Как е слушалката за купчината за винт?

Монтирането на глави на купчини върху отрязаните краища на носача е последният етап от монтажа на основите на винтовите купчини. Тази процедура е необходима, за да се постигне единна равнина на бъдещия дизайн.

Глави за винтови купчини

Глави за винтови купчини

След това купчинките ще бъдат фиксирани свързването на винтова основа от каналите или от друга мазета. Най-простата форма на накрайника е металната плоча с прикрепен пръстен със заварени усилващи елементи.

Размер и форма на главите

Формата на стоманобетонните пилоти се представя от следните типове:

  1. Тийс.
  2. Square.
  3. Polygonal.
  4. Кръгла.

За да се съобразят със строителната технология, размерите на главите трябва да съвпадат със съответния контур на напречното сечение на купчината за фундаменти, както и с размера му. Диаметър - строго зависи от вида на продукта.

Размерите на винтовите купчини варират от 10,8 до 32,5 см. Прави се основно като кръг. Стоманобетонните купчини са направени с квадратна форма с напречно сечение от 20-40 см. Дървените пилоти формират неправилен кръг с определен диаметър 18-32 см.

Типът купчина директно засяга бъдещата инсталация на главата. Винтовата купчинка се характеризира с използването на точково заваряване, а главата на стоманобетонната купчина се излива директно в основата, монтирана върху отсечения край. Самата глава се извършва в U-образна или T-образна форма.

Главата на винта купчина

Главата на винта купчина

Изборът между тези два вида зависи от плановете на строителя за инсталиране на решетката. Главата на T-образната форма е по-универсална - използва се с равен успех както при монтажа на греда, така и в плочата. Ако се извърши монтаж на U-образни скоби, те ще могат да носят само греди.

Избиране на бутилки

Подглавниците са от два вида, чиято инсталация се прилага в зависимост от вида на рамката на бъдещата структура. Но в някои случаи шапките са напълно ненужни, ако планирате да построите къща от газови блокове. След това купчините се свързват просто чрез канала и върху тях се полагат стоманобетонни плочи.

Ако сградата е с телена рамка или се използва бара, можете да използвате заварени или подвижни облегалки за глава. Основното предимство на заварените продукти е, че купчината е изолирана от външни стимули, като кислород и вода.

Степента на корозия на купчини с такива глави е значително намалена. Пилотите със заварени краища са монтирани с клещи, а задължително включват от 3 до 6 слушалки, които имат диск с 6 дупки. Диаметърът му може да бъде 150, 200, а също и 250 милиметра.

Монтирането на купчини за основи, което се извършва ръчно, изисква подвижни глави и също така, когато е известно, че земята е твърде тежка и дълбоко замразена. В този случай купчината е погребана до максимално възможна, останалият край на тръбата е отрязан и накрайникът е монтиран.

Сменяемите капачки на главата често са с размери 150 × 150 mm и 200 × 200 mm. Ако купчините са под ъгъл, се разрешават размери на главите 150 × 300 mm, както и 200 × 400 mm.

Монтаж по метода на сеченето

Такава операция, както разрязването на главите на купчини, се извършва само след като са били задвижвани или притиснати в земята. В същото време се отървете от ненужното място на стоманобетонни фундамент подкрепа, която нарушава хоризонталното ниво на грил, излизащи над него.



За да определите и фиксирате, за да премахнете размерите на изпъкналата част на купчината, използвайте лазерно или хидравлично ниво. За да направите това, всички купчинни глави се измерват един по един - контролът - опората.

Най-често срещаните средства за този вид монтаж - чук, такова устройство е сравнително евтин начин за намаляване на купчина и ножици, е много висока, но това прихващане точност рязане и рязане пилоти се случва със скорост по-висока от чука.

При извършване на операцията с помощта на вилка, трябва да направите следното:

  1. Маркирайте линиите на дървената къща със специален маркер.
  2. Очертайте браздата по линията на бъдещия блок от стоманобетонни конструкции с чук с инструмент за рязане на удари.
  3. Спускането на главите на купчината се извършва чрез вертикални движения, без да се докосва рамката от армировката.
  4. Последният ход нарязва армировката или, ако е необходимо, се заварява към рамката на решетката.

