Как се правят сондажите с инжектиране?

Buroinjectional купчини са представени като специален вид фондация.

Тази технология на подсилващи фундаменти се използва при извършване на ново строителство, както и за реконструкция на сгради и инсталиране на оградни стени на строителни ями.

Сондажно сондиране за пробиване на пилоти

Сондажно сондиране за пробиване на пилоти

Укрепването на основите с такива купчини води до факта, че такъв динамичен ефект на подсилване върху почвения слой и основата на конструкцията напълно губи своята сила.

Това е основен фактор при провеждането на строителните работи и създаването на фондация в градската среда.

Характеристики на купчинките за инжектиране на сондажи

Buroinjectional пилоти се считат за структури, които възникват при подмяна на пробити почви с предварително приготвена смес от бетон.

Един пример за устройство може да се има предвид при подаването на бетонна смес към кладенеца чрез напълнен шнек под налягане.

Представената технология за укрепване на фондациите въз основа на армо-рамка. Монтажът на сондажни пилоти се извършва на предварително нанесена бетонна основа до степента на постигане на проектната марка.

Пример за такава технология може да се види в случаите, когато пилотите се използват за укрепване на основите за:

  • граждански сгради;
  • промишлени сгради;
  • вече съществуващи фондации;
  • сгради, разположени на почва;
  • обхващащи структури.

Такава технология за подсилване на фундаментите се използва активно при специфични условия на строги строителни обекти.

Технологията за подсилване на основите не изисква използването на големи съоръжения и изключва големи обеми изкопни работи.

Най-удивителният пример за предимството на подсилването на пилоти за свредла е скоростта, при която основата се подсилва.

В допълнение, основата се засилва с помощта на компютърно тестово оборудване, което е пример за висока степен на структурна надеждност.

Характеристиките на палетата за инжектиране на пирони на устройството им позволяват да се използват, за да се подобри носещата способност на обекта и да се повиши нивото на изискванията за неговата якост.

Пример за технологията на купчинките за впръскване

Пример за технологията на купчинките за впръскване

Като пример - разширяване на основата, увеличаване на броя на етажите, разширяване на мостовете, инсталиране на допълнителни конструкции.

Подреждането на такива купчини прави възможно укрепването на основите в съществуващи сгради дори в случаите, когато плътността на плътността на сградата е изключително висока.

В допълнение, подкрепления с помощта на пилоти за сондиране могат да се извършват на места, които се отличават с проблемни геоложки условия.

Сега има голям брой такива строителни проекти, които се различават по местоположението на новото съоръжение на малко разстояние от вече съществуващото. Укрепването на основите в този случай е една от трудно технически задачи.

Благодарение на особеностите на сондажното устройство, основата може надеждно да бъде защитена от постоянно възникващи вибрации и повишено ниво на натоварване по време на строителните работи.

Също така при последващата работа на конструкцията, нейната структура се засилва с участието на купчини. Изграждането на такива купчини спомага за намаляване на рисковете от деформация и лошото течение на почвата по време на строителните работи.

Устройствата, представени под формата на малки пробивни машини и мобилен бетонов възел, позволяват манипулиране на монтаж и инсталация на CFA продукти дори и в такива условия, където пространството е доста ограничена. Дизайнът на такива купчини позволява да бъдат активно използвани, когато:

  • изграждане на тунели;
  • надстройка на сгради;
  • укрепване на съществуващата фондация;
  • създаването на подземен паркинг.

Такива явления като внезапно покачване на нивата на подпочвените води, прекомерна влага на почвата и постепенно влошаване на носещите конструкции в повечето случаи водят до това, че сградата започва да се разлага неравномерно.

Греди на тънки пилоти, които се различават при различни ъгли на наклон

Греди на тънки пилоти, които се различават при различни ъгли на наклон

Това се дължи на факта, че е издигнат върху основата на плоча или тип лента. Най-ефективният начин за спиране на такива разрушителни процеси е използването на сондажни пилоти.

В този случай наклонената основа се подсилва в максималната площ на утайката. След това, след известно време, цялостно укрепване на редица други фундаментални точки, които потънаха до определена точка.

Този обект, който е най-податлив на потъване, се засилва чрез въвеждането на купчини в структурата. Повишените зони постепенно се спускат до желаното ниво. Това се случва чрез отслабване на основата, чрез овлажняване или изкопаване на почвата.

Обхват на приложение

Съществуват редица случаи, при които инсталирането на сондажни пилоти е единственият приемлив начин, чрез който може да се създаде трайна и здрава основа. Специална необходимост от инсталиране на такива структури възниква, когато:

  • работата се извършва с почви, които са изобилие в големи парчета скалисти инклузии или с големи количества издънки;
  • строителството се извършва на тези обекти с ъгъл на наклон над 8;
  • основа се създава върху почви с недостатъчна дебелина;
  • строителството се извършва на тези парцели, където често се срещат бързи пясъци или подземни води.

Фондацията, издигната на принципа на "стената в земята", се счита за най-модерния тип носеща конструкция.

Благодарение на включенията си, възможно е да се изградят мащабни структури дори и при онези видове почви, които първоначално не са подходящи за това.

