Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори

Винтовите купчини се използват за изграждане на универсална основа. Такава фондация може да бъде издигната на многобройни основания, включително и на много сложни. Ако желаете, можете да направите сами купчини, като използвате прост инструмент и материали, достъпни за всеки домашен занаятчия.

Опори за винтове - имат специален дизайн

Поддръжката, която ни интересува, са кухи тръби, направени от стомани с повишена якост. Единият край на купчините (долната) е снабден с остър връх, който от своя страна е оборудван със специално копие. Външно структурата е подобна на витлото на кораба. Когато се завинтва в почвата, ножът лесно пробива земята. Благодарение на тези купчини могат да бъдат въведени в земята на всяка необходима дълбочина. Когато се достигне желаният знак за проникване на продуктите, ножът спира в края си. Пакетите са здраво закрепени в почвата, което позволява да се изградят с помощта на тях здрави основи, характеризиращи се с висока експлоатационна дълготрайност.

Завийте купчини със собствените си ръце - ние ще се опитаме да направим висококачествени опори

Повърхността на разглежданите винтови конструкции задължително е покрита със специални състави - грундове с антикорозионен ефект или състави с епоксидна смола. Горният край на тръбите е направен под формата на глава. Заварява се, след като купчината се завинтва в земята и продуктът се излива с бетон. Описаните конструктивни особености позволяват монтаж на опорни тръби под фундамента без използване на сложно повдигащо оборудване. Но тук има важен нюанс. Качеството на пилотите е силно повлияно от материала, използван за тяхното производство, формата на острието, както и стриктното спазване на размерите и технологията на производство на продуктите.

След това ще разберем какъв вид данни трябва да се вземат предвид при самостоятелно производство на подпори. Но първо, накратко да опише ключовите предимства, с които е известна основата на пилона. Не забравяйте неговите недостатъци.

Плюсове и минуси на пилотни основи - не всичко е толкова безоблачно

Винтови елементи за поддръжка са незаменими за случаите, когато основата се изисква да бъде изградена на често podpaplivaemyh и puchinistyh почви. Те се препоръчват и в зони със сложен терен. Такива купчини са подходящи за изграждане на частни къщи, изграждане на мостове, различни огради, електропроводи и други промишлени структури. Основните предимства на винтовите подпори са дадени по-долу:

  1. 1. Подходящ за ремонт и поддръжка на стари основи.
  2. 2. Използват се за всички видове почви, с изключение на скалисти.
  3. 3. Базите на винтовите купчини не трябва да бъдат допълнително защитени от влага.
  4. 4. Възможност за самоинсталация на купчини (ако се планира да се построи частна къща, икономическо строителство, ограда), включително и в райони, където има подземни комуникации.
  5. 5. Основата за винтовите продукти е изградена достатъчно бързо, с минимални парични разходи и без особени проблеми, което го отличава от традиционните колонни и лентови основи.
  6. 6. Монтирането на пилоти може да се извърши при неблагоприятни атмосферни условия и при всякаква температура. Опорите са еднакво добре закрепени както в замръзналата почва, така и в блатистата почва.

Основното предимство на купчинките за всеки домашен занаятчия е, че можете да ги направите сами. Това е важно, тъй като фабричните дизайни имат значителни разходи.

Завийте купчини със собствените си ръце - ние ще се опитаме да направим висококачествени опори

Има винтови продукти и минуси. Те не са толкова малко. На първо място, основите на пилоти могат да бъдат издигнати само след задълбочено геоложко проучване на терена и прилагане на сравнително сложни изчисления. Ако, например, може да се изгради лента с основа съгласно стандартна схема, винтът изисква строго индивидуален проект. На второ място, експлоатационният живот на стоманените подпори в почви с висока влажност не е повече от 60 години. Това не е достатъчно. Например, отегчени структури служат до 120 години.

На трето място, в къщи, монтирани на основата на купчинки, е невъзможно да се оборудва с цялостно мазе. Неговото изграждане води до нарушаване на връзката между почвата и подпорите. Можете да изградите само сутерен. И тогава трябва да се уверите, че водата не се влива в нея. Това се постига чрез изграждането на слепи зона и трудоемкото завършване на базата, което води до допълнителни разходи. Друг недостатък на основите на купчината е неспособността да се провери целостта на опората, завита в земята. Ако е повреден по време на монтажа, животът на конструкцията ще бъде значително намален. И собственикът на сградата дори няма да знае за това.

Изработване на поддържащи елементи - ние ще бъдем внимателни и внимателни

За да се направят винтови купчини с висока степен на надеждност със собствените им ръце, трябва да се вземат под внимание редица препоръки и да се работи с технологията на тяхното производство. Геометричните размери на опорите не се вземат от тавана. Те се изчисляват, като се вземе предвид вида на почвата, параметрите на основата, които ще бъдат монтирани върху тях, общата маса на сградата. Диаметърът на тръбите за производство на пилоти е строго регламентиран. Профилите трябва да бъдат, както следва:

  • за промишлени, високи и частни тежки конструкции - 15.9-32.5 cm;
  • за тухлени, каменни, дървени и блокови частни къщи - 13,3;
  • за рамкови жилищни сгради - 10,2-10,8;
  • за огради, леки навеси и сгради - 5.7.


