Как да затегнете купчините с мотор?

Трайността и надеждността на основата на винтовите пилоти до голяма степен зависят от правилната инсталация. Подпори с диаметър 57 и 76 мм, е възможно да се завинти сам.

Устройство за усукване на пилоти

Устройство за усукване на пилоти

За монтажа на купчини с диаметър 80 mm е необходимо специално оборудване за завиване на купчинките. Motobur е практично и евтино решение.

Видове мотоциклети

Устройствата за сондажни кладенци се класифицират главно по отношение на мощността и вида на двигателя. За да се завинят винтовите патрони бързо и с минимални усилия, е необходимо да се знае за коя категория почви е подходящ един или друг тип мотоблок.

Най-леките механични мотоциклети, с тегло до 11 кг, се контролират от един човек и имат малка мощност на двигателя (до 3,5 л / сек). Тази ръчна инсталация може да се използва само за пробиване почви от 1 и 2 категория, които се характеризират с ниска плътност.

Механичният двигател с мощност от 3,5 до 7 л / сек може да се управлява от един или двама оператора. Теглото на такива инсталации е до 30 кг, така че е трудно да се поддържа едно такова устройство при работа на тежки почви. Motoburs от този тип могат да се използват изключително и само на почви от 1-ва и 2-ра категория.

Има механични мотокултури, състоящи се от два блока - двигателя и сондажната част, свързани с пръчка. Теглото на това устройство е около 80 кг, мощността на двигателя е 5-8 л / сек. Благодарение на свързващия прът, който възстановява удара, е възможно да се контролира само такава машина, като се допуска пробиване на почвите от трета категория. При такъв мотор е удобно да се извърши тестването на пилотите. тя осигурява минимално отклонение на опорната ос от посочените параметри.

Затягане на купчините с мотобург

Затягане на купчините с мотобург

Хидравличните мотоциклети с двигатели от 11-15 л / сек. Се използват за пробиване на кладенци в почви от 2 и 3 категория. Ръчната инсталация с хидравлично задвижване е удобна за транспортиране, теглото му е около 80 кг. Устройството може да бъде управлявано от един оператор, но на практика е по-удобно да се контролира едно такова устройство, което е доста тежко, заедно.

На пазара на строителна техника, железниците на местния производител са популярни, които се произвеждат както с механично, така и с хидравлично задвижване. Сравнявайки колко струва наемането на такова оборудване с времеви разходи, очевидно е, че използването на мотокар е изгодно и практично.

Мерки за безопасност при работа с мотоциклет

Преди да работите, винаги проверявайте оборудването, проверявайте надеждността на скрепителните елементи и функционалността на всички компоненти. Особено внимание се обръща на острието, а износените ножове се превръщат в честа причина за претоварване и повреда на оборудването.



По време на работа операторът трябва:

  • използвайте защитно оборудване (чаши, шлем);
  • Уверете се, че въртящата се част от тренировката не докосва дрехите;
  • винаги приемайте наличието на чужди обекти в почвата;
  • Не работете при пълна мощност без подходящ товар.

Готови ями трябва да бъдат покрити или маркирани, преди да са монтирани купчини.

Монтиране на винтови патрони с мотор

Преди маркирането на винтовите купчини се извършва маркиране и подготовка на основата. Последното е много важно, тъй като растенията и техните корени могат да вятърят остриетата на свредлото и да усложняват работата. Поради това горният слой на тревата се отстранява в местата за пробиване.

Купчината трябва да бъде инсталирана строго вертикално, така че е оптимална за да контролирате мотоциклет заедно, така че можете да избегнете изкривяването. Диаметърът на шнека на шнека трябва да е по-малък от диаметъра на опората, което ще улесни работата и сигурно ще закрепи купчината. Важно предимство на работата на motobur е, че устройството не разхлабва почвата, оставяйки земята на мястото на инсталацията плътна.

Първите пилоти са усукани в ъглите на бъдещото избено помещение, като същевременно се гарантира, че те не се отклоняват от вертикалната ос и не достигат плътен слой почва. С помощта на моторна тренировка е възможно да се пробие кладенец с необходимата дълбочина, дори и в доста гъста почва от третата категория. На работното място е необходимо да се предприемат следните предпазни мерки:

Завъртане на купчини със специална инсталация

Завъртане на купчини със специална инсталация

  1. Скалистият почвен слой трябва да бъде пробит с минимална скорост, опитвайки се да закачи и вдигне големи камъни. На железопътните мотоциклети се осигурява обратното движение, което помага при заглушаване на шнека.
  2. Когато работите с мотоциклет, трябва да заемете стабилна позиция, тъй като всяка пречка в земята може да причини остър натиск.
  3. Периодично (приблизително на всеки 30 см) трябва да извадите сондажа и да го почистите от земята. Двигателят все още може да се изключи, но се опитайте да не издърпате сондата от дупката напълно.
  4. При преминаване на каменист слой трябва да инсталирате ножове с карбидни остриета върху сондажните шнекове.

На пълна дълбочина (около 1,5-2 м) се монтират ъглови купчини. Във всички останали случаи, ако препятствието предотвратява работата на motobur (големи камъни, корени на дървета и т.н.), купчината може да бъде настроена на по-плитка дълбочина. За надеждност може да се инсталира допълнителна поддръжка в този ред.

Завиването на купчините се извършва с помощта на лостове (обикновено метални тръби с подходящ диаметър, преминаващи през купчината). Магнитното ниво, прикрепено към повърхността на опората, ще позволи да се следи нейното положение.

Приложение Motobur (видео)

Проверката за винт е необходима стъпка преди инсталирането на основата

Винтови купчини - оптималното решение за подреждането на основите, дори и на най-фалшивите места. Въпреки това, за да се осигури максимална надеждност и стабилност на основата, е необходимо да се извърши пробно завинтване, което ще помогне:

  • Определете дълбочината, при която почвата е достатъчно гъста за монтиране на пилоти;
  • да се знае нивото на замръзване;
  • определя дълбочината на подземните води;
  • да получите максимална информация за състава и вида на почвата, което ще ви позволи да изберете правилната конфигурация на купчината;
  • изчислете колко струва да издигнете фундамент на такава повърхност.

Преди всичко, тестването се извършва с ръчен мотокар с механично задвижване. За такова малко количество работа (рядко, когато се изискват повече от 2-3 кладенци) това устройство е оптимално.

Пилоти за сондиране се вземат с диаметър от 57 или 89 мм, дори ако са планирани по-мощни опори. Отличителна черта на такива купчини е възможността за монтиране на допълнителен сегмент, за завинтване до по-голяма дълбочина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опориЗавийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
» » Как да затегнете купчините с мотор?
© 2021 BggeHat.com