Как се гмуркат черупките?

За разлика от стандартните купчини, които се използват за създаване на пилотни основи, купчините са представени като кухи вътрешни пръчки, които имат доста впечатляващ диаметър.

Такива стоманобетонови изделия се използват активно по време на строителството на големи конструкции. Пилотските черупки са почти универсално използвани при изграждането на многоетажни жилищни сгради.

Вибрационно потапяне на купчини

Вибрационно потапяне на купчини

Купчина представени продукти, произведени в тези случаи, когато се планира да построи сграда върху почви с ниска степен на стабилност.

Плочките, поради голямата си площ на контакт със стените на земните слоеве, осигуряват висока степен на стабилност.

Характеристики на стоманобетонни купчини

Дървените пилоти се използват активно на места, където носещата конструкция често е подложена на вибрационни процеси. Такива стоманобетонови изделия се използват като опори за мостове и магистрали.

Сглобените пилоти доста ефективно оправдават тяхната цел - запазват целостта на своя дизайн, дори при условия, характеризиращи се с висока влажност и на места с повишено ниво на геоложки опасности.

Железобетонните продукти имат диаметър от 0,5 до 1,7 м и се изработват с използване на ненапрегниран железен бетон. Такива продукти се използват за:

  • Мостова конструкция;
  • Основни фундаменти на сгради;
  • Образуване на ледникова защита в електроцентрали.

Дължината на едно парче е с размер от 4-12 метра, дължината на композитните купчини може да достигне 24 метра. такъв

Направете куха купчина с шейкър

Направете куха купчина с шейкър

пилоти-черупки се използват в изграждането на дълбока основа, която може да бъде в сложни инженерни и геоложки условия.

Бетонната купчина се състои от върха, който има конусна форма и дължина от 0,85 метра. Продуктът е представен под формата на така наречените купчина на цилиндричното тяло, в края на който се намира на фланеца. Сградите от композитен тип са оборудвани с докинг станция.

Сглобяването и потапянето на продуктите може да се извършва без изкопаване на почвата от пространството на вътрешната кухина на черупката.

Потапянето и шофирането могат да се извършват и с подово покритие или с изкопаване на почвени отпадъци. При извършване на набор от работи, свързани с потапянето на продуктите, се извършват следните манипулации, сключени в:

  • Транспортиране на заготовки до подготвената строителна площадка;
  • Монтаж на водещи устройства;
  • Доставка на продукти от мястото на съхранение до мястото, където ще се извършва натрупване и гмуркане;
  • Монтаж на пилоти на повърхността на почвата с участието на водещи устройства;
  • Екстракция от вътрешните кухини, натрупани по време на работата на почвата.

Сглобяването и потапянето на пилоти се осъществяват с помощта на два основни метода, в рамките на които структурата се разширява.

Първоначално два или повече елемента се сглобяват на специален подготвителен обект. Вторият метод се основава на постепенното натрупване на допълнителни структурни елементи по време на постепенното им потапяне.

Метални купчини за облицовки

Метални купчини за облицовки

При производството на тези продукти, стоманобетонът с висока якост на натиск, устойчивост на замръзване и водоустойчивост се използва в пълно съответствие с изискванията на GOST 19804.0-78.

Filler за такива пилоти се представя под формата на специална част от трошен камък, който в състава му има чакъл и естествен камък.

Размерите на неговите фракции варират в рамките на 10-12 mm. Също така е важно да се използва естествено обогатен пясък.

Засилването се извършва с използване на пространствени рамки. Надлъжната армировка е представена под формата на горещо валцована арматурна стомана, принадлежаща към класове А-I и А-III.

За изпълнение на напречна арматура използва клас-I или B-I Вр работен диаметър 5 мм.

Производството на подсилващи рамки се извършва с участието на машина за навиване. За надлъжните пръти се заварява спирална спирала, когато се достигне всяко трето сечение. Заваряването може да се извърши и на всяко кръстовище с периодичност от две завои до третата.

Характеристики на метални купчини

Металните тръбни купчини имат нормализиран диаметър от 1.2-2 метра с дължина 14 метра. Когато е необходимо, те се изграждат и заваряват заедно.

Корпусите са изработени от стоманени листове с дебелина, съответстваща на дължината

Корпусите са изработени от стоманени листове с дебелина, съответстваща на дължината

Тези продукти, които имат отворен долен край, постепенно се запълват със земята, докато се гмуркат. Той се уплътнява и по този начин значително увеличава товароносимостта на конструкцията.

Тези продукти, които са снабдени с долен край на затворения тип, имат подвижен връх, който се използва за задвижване в земята.

В този случай върхът, направен с използването на метал, винаги остава в земята, докато купчината може да бъде напълнена с бетонна смес, за да се увеличи носещата способност на върха.

Когато продуктът се отстранява, кухината му също се запълва с бетонна смес. Металните купчини са широко използвани в такива отрасли като:

  • Строителство на пристанища;
  • Мостова конструкция;
  • Енергетика;
  • Промишлено строителство;
  • Изграждане на високи конструкции (радио мачти, телевизионни кули).

Използват се тръби от стомана с диаметър до 25-100 см. В допълнение, пилоти, оборудвани с със специален съвет, чрез което се извършва завинтване в земята.

За целта на продуктите

Представени продукти от стомана в повечето случаи се използват в сложни геоложки условия, не е възможно да се произвеждат бетон проникване пилоти. Гмуркането се извършва в:



Потапяне и натрупване на стоманобетонни купчини

Потапяне и натрупване на стоманобетонни купчини

  • Чакъл и камъни;
  • Почви, които изобилстват от твърди включвания;
  • Почви с камъни;
  • Почви със запържени предмети.