Необходимо е също правилно да изберете дължината на тръбата и върха, напречното сечение, ъгъла на наклон и стъпалото на острието, дебелината на стоманата, линията на закрепване на винта към опората. Нека да дадем някои съвети на самоук учителите. Ние произвеждаме пилоти за основи за конструкция на леки къщи от тръби с дебелина най-малко 4 мм и дължина 2 м. Конусите и остриетата са отрязани от заготовки от стоманени ламарини. В същото време не забравяме, че винтовете се характеризират със специална конфигурация. Маркирането на конуса се извършва под формата на триъгълник с равни ханша. И основата на такава геометрична фигура трябва да съответства на дължината на окръжността. За да стане по-ясно, проучете предложеното чертеж.

Завийте купчини със собствените си ръце - ние ще се опитаме да направим висококачествени опори

Стандартната дължина на конусообразния връх е 15 см. Препоръчително е тази част от продукта да се отлива. Ако това не е възможно, ще трябва да отрежем краищата на тръбите в сектори с определен размер и след това да ги залепим върху конуса, след което да извършим качествено изправяне на образуваните фуги. По-нататък. Ние произвеждаме винта, съсредоточавайки се върху дълбочината на завинтване на купчината. Тук трябва да знаете следното. Винтът трябва да има по-малки размери, колкото по-дълбоко е опората в земята.

Болтовете на острието са направени на 3 см по-широки от напречното сечение на тръбата.

Задължително е да имаме чертежи на ръка, върху които ще изпълняваме работата. Без такива схеми няма да е възможно да се създават качествени купчини. В идеалния случай изготвянето на чертежи трябва да бъде поверено на специалисти. Техните услуги не са толкова скъпи, за да рискуват целостта, силата и дълготрайността на изградената фондация и цялата къща.

Завийте купчини със собствените си ръце - ние ще се опитаме да направим висококачествени опори

Отделни заготовки за опорни елементи се свързват чрез електрически заварчик (желателно е да се използват три милиметрови електроди). Спазвайте стриктно параметрите, показани на чертежите. Дори и най-незначителните промени в тях често водят до нарушаване на технологията за производство на винтови части.

Инсталиране на домашно приготвени продукти и тяхното свързване - минимални трудности!

Монтирането на самостоятелно направени купчини не изисква специални познания. Най-лесният начин е да ги завиете в земята с помощта на елементарно устройство - метални тръби. Ще трябва да го вмъкнем в бримките (от пръти с диаметър от 1 см) към купчината, предварително заварени в горната част на основата и да я изтласкаме от себе си. В резултат на това просто действие продуктът с върха ще започне да ухапе в почвата. По принцип схемата за инсталиране на пилоти изглежда така:

  1. 1. Маркирайте местата за монтиране на носачите. Важно! Разстоянието между тях трябва да бъде 200-300 см, а не повече.
  2. 2. Слагаме всяка купчина (наклонена надолу) на мястото, предназначено за нея.
  3. 3. Завинтваме основите съгласно описания принцип. Най-малкото допустимо проникване на винтовите продукти е 150 см. В глинести почви и в глинести слоеве купчинките се завинтват, докато достигнат твърда почва.

Над земната повърхност всички краища на опорните елементи трябва да бъдат на едно и също ниво. След като инсталирате купчинките, ги напълнете с бетонна смес. Един кубичен метър от състава е направен от 650 кг пясък, 1300 развалини, 400 M300 цимент и 180 литра вода. Когато бетонът се втвърдява, заварява се с опорите на главата и след това се закрепва към решетките за закрепване. Последният е направен от плоча (стоманобетон), дърво, канал или I-лъч.

Завийте купчини със собствените си ръце - ние ще се опитаме да направим висококачествени опори

При частното строителство най-често се използва захващане. До известна степен защитава стените на сградата от въздействието на почвата, разпределя натоварването върху основата по целия си периметър, свързва всички сглобени подпори в една структура. Дървеният материал се полага върху слоя хидроизолация (полиетиленов филм плюс битум или обикновен покривен материал). Свързваме отделните дървени заготовки "в лапата" или "в половин дърво". Първите барове са разположени в ъглите на конструкцията. Закрепването на дървени изделия се извършва със стоманени плочи, скоби, метални ъгли и анкери или самонарезни винтове. Накрая преработваме превръзката с битуминозен мастик и го покриваме с рубероид. Можете да започнете да изграждате къща на надеждна основа на пилоти!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Как и защо е свързването на основата на винта?Как и защо е свързването на основата на винта?
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Свързване на основата върху винтовите купчиниСвързване на основата върху винтовите купчини
» » Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори
© 2021 BggeHat.com