Срязването на главите на купчините с ножици прекарва няколко пъти по-малко, от 5 до 10 минути. Това е възможно благодарение на специалния дизайн на ножиците. След инсталиране пръстеновидна дюза задна куршум дневник, режещия ръб е лесно отделя от клетката армиран бетон, "ухапване" бетон почти идеално граничната линия.

Процесът на отрязване на главите (видео)

Монтаж по метода на рязане

Технологията на рязане на пилоти е универсален по рода си: той се прилага към абсолютно всички видове продукти (според материала): дървен, стоманобетон, метал, замествайки само дюзата на режещия материал.

Режещите пилоти могат да изискват ръчно и машинно средство да работят. Основно това са режещи инструменти (лентови триони и дискове) и абразивни инструменти, например български. Технологията на рязане е еднаква за всеки инструмент:

  1. Маркерът на кокилите е маркиран с режеща линия.
  2. Включва триона или българския с излагане на необходимата скорост.
  3. На кръга, отбелязан с маркера, се прави канал за калибриране и инструментът се придвижва по права линия до центъра или по пръстена. За безопасност е необходимо периодично да се използва охлаждаща течност.

Този начин за премахване на шапката има значителни предимства, като наличието и евтиността на инструмента, съчетани с висока производителност. Но при използването на този метод е невъзможно да се изключи изрязването на армировката заедно с бетона, както и бързото износване на режещия инструмент. Подгответе използваните консумативи предварително.

Завързване на лентата с лентата

След придобиването дървеният материал трябва първо да бъде внимателно обработен с антисептично средство, за да се избегне развитието на мухъл. Също така, снопът не трябва лесно да се запали, поради което е необходимо да се приложат подходящите вещества - забавители на пламъка. След проверка на местоположението на главите в една хоризонтална равнина, главите се поставят с покривен материал.

Гарнитура за закрепване на винтови купчини

Гарнитура за закрепване на винтови купчини

След това от гредите се прави лента. Единият лъч се присъединява към второто, докинг-устройството е "подът на дървото" или "в лапата". Всеки ъглов лъч за предпочитане е укрепен с помощта на метрични винтове, закрепени към самонарязващи се винтове. След полагането лъчът трябва да бъде прикрепен към главите на купчината.

За целта се правят проходни отвори в гредите в гредите и след това окончателното сглобяване на прътите се извършва с болтовете. Когато хоризонталното положение не е в линия, е забранено да се реже дървесината, такова устройство може да доведе до изкривяване на сградата.

Преди да издигнете стени, трябва да поставите рулонна хидроизолация. Устройството от този тип ще избегне вредните ефекти от влагата.

Заваряване на главата

Главата на купчината, фиксирана върху опората, е последният етап от монтажа на пилотни основи. Първо трябва да извършите следните подготвителни действия: облегалките за глава се почистват от боята с помощта на мелница с метален диск или четка за копчета, а след това се проверява хоризонталното прилягане на лентата за глава с ниво.

Ако платформата не е в строго хоризонтално положение, инсталацията не може да продължи и проблемът трябва да бъде коригиран. Най-често се използва устройство като машина за заваряване на инвентара с електроди с диаметър 3 mm за запечатване на лентата за глава.

Обхватът на заваръчния ток е 90-100А. Винтовите купчини са изгорени по два начина. На първо място, каналът се използва като лента за главата и се заварява към горната част на винтовата купчина.

Такава фундамент се инсталира основно за рамкови конструкции с широчина на носещата стена не повече от 150 mm. Ако гризлината е по-дебела от 150 мм, тогава в такива случаи се използва комбинация от канални пръчки и глави 200 х 200 или 250 х 250 мм. Стандартната концепция за заваръчните глави:

  1. Намиране на облегалката за глава в перфектно хоризонтално положение.
  2. Остъргване на главата при 3-4 точки.
  3. Заваряване на накрайника по целия периметър на купчината, с изключение на секция от 10-20 мм, която служи за вътрешна вентилация на конструкцията.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завийте основата със собствени изчисления и конструкцияЗавийте основата със собствени изчисления и конструкция
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Изчисляване на фундаментите на винтовете и конструкциятаИзчисляване на фундаментите на винтовете и конструкцията
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Технологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръцеТехнологията за инсталиране на винтови купчини със собствените си ръце
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Как и защо е свързването на основата на винта?Как и защо е свързването на основата на винта?
» » Как е слушалката за купчината за винт?
© 2021 BggeHat.com