Точкови стълбове за къщата

1През последните години, когато се строят отделни къщи и градински къщи, често се използва фундамент с пирони - пилоти или стълбове. Ако една лесна конструкция е изградена на твърда основа, можете да ограничите изграждането на колоната фундамент, който е евтин, а също така осигурява вентилация у дома от дъното. Постове са инсталирани в точките на концентрация на товарите. Между стълбовете около периметъра на къщата е монтирана тръба - лека стена за затопляне на подземните пространства и предпазване от утаяване. Тя е изработена от тухли или бетон. Понякога се използват дъски, третирани с антисептик. Напоследък са използвани специални панели за симулиране на зидария от естествен камък.

Основата на купчината осигурява по-солидна подкрепа от колонната основа. Обикновено при използването му се използват различни видове бетонни купчини. При нискоетажни конструкции все по-често се използват сондажни пилоти, които се извършват на място чрез изливане на бетон в пробити кладенци. В сравнение със сондажни пилоти, тази технология е по-трудоемка, но не изисква използването на пилотно оборудване. Основата на отегчени купчини може да бъде заредена само когато бетонът е напълно иззет, тъй като е необходимо да изчакате 28 дни.

Технологията Burozabivnaya се занимава с готови бетонни купчини, които са изковани в пробити кладенци. Недостатъкът на тази технология е необходимостта от привличане на тежко оборудване за пробиване на кладенци и за задвижване на пилоти. Предимството пред скучната технология е, че не е нужно да работите с решението, не е нужно да чакате да се възползва от нея и веднага след като сте инсталирали купчините, можете да построите сграда.



За да изберете желания тип фундамент, трябва да се включи специалист, който да извърши пробивно сондиране, да определи състоянието на почвата и дълбочината на подземните води. Тези данни ще ви помогнат да изберете вида на фондацията, от която се нуждаете, и да избегнете грешки при нейното проектиране.

Трябва да се има предвид, че не са свързани опорна точка може да бъде изместена в земята, и ако те са монтирани кадър къща, сауна или влезте къща трябва да се контролира ежегодно, като се използва нивелир, поява на потъване и изпъкнали стълба. Ако е необходимо, хоризонталността на сградата се коригира. За да направите това, конструкцията се повдига с помощта на джак и върховете на купчините и колоните "се изсипват".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подреждане на основата на мазета със собствени ръцеПодреждане на основата на мазета със собствени ръце
Изборът и технологията за изграждане на фундамент за банятаИзборът и технологията за изграждане на фундамент за банята
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Скучна основаСкучна основа
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
» » Точкови стълбове за къщата
© 2021 BggeHat.com