Как и защо е свързването на основата на винта?

Преди изграждането на къща на купчини, може да изглежда, че най-трудната и отговорна мярка е завийте купчинките в земята със собствените си ръце

, но това не е така. Не по-малко силата на основата и нейната издръжливост, зависят от правилното свързване на купчините.

Основата на купчината с връзка на канал

Основата на купчината с връзка на канал

Този процес е плътно свързване на винтовите купчини един с друг, след което се формира монолитна и силна структура. Но не само за укрепване на основата, такава процедура е необходима - натрупването на пилотната основа ви позволява да установите основата за бъдещите стени или по друг начин.

Защо свържете купчини?

Изпълнението на тази работа решава няколко проблема наведнъж:

  • несъответните елементи на фондацията се трансформират в едно, по-трайно и трайно строителство;
  • при свързването на винтовите купчини е възможно да се постигне по-равномерна фундаментна повърхност, която има положителен ефект върху полагането на стени;
  • свързването позволява разпределянето на товара върху основата равномерно върху цялата повърхност;
  • монтажът на изолация предпазва стените на къщата от въздействието на почвата и влагата;
  • след свързването на купчините, косата на пода е почти напълно елиминирана след завършването на строителните работи.

Начини на привързване

Има три основни начина, по които можете да укрепите изграждането на пилотната основа:

  1. Ако сте решили да свържете винтовите купчини с пръчка, а след това за свързване е най-добре да използвате самопробивни винтове. Техното предимство пред ноктите е, че те по-лесно се развиват по време на ремонта или демонтажа.
  2. Ако се планира да се свърже профилна тръба или канал, по-добре е да се изпълни с помощта на машина за заваряване, тъй като никоя друга технология не гарантира по-трайна връзка.
  3. За леките метални конструкции и дървените пилоти често се използва методът на закрепване към скоби.

Как да изберем подходящия материал за връзване?

При избора на материала за свързване на купчините, първо трябва да се ръководите от проекта за строителство и да изчислите предварително натоварването на основата. Невъзможно е тези изчисления да се правят самостоятелно, вероятността за грешка е твърде висока и вследствие на това материалът не е правилно подбран, което може да повлияе на силата на сградата.

Ако дизайнът на къщата е прост и няма нужда да се прикрепя към определен материал, тогава най-добре е да си купите бар. Неговата инсталация е достъпна за най-безкомпромисен строител и този материал идеално запазва топлината.

Когато избирате бара в магазина, трябва изцяло да изключите дървото със следи от гниене или гъбички. Също така, пукнатини и чипове са неприемливи, дори дълбоките драскотини са нежелателни.

Дървесината трябва да бъде добре изсушена, в противен случай тя може да бъде "доведена" в процеса на експлоатация. Като правило, за да направите лигавицата на купчина фондация изберете греда с напречно сечение от 15 × 15 см и повече. Когато купувате, трябва да вземете предвид запасите в размер на 10-15 от изчислената сума, защото все още има годност.

Обикновено за грил използвайте дървена греда, метален канал или можете да свържете купчини с I-лъч. Всеки от тези материали има своите предимства, както и недостатъци.

Ограничена фундаментна основа

Ограничена фундаментна основа

Например, основата, обвързана с метален ъгъл, ще издържа на по-мощни стени. А използването за свързване на лентата изключва използването на заваръчна машина. Да, и се справяте с този вид работа под силата на мирянин. Недостатъкът на метода е, че само една дървена или панелна къща може да бъде издигната на такава основа.

Ако по изчисленията се предполага, че винтовите купчини се свързват с канал, тогава трябва да купите само нов валцоване с предварително определено напречно сечение.

Закачане по канала



Металната лента може да бъде направена с канал, профилна тръба с правилния размер или I-лъч. Всички връзки в такова свързване се извършват с помощта на машина за заваряване.

Ако винтовите купчини са завързани с канал, то е поставено купчинни глави по такъв начин, че секцията изглежда като "Р" в профила. Това е положението на материала, който може да издържи на по-големи натоварвания.

Ако е необходимо да се направи монтаж на бетонна решетка, може да се постави каналът върху главата с хоризонтална част. В този случай армировката се полага вътре и се излива бетон.

По същия начин, направете конкретна грил и когато свързвате купчините с I-лъч, единствената разлика е, че можете да инсталирате най-тежките стени на такава основа.

Наклонени пилоти

Наклонени пилоти

Металната тръба за каишка или каналът е фиксирана на краищата с помощта на пръстеновиден шев. След заваряването металните елементи на решетката се обработват с грунд. Преди да направите инсталирането на стени, между тръбите и бъдещата стена се полагат ролкова хидроизолация.

Самозатягащ се бар

Монтирането на свързването на винтовите купчини с шината може да се извърши независимо. На първия етап е необходимо да се импрегнира материалът със специални разтвори - антисептично и забавящо горенето, което ще предпази дървото от плесен и запалване.

След обработка с лазерно ниво, проверете дали заглавията на памука са в една и съща равнина. Ако има несъответствия, отрежете съответната купчина и разцепете лентата за глава. В окончателната версия главите трябва да бъдат подредени под формата на обърната буква P.

Следващата стъпка е полагане на хидроизолация. За тази цел използвайте рубероидно или полиетиленово фолио и битум.

Процесът на директно обвързване започва с ъгловите елементи на структурата: под прав ъгъл двете първи пръчки се съединяват с винтовете. След това полагането на дървени части се извършва в непосредствена близост една до друга с помощта на скоби или метални плочи. Съединенията на гредите трябва да бъдат изолирани с лента от юта.

По-надежден и издръжлив е методът на двойно обвързване. Основната разлика от първия метод е, че първото ниво се полага от барове със сечение от 200 мм, а второто от 100 - 150 мм. За полагане на второто ниво не е необходимо да изрежете специални канали за закрепване.

Основни грешки в изтеглените пилоти (видеоклипове)

Как да удължим живота на лентата?

Ако използвате дървен материал: купувайте дърво от иглолистна дървесина или лиственица. След третиране със специални съединения този материал увеличава резистентността си към влага и гъбични заболявания няколко пъти. При правилна хидроизолация жизнеността на тези греди може да бъде вечна.

Ако използвате метал: след заваряване, шевовете непременно се нуждаят от обработка с антикорозионни съединения, тъй като фабричното покритие в процеса на заваряване е нарушено. По този начин надеждно предпазвате скарата от ръжда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Технологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръцеТехнологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръце
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Как да затегнете купчините с мотор?Как да затегнете купчините с мотор?
Свързване на основата върху винтовите купчиниСвързване на основата върху винтовите купчини
» » Как и защо е свързването на основата на винта?
© 2021 BggeHat.com