Как да изберем газов блок за изграждане на къща

Преди повече от 90 години в света на строителството се появиха леки клетъчни стенови материали, като блокове от бетон и всяка година те потвърждаваха добрата си топлина и звукоизолация блок свойства, пожарна безопасност, екологосъобразност, стават все повече и повече търсени. Това търсене се използва от много производители, така че днес пазарът е пълен с такива продукти. Веднъж сред този сорт, веднага възниква въпросът: "Как да изберем газов блок за изграждане на къща, не само висококачествена, но и достъпна?"

плътност

газ блок

Може би това е един от най-важните показатели, грешката при избора, която може да струва комфортен престой в къщата и трайността на самата сграда. Ако се планира да се построи сграда над един етаж, тогава плътността на газобетон не трябва да бъде по-ниска от марката D500. Най-добрият вариант при използване на бетонни припокривания ще бъде по-силните газови блокове, но ако планирате да поставите дървен под, можете да вземете и D400, D300, но при условие, че къщата ще бъде едноетажна. Не е необходимо да се стига до крайности и да се получи особено силен газобетон за къща или страна строителство. Трябва да се помни, че такива единици имат освен висока якост и плътност, по-малка способност за съхраняване на топлината в сградата, но също така са по-трудоемки за рязане и монтаж.

вид

газ блок

Качествена автоклав gazoblok отличава светлосив равномерен цвят, и ако има леки петна по тялото на продукта, или те се различават по цвят от друг, това са първите признаци на ниско качество на продукта. Не вземайте блокове, върху които има мазни петна, пукнатини и чипове. Задавайки цена, помолете продавача да отреже блока, на мястото на рязането трябва да е еднородна кръгла затворена мехурчета, в противен случай топлопроводимостта на такъв материал ще бъде по-добра.

Размери и геометрия

снимка на размера на газовия блок

Изборът на газ блокове, че си струва да се помни не само, че къщата трябва да бъде надеждна, но също така и за максималната скорост на нейната ерекция, условията на строителството директно зависи от техния размер. Оптималният вариант на носещите стени е 60 * 30 * 20 см. Аерозолът, предназначен за преградни стени, може да има еднакви размери, но само дебелина 10 см. на продуктите има и специални захвати за пренасяне на продукта, тогава няма такива цени за такива газови блокове. Не забравяйте геометрията на закупените бетонни продукти, тя трябва да бъде точна, без отклонения и чипове, в противен случай цената на клатене на блокове, дебели стави ще създадат студени мостове.

документи

газови блокове



Не се плашете, попитайте продавача за паспорт на качеството или сертификати за този продукт, лабораторните тестови доклади няма да бъдат излишни, от последната ще научите колко силен е газовият блок. Продукти, които не отговарят на този параметър, дори и в малка сума, е по-добре да не се купува.

опаковане

опаковане на газови блокове

Добрият газобетон също се различава в запечатаната опаковка, която предотвратява изпаряването на необходимата влага, на всяка палет трябва да има съответна маркировка с номера на партидата. Всяка партида трябва да има собствен паспорт за качество.

Изграждане на къща от газобетон, видео

заключение

Когато избирате газови блокове, не забравяйте, че твърде ниската цена може да бъде диктувана не от тяхното високо качество. Внимателно прочетете всички оферти на пазара, и едва след това да направят покупка, а дори и ако вече сте закупили продукта, не сте доволни по някаква - параметрите, и то е оправдано, производителят е длъжен да направи замяна или възстановяване от газобетон.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Сутерен от газови блоковеСутерен от газови блокове
Дебелина на стената от газови блоковеДебелина на стената от газови блокове
Отколкото да полираме къщата от газоблоковОтколкото да полираме къщата от газоблоков
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Как да мазилка газ блоковеКак да мазилка газ блокове
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
» » Как да изберем газов блок за изграждане на къща
© 2021 BggeHat.com