Завийте основата със собствени изчисления и конструкция

Винтови пилоти - една от най-добрите възможности за изграждане на нискоетажно строителство по отношение на съотношението надеждност и цена на подобрение. Тя ви позволява да построите плитки и нискокачествени почви и да построите къщи на склонове, без да изравнявате парцела.

Къща на винт кокили

Къща на винт кокили

Тази статия представя дизайнерските характеристики на основите на винтовете, плюсовете и минусите им, характеристиките на изчислението и монтажа със собствените си ръце. Ще разгледаме размерите на купчинките и вариантите на тяхното окачване с грил, ще проучим рецензиите и ще дадем препоръки за ремонта основи на купчини.

Дизайн на винтовите основи

Основата на винта се състои от два структурни елемента - метални купчини и решетка. Решетката се присъединява към самостоятелните опори един към друг и равномерно разпределя натоварването, упражнявано от сградата между купчините, които я носят към земното легло на лагера.

За да построите къща на кокили, можете да използвате винтови конструкции с два размера:

  • диаметър 89 мм - може да бъде издигнат основи за рамкови къщи със собствени ръце, дървени сгради от блокове от арболит, лъч и трупи на височина от 1-2 етажа;
  • диаметър 108 мм - подходящ за изграждане на къщи от тежки материали (тухли, пенобетон).

В зависимост от метода на производство, купчинките са разделени на две групи - леяни и заварени, в които лопатките са заварени към метален багажник. Предимствата на заварените пилоти са ниски разходи, но тяхната механична якост и устойчивост на деформация са по-ниски от тези на отливките. Когато изграждате една пилотна основа за една тухлена къща, не спасявайте и избирайте надеждни маси.

Грилото на основата на купчината може да бъде направено от лъч, канал или монолитен стоманобетон. Каишка от лъча и канала се използва при строителството на дървени къщи, сгради от блокове от арболит и рамкови конструкции, докато тежките тухлени сгради изискват бетонна решетка.

бетон свързването на винтова основа имат голяма сила, но има недостатъци по отношение на дългосрочно споразумение. След бетониране на решетката, повдигането на къщата за завиване на купчини е възможно не по-рано, отколкото след конкретния набор от дизайн якост, която се случва в рамките на 25-30 дни.

Закачане на купчинките с канал

Закачане на купчинките с канал

Скара пилотни фундаменти са склонни да се установят в високата конфигурация (ремък повишени над земята на височина 30-40 см, което го предпазва от натоварвания ежектор в вдигане на почвата). Изключение прави тухлена къща на винтови пилоти, чието тегло изисква полагане скара на повърхността или в колоната на почвата.

Повдигнатата решетка образува свободно пространство между пода, припокриващо къщата с купчини и с линията на почвата. Мазето може да бъде затворено при завършване на строежа на дачата със стени или профилирани листове.

Предимства и недостатъци

Предимствата на пилотната основа го правят широко в търсенето в индивидуалното строителство. Предимствата на винтовите пилоти включват:

  1. Сравнително ниската цена на фондацията (основата под долара от блокове от арболит или рамкова къща 7 * 8 м ще ви струва около 35-40 хил. Рубли).
  2. Възможност за изграждане на склонове без изравняване на релефа.
  3. Оперативни условия за монтаж (за повдигане на къщата върху винтови купчини е възможно да се харчат за подреждане на основата от 3-4 дни).
  4. Поправка (деформирани или повредени купчини под старата къща могат да бъдат заменени с нови подпори).
  5. Устойчивост на пробиване.
  6. Възможност за изграждане на фондацията със собствени ръце, без привличане на специално оборудване.

Недостатъците на основата на винтовете са чувствителността на колоните към корозия под влиянието на подземните води, което в дългосрочен план намалява техния експлоатационен живот. Както се вижда от рецензиите, този проблем се решава чрез използването на по-скъпи пилоти с галванично покритие.

Елементи за изчисление

Изчисляването на основата със собствените си ръце е да се определи носещата способност, номера, размерите на пакетите и дизайна на оформлението на опорите. Първоначалните данни за изчислението - устойчивостта на почвата в района и общото натоварване на основата.

Първоначално определете вида на почвата в строителната площадка (глина, пясък, пясъчна глинеста почва) и определете неговата специфична устойчивост, като използвате регулаторните таблици. По-точна информация може да бъде получена чрез попълване на геодезически преглед на сайта, цената на тази услуга е 30-40 000 рубли.

Стандартният размер на купчини в нискоетажна конструкция за изграждане на дървена, рамкова сграда или къща от блокове от арболит - с диаметър от 89 mm дължина от 2 до 3 метра. Даваме средната носеща способност на дадена купчина в различни почва.

