чиято дълбочина може да достигне 2000 метра. Използва се подсилена диамантена корона. При въртене удря инструмента. Въз основа на такава съгласувана дейност се оказва, че се постига унищожаване на породата.

- Оборудването за удар може да се използва за работа с насипни почви, когато разговорът се отнася до създаване на кладенци, чиято дълбочина не надвишава 100 метра. Улиците се формират от въздействието на използвания инструмент.

- Оборудването е пожарогасено. Тези механизми могат да се използват за формиране на кладенци в кристално образуващи скали. Специализираната инсталация формира високотемпературни газови потоци, които унищожават скалите, когато се достигне скорост на звука.

- Механизмите на пробиване на типа импулс-отбив се използват изключително за образуване на кладенци чрез уплътняване на скали на големи дълбочини. На земята работниците са изложени на електрически заряди.

В допълнение към класификацията, сондажите могат да бъдат разделени на самоходни, подвижни и стационарни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се правят сондажите с инжектиране?Как се правят сондажите с инжектиране?
Абисинска и безплатна питейна вода на парцел в странатаАбисинска и безплатна питейна вода на парцел в страната
Водоснабдяване от кладенецаВодоснабдяване от кладенеца
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Пластмасов кейсон за сондажПластмасов кейсон за сондаж
Къде да се пробие кладенец под вода?Къде да се пробие кладенец под вода?
Как да пробием кладенец на място?Как да пробием кладенец на място?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Помпи за потопяеми кладенциПомпи за потопяеми кладенци
Диамантно пробиване на бетонДиамантно пробиване на бетон
» » Област на използване на сондажни платформи
© 2021 BggeHat.com