Тези структури, с помощта на сондажни пилоти, позволяват създаването на ефективна защита срещу свлачища и защита на сградите от проникване в подпочвените води.



Buroinjectional пилоти непрекъснато се подобряват и се използват все по-често при различни геоинженерни манипулации.

Устройството и технологията за сондиране на пилоти за инжектиране на пилоти

Устройството и технологията за сондиране на пилоти за инжектиране на пилоти

Представените продукти досега са широко използвани в минното дело, минното дело, геотехниката. По правило пробиването под пилоти се извършва на няколко етапа.

При използването на такива конструкции е възможно да се спести значително време. Това се дължи на факта, че при създаването на такива купчини, циментовата каша може да се излива в кладенеца директно по време на процеса на пробиване.

Когато работите с големи обеми такава икономика е много забележима. Самата технология започва с факта, че циментната суспензия се подава в кладенеца през вътрешната корито.

Инжектирането на цимент се осъществява с помощта на специално устройство, което насърчава равномерното разпределение на разтвора под налягане през купчина, образувана от земята.

В процеса всички фини частици, които се намират на стените на купчината, се абсорбират от потока на разтвора.

В резултат на това силата на пръчката значително се увеличава, въпреки че скоростта на нейното създаване е доста висока.

Методът, по който сте пробиване под купчини с паралелен фугиране, в повечето случаи, се използва за формиране на основите на големи сгради, както и за укрепване на пистите и да се защити фундаментни стени от срутване.

Как се конструират пилотните инжектиращи пилоти?

Цялата конструкция се състои от няколко части - бар, съединител, централизиращо устройство, сондажна колона, шайби и ядки.

Шайбите в чуждестранни аналози са изработени от стомана клас 28Mn6. Домашните колеги са изработени от стомана клас 30G.

Съществена стойност се дава на правилно избрани нишки. В повечето случаи трапецовидна или кръгла нишка значително увеличава адхезията на разтвора, който се подава в ямката.

Реженето се извършва с ориентация към метода на студено валцуване. С помощта на съединители, пръчката е свързана с единична пробивна струна.

Представените свързващи елементи са изработени от фино-зърнеста стомана под марката 28Mn6.

Вътре в съединителите резбата също се отрязва. При пробиване под купчини се използва така наречената система GSI, която позволява използването на сондажни колони.

Всяка отделна колона е подходяща за определен тип почви. Ако е необходимо, върховете на колоните допълнително се подсилват от твърдите сплави.

Централизаторите се произвеждат при такива стоманени класове като 42CrMo4 и 42XM. Това кръстовище е една от основните детайли на цялата структура, защото засяга центрирането на цялата колона по време на работа.

Ако купчините не са центрирани точно, тогава разтворът, който влиза в кладенеца, няма да може да се разпределя равномерно.

Това може да доведе до различни механични повреди или корозивни процеси в прътите.

Централизаторът винаги трябва да бъде няколко милиметра по-висок от самата сеялка. Гайките, използвани за свързване на различните елементи на купчината, могат да имат права и сферична форма.

Тези продукти са изработени от стоманени класове 42CrMo4, които известни със своята висока степен на стабилност до високи температури.

Тези части се подлагат на допълнителна топлинна обработка по време на производството. След това индексът на тяхната твърдост става 26-28 HRC. Шайбите са направени от стомана CT3c.

Как е инсталирането на сондажни купчини? (Видео)

Видове и технологични нюанси

Всички съществуващи пилоти за сеялки са разделени на два основни вида. Тези видове се различават по това, че имат различни части, които предават осъществимото натоварване на земята.

  1. Купчинките са потопени в дълбоко разположени слоеве от подземни скали и пренасят товара през петата.
  2. Закачените купчини са изградени на място, което няма силен носещ слой. Те предават натоварването на земята, използвайки странична повърхност за това.

Изчисляването на сондажни пилоти цели да гарантира, че настоящият процес на производство на продукти преминава през необходимия брой ключови важни точки. Тези точки за сетълмент са представени като:

  • внимателно запълване на кладенеца с бетон и зареждането му по време на процеса на утаяване;
  • плътност на финозърнест бетон;
  • степен на якост на бетона.

За да контролирате последните два параметъра, е необходимо да изберете необходимите проби с честота еднократно на ден.

В повечето случаи изчислението се извършва с помощта на редица специални формули, които се публикуват в специализирани ръководства за сгради.

При тези видове почви, които имат висока степен на склонност към плуване, обвивката се прилага с помощта на метални тръби.

Укрепване на основата чрез пробиване на ями

Укрепване на основата чрез пробиване на ями

Понякога е възможно да се използва измиване с разредени бетонни смеси. Те се подлагат на втвърдяване, след като винтът се втрива в стените.

Така се формира достатъчно надеждна клетка, която поема функцията на корпуса.

Монтажът на тези пилоти, които са оборудвани с навиване на винтове, не изисква предварително пробиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плейт основа на разнообразие и правила за строежПлейт основа на разнообразие и правила за строеж
Характеристики и предимства на купчинатаХарактеристики и предимства на купчината
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Скучна основаСкучна основа
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
» » Как се правят сондажите с инжектиране?
© 2021 BggeHat.com