Изграждане на таван от газови блокове

Изграждането на тавани от частни предприемачи става все по-често всяка година, това "гнездо" е удобно не само в обикновените жилищни сгради, но и в строителство на гаражи, бани и вили. Най-приемлив материал за стени за тези цели е висококачественият газобетон. Обикновено таван от газови блокове се издига под наклонен покрив върху твърда основа и поради добри свойства на топлинно екраниране на газово-силикатни продукти няма да е необходима допълнителна изолация.

Видове мансардни конструкции от газобетон

Снимка на тавана на газобетон в частна къща

Формата на горната част на тавана може да бъде едновременно многоъгълна и триъгълна, нейната площ може да бъде разположена извън външните стени на сградата и да не се оставя за тях. При отдалечените изгледи е необходимо да ги укрепвате, тъй като тези колони или конзоли на гредите се припокриват.

таван

Най-добрият вариант за изграждане на такива стени е клетъчният бетон, той е лесен за монтаж и теглото на всеки продукт е сравнително малка, за да се освободи максимално основата на сградата. Поддържащите конструкции на мансарден етаж се препоръчват да бъдат изработени от дърво или метал. При планирането и изчисляването е важно да се знае, че формата на покрива не трябва да е права или да има счупени линии. Също така не трябва да има прекалено стръмни и плоски секции на покрива.

Основата и стените на къщата с мезонет от газобетон

фундамент

Има само два начина за издигане на тавански етаж от блокове от газобетон: той вече е изграден в завършена конструкция, като отстрани покрива и издига стените си в нова сграда в процес на изграждане. Тя е толкова лека, че не се нуждае от допълнително укрепване на основата сграда. Ето още един добър плюс, който значително спестява разходи и труд. Надежден тавански етаж се издига само на твърда подова настилка, а ако кутията на сградата е построена с продуктите от лек бетон, тогава преди да се инсталира отново стоманобетонният монолит, е необходимо да се укрепят стените.

подсилване

Укрепване на основата

Той се произвежда с помощта на armopoyas, които могат да бъдат закупени готови от производителя или сами. Между другото, излейте си добре armopoyas не е трудно. За тази цел се нуждаете от заварена или обвързана рамка от армировка d = 8 мм, разтвор от бетон не по-нисък от клас 200, допълнителни блокове с дебелина 10 см и дървени кофражи. Размери, които са следните - дебелина 10 см, височината зависи от дебелината на стената, дължината е произволна.

запълни

изливане на основи

Така че първоначално са положени допълнителни блокове в съответствие с правилата за обличане, в тази ниша е монтирана метална рамка. След като го фиксирате, всичко това се излива със смес от бетон. Препоръчва се ръчното подаване, тъй като създаденото налягане в маркуча за пълнене може да премести рамката. След завършване на монтажа на бетон, върху него е монтиран кофраж, който е покрит с полиетилен. Armopoyas трае не повече от 5 дни при такива условия, така че е по-трайна, прясно бетонна конструкция е оставена сама поне в продължение на 25 дни, а след преминаването си строителството продължава.

приспособление

фундаментално потъване



Конструкцията на таванското помещение започва с изолация на тавана, за да се избегне мокрото нанасяне на изолацията, обичайният полиетиленов филм се поставя на пода, след което самият изолационен материал се монтира. Той е пълен с обикновена циментова замазка с дебелина 4 см.

зидария

Полагане на газ блок

Сега можете да започнете да изграждате стените. Първите блокове от газобетон са изложени в ъглите, използвайки ниво, от което са поставени. В ролята на свързващия материал може да действа като зидария и специален монтаж лепилен цимент за газови силикатни блокове. Мансардовите зидани стени не се различават от обикновената стена, изработена от клетъчен бетон. Следователно, подсилването се извършва на всеки 2 реда. Малък трик - ако има малки разстояния между покрива и стената, те могат да бъдат пълни с монтажна пяна, не се изисква допълнителна изолация. Стените му са покрити с гипсокартонени плоскости с допълнително покритие.

покрив

покрив

След изграждането на стените започват монтажните работи на покрива. Поради липса на такъв опит е по-добре да се обърнете към специалисти, защото самият покрив няма да бъде точно над тавана, а над жилищния таван. Ето защо надеждността и качеството са на първо място.

Устройството на добър покрив трябва да включва следното:

  1. Външна и вътрешна щайга.
  2. Пара, топлина и хидроизолация.
  3. Топло и звукоизолационна мембрана.
  4. Рейки за довършителни работи.
  5. Вентилационно пространство.

Строителство на къща, видео

заключение

Изграждането на тавана - ергономично решение за разширяване на жилищното пространство и цената за ерекцията му е относително по-ниска от цената за построяване на допълнителен етаж. Основното е спазването на всички правила при монтажа, в противен случай - безкрайният ремонт и разочарованото настроение.

По-полезна информация можете да намерите на уеб сайта: oblokax.ru

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Сутерен от газови блоковеСутерен от газови блокове
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
Как да изберем газов блок за изграждане на къщаКак да изберем газов блок за изграждане на къща
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
» » Изграждане на таван от газови блокове
© 2021 BggeHat.com