В допълнение, продуктите се използват широко за укрепване на основите. Това се дължи на факта, че натрупването на продукти е значително опростено с постепенно проникване в земята.

След завършването на удължаването дължината на конструкцията може да достигне 90 метра. Тези продукти се използват активно в онези почви, които са пълни с всякакви твърди включвания.

Строителството, в такива случаи, е в състояние да разчита на камъни-камъни и многобройни скални образувания. Някои продукти могат да имат относително малка площ на напречното сечение.

Това им позволява да се гмуркат до доста голяма дълбочина във всякакъв вид почви, без да предприемат почистване.

Когато се спускат в гъсти почвени слоеве, металните купчини са разположени на разстояние близко един до друг. Това пряко влияе върху намаляването на размера на основната плоча.

Стоманени продукти с диаметър, равен на 0,8 метра, когато са съобразени със земните условия, са потопени с монтиран метален или желеобетон.

При някои модификации, вместо върховете, металният диск се заварява към края на тръбата, която е изработена от листова стомана и има дебелина от 10-12 мм.

Стълбове на черупки в хидротехническо и промишлено строителство

Стълбове на черупки в хидротехническо и промишлено строителство

Освен това в кухината се поставя навлажнена бетонна смес. Височината на колоната е равна на размерите на двата работни диаметъра на тръбата.

След това купчината е поставена в конструктивна позиция, докато се използва направляващата рамка или стрелката на стрелата.

Потапянето се извършва с помощта на чук, който се придвижва в кухината на тръбата. Ударът е представен под формата на стоманен отливка.

А диаметърът му е 2-4 см по-малък от индекса на вътрешния диаметър на потопената тръба. Дължината е 7-8 пъти по-голяма от диаметъра.

С помощта на крана, чукът се повдига и впоследствие пада. Височината на крана достига 3 метра. Тогава потокът от бетонна смес в кухината на тръбата започва, след като достигне маркировката.

Как работи гмуркането?

В повечето случаи купчината е с дължина 12 метра. Ето защо, често има такива случаи, при които е необходимо да се направи разширение на продукта, за да се постигне необходимата дължина.

Натрупването се извършва, тъй като структурата е потопена в необходимата дълбочина. След като първата част е напълно потопена, втората част се добавя към нея.

Най-търсеният начин, по който е направена връзка, се осъществява чрез специални фланцови крепежни елементи.

Потопена площ на купчината обвивка

Потопена площ на купчината обвивка

В краищата на тръбата са фиксирани фланци от метал. Те са оборудвани с отвори, през които се извършва закрепване с болтове.

Този метод демонстрира висока степен на точност на двете оси. В друг случай, изграждането се извършва преди началото на основните работи.

Първоначално се изчислява изчислената дълбочина, след което монолитната структура се произвежда до необходимите размери.

Взаимодействащи помежду си секциите на конструкцията се свързват чрез заварен шев. Такава работа се извършва на специални щандове, тъй като изисква висока степен на точност.

Продуктите са потопени без предварително изкопаване на почвата от кухината на черупката. Потапянето може да се извърши и с успоредно изкопни работи на почвата или с използване на подкопаване. Работата по поп потапяне се извършва на няколко етапа:

  1. Транспортиране на пилоти на строителната площадка.
  2. Монтиране на водещи устройства.
  3. Доставяне на структури в сайта за гмуркане.
  4. Монтаж на продукти на земята с помощта на насочваща технология.
  5. Потапяне.
  6. Извличане на излишната почва.

Устройствата, които изпълняват водещата функция, са предназначени да закрепят продукта в желаната позиция.

Изпробвайте пилотното шофиране

Изпробвайте пилотното шофиране

В повечето случаи се използват окачени стрели на кранове. Тези проекти, които имат диаметър от 1,2 до 1,6 метра, са потопени без да се отстранява почвата от пространството на вътрешната кухина.

В този случай параметърът на дадена дълбочина на потапяне и общата товароподемност се постига чрез прилагане на технология за вибриране.

Този режим е ориентиран към краткосрочни, но чести изключвания и включване на вибратора. В случай, че скоростта на потапяне падне под знака от 5 см / мин, ще е необходимо да се организира своевременно измиване и по-нататъшно извличане на ненужната почва от вътрешното пространство на купчината.

За да се отстрани почвата в повечето случаи, методът на въздушен транспорт се използва за почви с висока степен на трошливост и за хващане за сплотени почви.

Такива методи са добре доказани в тези случаи, когато диаметърът на тръбата за засмукване е равен на 100-200 mm. В случай, че структурата е потопена в глинести и глинести почвени типове, тогава се използват грайфери от леки и тежки типове.

Монтаж на стоманобетонни стълбове (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се правят сондажите с инжектиране?Как се правят сондажите с инжектиране?
Как да извършите динамични тестове на купчини?Как да извършите динамични тестове на купчини?
Защо се нуждаем от резачки за купчини?Защо се нуждаем от резачки за купчини?
Технология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръцеТехнология на изграждане на фундамент на фундамент със собствени ръце
Завийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опориЗавийте купчини със собствените си ръце ще се опитаме да направим висококачествени опори
Изчисляване на броя на винтовите пилотиИзчисляване на броя на винтовите пилоти
Изчисляване на основата на пилонаИзчисляване на основата на пилона
Видове и особености на основите на кокилиВидове и особености на основите на кокили
Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?Защо да използваме стоманобетонни купчини за основата на сграда?
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
» » Как се гмуркат черупките?
© 2021 BggeHat.com