Свързване на основата върху винтовите купчини

Има няколко типа основи. Една от тях е купчина. Каква е тази основа? Нищо повече? като малък брой елементи, които са линейно подредени един към друг. Няма връзка между тях. За да се съчетаят купчините в една цялостна конструкция, с която ще се образува основата, всяка от тях трябва да бъде снабдена с гарнитури. След това на краищата е монтирана скара - основа за бъдещи стени или колан. Грилаж често се извършва от бар, метални канали или I-лъчи. Всеки от изброените материали има своите предимства.

Мнозина, които са планирали да построят фондация за винт, вярват, че основната трудност ще бъде да завинтват купчинките в земята, но това не е съвсем вярно. Качеството на основата и дългосрочната му употреба ще зависи от това колко правилно ще извършите свързването на винтовите купчини.

За какво е задължително?

За какво е задължително?

Тъй като къщите са предназначени за живеене, те имат много тегло, така че фондацията трябва да бъде надеждна, солидна, независимо от факта, че тя е направена от отделни купчини.

Необходима е лента за равномерно разпределение на теглото в цялата бъдеща структура. Ако изберете надеждно окачване, можете да съберете отделни купчини в една здрава основа. Също така, лентата прави възможно изравняването на линията отгоре и създаване на кохерентна хоризонтална равнина. Този момент е много важен, защото в крайна сметка получаваме стабилен дизайн.

Важно е да се помни, че това основание е много подходящ за къщите от дървен материал, трупи, както и за каркасни къщи, тъй като това е екологично чист, лесен, евтин, направи бързо. Специалистите са доказали, че подобна основа е много по-ефективна и по-рационална за едноетажни сгради.

Необходимо ли е залепването на основите на купчинките. Тръбите, които са над повърхността, не са надеждни сами, но ако ги свържете с други - тогава товара, който могат да издържат, се увеличава стотици пъти. В горния край на купчините са направени технологични дупки. Те са необходими за инсталиране на междинни слоеве между купчината и структурата - това ще бъде колана. Той също така защитава стените от земята.

Завързването на лентата се извършва с различни материали, но най-подходящ е лентата.

Той има правоъгълна форма, което прави инсталационната работа свързана с създаването на роверку, както и с полагането на стените, по-лесно. При избора на материала обаче основното внимание трябва да се обърне на проектите за бъдещи сгради. Те посочват товарите, които ще бъдат доставени в помещенията. Много е трудно да изчислите това сами. Лице, което няма специални познания, може само да обърне всички последващи действия, като изчисли критериите за натоварване.

Създаването на грил от дървесината е признато за най-ефективно от другите материали. Това е много по-евтино, дървени греди могат да държат топлина, което също е много важно.

Свързване на основата върху винтовите купчини

Свързване на основата върху винтовите купчини

Необходимо е да се направи хамут от интегрално дърво, не се допуска използването на залепени греди, въпреки че те превишават естествените характеристики чрез техните технически характеристики. Те са по-стабилни. Тъй като са направени чрез залепване заедно с помощта на пресата отделни елементи. Такава лента има повишена устойчивост към околната среда. Заготовките трябва да имат равномерни странични повърхности.

Експертите предпочитат да направят рендето от иглолистни дървета. Те вече не могат да бъдат в експлоатация, тя насърчава този дървен материал с много катран, който е по-малко изложени на влага бедни, различни вредители, по-устойчиви на гъбични поражения и появата на мухъл. Също така иглолистни дървета на по-ниска цена от други, което също е от голямо значение. Инсталационната работа не е трудна, можете да го направите сами и да спестите пари.



Изберете барове трябва да бъдат внимателно. Те трябва да бъдат качествени, не можете да използвате решетка, както и неравномерни барове с разпад или пукнатини. За свързването на основата се препоръчва да се избират пръти с квадратна секция от 150х150 мм, но в никакъв случай не по-малко. Трябва да купите барове, като се има предвид, че са годни, замаяни. Материалът трябва да е сух. Ако нямате достатъчно сушени барове, те могат да се оформи. Преди употреба те трябва да бъдат третирани с антисептично и забавящо горенето, за да се повиши устойчивостта към пожар. Докато те изсъхват, можете да проверите дали те са в една и съща равнина. За да направите това, използвайте лазерното ниво. Ако има несъответствие, купчините се нарязват, а главите се усвояват. След това върху тях се полага рубероид за хидроизолация.

Как да свържете неравните ленти в колана

Как да свържете неравните ленти в колана

Присъединява се към гредите по два начина:

  • на половин дърво;
  • в лапата.

Секциите от греди трябва да се поберат добре. Прикрепете скрепителните елементи. Това може да бъде метална плоча, скоба, ъгъл, скоба, болт, винт.

За да не се съмнявате тогава, колко е силна, е необходимо да се извършват закрепващи работи, като се използват различни монтажни технологии едновременно.

Монтирането на грил трябва да се стартира, като се инсталират заглавията на купчини. В качеството си, може да се използва метална плоча, но в повечето случаи се взема фланец с формата на U за прътите.

Заготовката се изработва предварително. За тази цел се прави трион в края, който ще съвпадне със ставата, както и каналите. Лентата е направена от ъгълните части на конструкцията. Първите две пръчки са съединени под ъгъл от 90 градуса. Същото се прави и с останалите ъгли. После продължават да работят по стените. Всички стави са фиксирани с плоча и юта, така че мостовете на студа не се образуват.

Разбира се, по-добре е да се направи двойно каишка, за надеждност и увереност.

Съвети

Съвети

Преди да започнете работа с лентата, трябва да проверите за качество на всички купчини - те трябва да стоят строго вертикално. Монтажът трябва да се извършва само в средата. Много добре, ако се използват скоби, те не позволяват образуването на пукнатини. Материалът трябва да се реже много точно, без отклонения, така че конструкцията да не стане слаба.

Мнозина вярват, че за къщи от греди, обвързването не е необходимо. Това не е правилното мнение.

Винаги е по-добре да укрепвате дома си, отколкото да започнете отначало.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаем от резачки за купчини?Защо се нуждаем от резачки за купчини?
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Технологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръцеТехнологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръце
Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?Каква е най-добрата основа за изграждане на дървен материал?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
» » Свързване на основата върху винтовите купчини
© 2021 BggeHat.com