Стенни стоманобетонни панели

стенни стоманобетонови блоковеСилно бетонните панели отдавна са спечелили власт сред строителите. Те се използват широко в строителството на граждански и промишлени сгради. В Русия стоманобетонните плочи се появиха не толкова отдавна, преди половин век. Те незабавно предизвикаха лудост сред производителите на строителни материали.

Изграждането на къщи от плочи не е нужно толкова дълго, колкото изграждането на тухлена къща. Скоростта на развитие на тези технологии беше невероятна благодарение на стоманобетонните конструкции.

Досега стенните стоманобетонни панели все още заемат водеща позиция. За какви табели са и как са инсталирани, нека поговорим по-долу в нашата статия.

Външни стоманобетонови стенни изделия

Цялостните структури от желязо и бетон са разделени на няколко вида:

  1. лагер;
  2. самоносеща;
  3. панти, т.е. не носещи.

Обикновено в строителството на граждански сгради използват носещи елементи. Конструкцията се осъществява в съответствие с схемата "wireframe". Първо се инсталират колони и напречни греди. След това те са прикрепени към стенообразуващите части.
Външните продукти могат да имат 1, 2 или 3 соя. Нека да поговорим за най-често срещания вариант.

Трислойни стоманобетонови стенни панели

Днес панели от три слоя се считат за най-използваните за строителство. Такъв панел се състои от следните елементи:

  • носещ блок;
  • вътрешни панели;
  • изолация.

Понякога в дизайна остава място за въздушния слой.

Има няколко модификации на трислойни панели, тук е един от тях: два стоманобетонови панела и топлоизолатор. Последните действия:

  • минерална вата;
  • каменна вата;
  • полиуретан.


Външните и вътрешните панели са свързани помежду си, което се постига чрез използване на заварена армировъчна клетка. Също така за свързване на специални се използват серийни ипотечни данни.

Панелите от три слоя имат размери. Дебелината на продукта се избира въз основа на условията на експлоатация и климатичната конструкция.

Плочите са подсилени със заварени мрежи и рамки. Всички фитинги, използвани при производството на плочи, са покрити със субстанции, които повишават устойчивостта на корозия.

Монтаж на стоманобетонни стенни панели

монтаж на стенни панелиМонтирането на стенни панели започва с монтажа на панели, които ще бъдат на най-голямо разстояние от крана. След това операторът на крана инсталира вътрешните стени, както и стоманобетонните панели, които са най-близо до крана.

След като панелът е инсталиран, калибрирането му се стартира на нивото. Направете това с помощта на брави (методът на подравняване се нарича заключване). Ако няма ключалки, съгласуването може да се извърши с лост.

Правилната монтаж на външните панели се проверява по отношение на външните плоскости. Преди панелът да бъде изваден от ремъка, той не е за дълго време развързан от две подпори. След това строителите вземат специална линия-line plumb и проверка на вертикалността, тоест в каква посока панелът трябва да бъде преместен или повдигнат. Преместете панела със специални съединители, които се намират върху подпорите.

Само след като строителите направят цялостно подравняване на плочата, възможно е да се поправи върху рамката. Ако вертикалността не е зададена правилно, вътрешно напрежение може да се появи в продукта, което да доведе до пукнатини.

Прилагане на стоманобетонни стенни панели в строителната конструкция, особено грижи за изолационните фуги. Те са мостове на студ и "тънки" места, за да се получи дъжд в структурата. Хидроизолацията и закрепването на фугите е един от факторите, които се увеличават:

  • експлоатационните характеристики на сградата;
  • индикатори за топлинна техника;
  • трайност на конструкциите.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Покриване от металПокриване от метал
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
Използването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръженияИзползването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръжения
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Където се използват стоманобетонни конструкцииКъдето се използват стоманобетонни конструкции
Стенни керамични материалиСтенни керамични материали
Стоманени пръстени от стоманобетонСтоманени пръстени от стоманобетон
» » Стенни стоманобетонни панели
© 2021 BggeHat.com