Хидроизолация на основата на къщата

1Изграждането на всяка къща започва с полагането на основите. Но когато се полага основата, трябва да се внимава да се гарантира, че тя е служила възможно най-дълго. За целта е необходимо да се осигури надеждна защита срещу външни разрушителни влияния, особено от подземните води и други видове влага, което причинява непоправими щети на основата.

Защо се нуждая от хидроизолация?

Като модерен човек се опитва да спести пари по време на строителството, той може да разбере идеята да не прави без хидроизолация на фондацията, имайки намерение да намали разходите си. Това решение е голяма грешка и затова.

Въпреки че има случаи, когато инсталирането на хидроизолация не е задължително, но това е по-скоро изключение от правилата. Например, не можете да поставите хидроизолация в строителството на нежилищни помещения, както и когато нивото на подпочвените води в района е ниско. В други случаи е необходимо.



Факт е, че някои строителни материали, например бетон, не преминават вода сами. Изглежда, че бетонна конструкция не изисква полагането на хидроизолация, но работата е там, че, въпреки че те не се влошава от излагане на влага, те я пусне в стаята, така че в къщата има влага и конденз. За да се избегнат такива неудобства, е необходима хидроизолация на основата. Що се отнася до материали като дървесина или блокове от пяна, когато се изгражда къща от тях, тя също е задължителна.

видове

С избора на вида на хидроизолацията трябва да решите в етапа на проектиране. В този случай е необходимо да се вземат предвид няколко основни фактора, които влияят върху избора на хидроизолация. По-специално, такива фактори са:

  • климатичната зона, в която се намира обектът за строителство;
  • ниво на подземните води в участъка;
  • хидрогеоложките условия в региона;
  • площта и теглото на бъдещата къща;
  • дълбочина на основата;
  • и наличието на канализационна канализация и отводнителна система на строителната площадка.

Това ще помогне да се знае точно колко влага ще се отрази на основата на вашата бъдеща къща всяка година, така че можете да решите за избор на хидроизолация.

Сега трябва да се отбележи, че има два вида хидроизолации: вертикални и хоризонтални. Вертикално предпазва стените на къщата от влага, а хоризонталата се полага на два слоя - първият на нивото на мазето, а вторият - на тавана на мазето. Важно е връзките на слоевете да са напълно херметични.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дренажна канализацияДренажна канализация
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Керемида основаКеремида основа
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Изграждане на изба в къщатаИзграждане на изба в къщата
Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?Как да избегнем грешки при изграждането на стени и фундаменти?
» » Хидроизолация на основата на къщата
© 2021 BggeHat.com