Фондация под къщата от газоблоков

Газеният бетон е порест и лек материал, използван за изграждането както на столицата, така и на преградни стени, нейната структура, състояща се от много въздушни слоеве, прави газовите блокове отличен топлоизолационен и шумозащитен материал. За съжаление, тези устройства са подложени деструктивни напрежения в огъване, така че основите под къщата от газобетон с ръцете си трябва да организира внимателно и да го спаси, във всеки случай, ще бъде добра основа - бъдещето на вашия дом.

Видове бази

Общо 3 вида фундаменти са приложими за изграждането на къща от газови блокове, което е по-подходящо в конкретен случай в зависимост от няколко фактора - видовете почви и нивото на появата на подпочвените води:

  1. Монолитна стоманобетонна незаземена база, това е най-добрият вариант за места, където има крехки почви или нивото на появата на подземните води е катастрофално близко до повърхността. Твърдата армировка и особено силният бетон предпазват стените от вредни въздействия.
  2. Задълбочената и незакопчана основа на лентата, която изборът ще зависи от дизайна на бъдещата структура.
  3. Монтирането на пилоти под дълбочината на замръзване на земята, като основата за структурата на блоковете газ, се нуждае от усилване от монолитна решетка. Тези мерки ще предпазят стените от пукнатини и частично унищожаване, в случай на неравномерно разпределение на подем или утаяване на самата основа.

Основи на коланите

снимка на основата на лентата

Фино-зърнестата лента се отличава не само от ниската цена за нейното запълване, но и от краткия срок на нейното изграждане. Когато nepuchinistyh или вдигане но в по-малка степен, тази фондация е утвърдила като качество и надеждност, дори и в строителството на къщи от газобетонова, днес тя е най-популярен в изграждането на такава структура.

Технология на ерекцията

Технология на основата

За да направите това на база необходимостта от предварително предписани площ да се копае на изкопа в ширината на 800 mm и на дълбочина не повече от 60 см. Първоначалният слой е пясъчен, не повече от 400 мм., Тя трябва да бъде много добре уплътнен, защото е възможно пропадане на основата преди втвърдяването на бетона монолит, след полагане и укрепване на мокро пясъчна основа.

Монтаж на кофраж

Монтаж на кофраж

Следващата стъпка е монтажът на дървени кофраж с подходящи размери, нейната инсталация се различава малко от кофража за други видове фундаменти. Основното нещо, което беше силно и равномерно, външният слой е водоустойчив.

подсилване

Укрепване на основата



След това се монтира армиращ елемент, неговият скелет е създаден от армировка с диаметър 14 мм и свързваща тел с диаметър 8 мм. Важно е да се защити металът от корозия, като за тази цел разстоянието от повърхността на бъдещата основа до горните телени пръти е не по-малко от 50 мм.

запълни

изливане на основи

След това бетонната смес се подава, по време на инсталацията трябва внимателно да се блъска, за по-добро и по-бързо втвърдяване на бетона, използван полиетилен, той създава парников ефект по време на "узряване" на процеса на готовия бетон монолит. След 4 дни стареене кофражът се отстранява, той е водоустойчив и пролуките са покрити с пясък. Вдлъбнатината трябва да бъде монтирана директно върху почвените почви, което ще предотврати натоварванията, причинени от стените на газовия блок. Технологията на монтаж е подобна на технологията на устройството на плитка основа.

Производство, видео

заключение

Проведете задълбочено проучване на строителната площадка и като се започне от получената информация, изберете вида на основата, като във всеки случай спасяването и полагането на основите са две неща, които са абсолютно несъвместими.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Фондация на глинаФондация на глина
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да подсилим газовите блоковеКак да подсилим газовите блокове
Сутерен от газови блоковеСутерен от газови блокове
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Методи за инсталиране на пилотиМетоди за инсталиране на пилоти
» » Фондация под къщата от газоблоков
© 2021 BggeHat.com