Сутерен от газови блокове

Приземният етаж е най-добрият вариант за разширяване на жилищното пространство, освен това очакваните разходи за неговото развитие са много по-ниски от строителството на втория етаж. Ако планирате всичко добре, можете да организирате всички технически помещения или дори зона за почивка в солариума. Ако за зидарски блокове стените му бе избрана клетъчен бетон, няма никакво съмнение в топлина му. "Но това е реалистично да се изгради мазето на gazoblokov?" - въпросът за загриженост за много частни фирми, в негова полза наклони относително ниска цена, лесна инсталация и добър показател на топлопроводимост. Въпреки това, в бетонни блокове, има един недостатък - те са хигроскопични, т.е. притежават повишена способност да абсорбира влагата, но ако интелигентно организира основата и хидроизолацията, за газобетон е отличен материал за изграждането на стени.

Гнездо от газови блокове

Гнездо от газови блокове

Първата стъпка, която трябва да направите, за да изградите къща, е да получите силен и висококачествен материал за стени, в случая това са бетонни блокове с плътност не по-ниска от D600. За монтажа си, по-подходящ специален лепилен цимент, отколкото обичайния хоросан, поради своя състав намалява дебелината на зидария и предотвратява появата на студени мостове. Първият ред от основата ще трябва да бъде поставен върху циментовата каша.

фундамент

фондация фондация

За къщата, където ще бъде издигнат приземният етаж на клетъчните продукти, най-добрият вариант ще бъде монтажът на затворена основа с лента, а монтажът й е аналогичен на поставянето на основата за пенобетонна къща.
Специална роля за газобетонните блокове играе хидроизолацията, така че след като е монтирана основата, тя трябва да бъде внимателно защитена от влага. Това може да се направи както с помощта на специална хидроизолация, така и с използването на покривен материал. За да го подреждате, е необходимо внимателно и систематично, на няколко слоя.

зидария

снимка на зидарията на газ-блок

Сега можете да започнете да слагате газовите блокове. Първоначално трябва да настроите сигналите и да издърпате нишката между тях, изравняване, на което ще лежат блоковете, отново проверявайки всичко с нивото, започваме зидарията. Първите газови блокове падат от ъглите, стъпка по стъпка и точно измерват всички размери и местоположения на бъдещите стени. Ако се установят отклонения, дори и на няколко милиметра, те трябва да бъдат незабавно коригирани, тъй като това е изпълнено с извити стени.

Усилване на газови блокове

газ-блок армировка

С оглед на факта, че всички клетъчни продукти, включително газовите блокове, са предразположени към силно свиване, особено под натоварването, което ще получат стените на приземния етаж, тогава тяхното укрепване е необходимо. За да направи подовата настилка по-надеждна, всеки от нейните редове е подсилен.



газ-блок армировка

За тези цели използвайте арматура с диаметър 6-8 мм, за да поставите металните пръти в блокове, те са предварително обвити в 2 реда на разстояние 6 см от ръбовете. След почистване на каналите се поставя циментова замазка или лепилен състав, след което се монтира предварително приготвена арматура. При завършване на армировката първият ред трябва да бъде хидроизолиран от всички страни със специално решение в няколко слоя. Газово блокиране следващата серия от цокли също е необходима.

Инсталация на Armopoyas

Инсталация на Armopoyas

В някои случаи може да се наложи по-задълбочено подсилване от поставянето на армировката в газовите блокове. За да направите това, на поставения първи ред на подземния етаж, напълнете armopoyas, той ви позволява да разпределите равномерно товара. За да го подредите, първо трябва да инсталирате дървен кофраж, в който е поставена заварена рамка от армировка. След това всичко това се излива с бетонна смес и внимателно вибрира. Покрити с полиетилен armopoyas получат сила 3-4 дни, след което можете да инсталирате следващите блокове, спазвайки всички правила на обличане и армиране.

Изграждане на къща от газобетон, видео

заключение

След като сте решили да направите мазето на къщата от газобетонни блокове, трябва внимателно да изчислите всички товари и да подредите висококачествена хидроизолация. Не забравяйте да следвате всички правила, когато изграждате от газови блокове, и определено ще получите красива и надеждна къща.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къща от газови блоковеИзграждане на къща от газови блокове
Проекти на къщи от газови блоковеПроекти на къщи от газови блокове
Изграждане на таван от газови блоковеИзграждане на таван от газови блокове
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Дебелина на стената от газови блоковеДебелина на стената от газови блокове
Балкон от газови блоковеБалкон от газови блокове
Как да изберем газов блок за изграждане на къщаКак да изберем газов блок за изграждане на къща
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
» » Сутерен от газови блокове
© 2021 BggeHat.com