Капацитет на лагера на винтната купчина 89 мм

Капацитет на лагера на винтната купчина 89 мм

За да изчислите броя на пилотите в основата, трябва да определите общото натоварване на основата и да ги разделите на носещата способност на една купчина. Изчисленията се правят, като се използва следният алгоритъм:

  1. Изчисляване на теглото на къщата - умножаване на площта на нейните структурни части (покрив, покрив, стени) от специфичното тегло на m2 строителни материали.
  2. Изчисляване на натоварването от сняг - площта на покрива се умножава по специфичното тегло на снежната покривка във вашия регион;
  3. Изчисляване на експлоатационното натоварване - за всеки м2 на мазето и междуетажните настилки се изисква 100 кг тегло.
  4. Сумиране на товарите и умножаване на резултата с коефициент на надеждност 1.2. Резултатът е разделен на носещата способност на една подложка.

Стандартната дължина на винтовите купчини за нискоетажна конструкция е 2-3 м. Необходимо е ножчетата да се задълбочат 20-30 см под границата на замръзванеАз почвата, чието ниво се различава в зависимост от региона.

При съставяне поле купчина верига на една поддържаща намира в ъглите и в точките на пресичане на стените на къщи, останалата купчината на еднакво разстояние разстояние помежду си (2-3 м) се извършват върху външния периметър и вътрешните стени на сградата.

Подреждане на винтова основа със собствените си ръце

Конструкцията на основата на винтовете не изисква използването на специално оборудване, но ще ви трябва 2-3 помощници, за да завиете пакетите. На всяка опора се осигурява техническо оборудване в дупките, в тях се пробива скрап, който е изграден от две страни с парчета стоманена тръба с дължина 2-3 метра - колкото по-голям е лостът, толкова по-малко усилие е необходимо да се приложи като завинтвате винтовите купчини със собствените си ръце.

Завинтването започва с ъглови купчини, по време на гмуркането един човек трябва да контролира вертикалността на входа на подпората чрез магнитно ниво. Натрупването на купчина, за да се получи необходимото ниво, не е позволено.

След като монтира всички опори върху купчините, нивото на водата маркира мястото за подрязване, а купчините от купчинките се изравняват от българите на едно ниво. След това инсталиране на заглавки - метални пластини, фиксирани върху стъблата на пилотите чрез заваряване.

Завийте купчините със собствените си ръце

Завийте купчините със собствените си ръце

Закрепването на решетката от шината се извършва с помощта на дърворезби - винтове за дърво, за които в горните плоскости са предвидени монтажни отвори. Преди поставянето на решетките, шапката е покрита с хидроизолационен материал (покривен материал, стъклена изолация). Каналът е фиксиран върху купчините чрез заваряване, като е отрязан в точките на съединяване под ъгъл от 90 градуса, заварените стави са обработени с антикорозивен грунд.

Няма да е излишно да се оборудва с фалшивата основа, която позволява затварянето на дъното на основата между решетката и земята. За тази цел към купчините се заваряват два хоризонтални корпусни ремъка. профил на 20 * 40 мм, върху тях са закрепени самонарязващи се водачи, които са облицовани с облицовъчен материал.

За да затворите мазето, можете да използвате стенни облицовки, профилирани или клинкерни плочки. Бюджетна опция - за затваряне на socle azbestos шисти.

Изграждане на винтова основа (видео)

Прегледи на основата на винтовете

Предоставяме на вашето внимание мнения относно основите на винтовите купчини от хора, които имат опит в изграждането и работата си.

С. Петров, 38 години, Москва:

Завърши изграждането на дача от блокове от арболит на винтова основа. Цялата работа беше направена сама, с двама помощници, инсталирането на фондацията отне четири дни. Цената на купчини под къщата 7 * 7 м - 30 000 рубли, което е много по-евтино от лентата MZF. Brother дървена къща на кокили в продължение на почти 10 години на стойност наскоро вдигна изграждане на хидравлични крикове и определени винтови пилоти под старата къща (два крака започнаха да ръжда, е трябвало да бъдат заменени) - справили на ден, сега като нова основа.

М. Осипов, 55-годишен, Ростов:

Наскоро разшири рамката си къща 8 * 8 м, добавя гараж и работилница. В допълнение към къщата на винтови пилоти струва 80 хиляди рубли, като се вземат предвид всички работи. Наеха бригада строители - момчетата се справяха за 6 дни, сглобяваха купчините с ръка. Технология, като цяло, не е трудно - би било време, той щеше да успее. За дървени сгради основата на винтовете, по мое мнение, е идеалното решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студена фундамент с технология за изграждане на грилСтудена фундамент с технология за изграждане на грил
Избор и изграждане на фундамент за дървена къщаИзбор и изграждане на фундамент за дървена къща
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опориЗавийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Как е слушалката за купчината за винт?Как е слушалката за купчината за винт?
» » Завийте основата със собствени изчисления и конструкция
© 2021 BggeHat.com