Укрепване на стените на напълно сглобени сгради

Укрепване на стените

Продължителността на периода на поддържане зазижда, вътрешни стени, вътрешни преградни стени зависи не само от това колко се взема под внимание при проектирането на ударни натоварвания по време на работа, но също така и от материала на строителството, съставните елементи от външни влияния, които водят до корозия и разрушаване на структури на материала.

Това е особено характерно за клетъчен бетон. За такъв бетон температурният спад и промяната в влажността влияят много по-силно, отколкото върху същите продукти, състоящи се от експандиран глинен бетон или тежък бетон.

В сгради с големи панели външните стенни панели са носещи, поради което степента на тяхната издръжливост се определя според силата на използвания материал.

Практиката показва, че най-често дебелината на стенните панели, разположени от северната страна, е недостатъчна. В резултат на това се извършва дъмпинг от вътрешната страна на сградата, което води до унищожаване.

Висока степен на устойчивост във всяка среда, характеризираща се с бетон и стоманобетон. Но неспазването на правилата за експлоатация може да ги унищожи. Така, в голям панел сгради елементи от бетон или стоманобетон (фундаментни блокове натрупват глави) могат да бъдат изложени на подпочвените води, и тънкостенна черупка дву- или трислойна пано, балкон и стрехи плоча, на козирките могат да бъдат в условията на периодично овлажняване, замразяване и размразяване.

Стоманената арматура също е чувствителна към тежка корозия във влажна среда. Защитният слой го предпазва от бетон само срещу атмосферни влияния, но при ниска плътност бетон или овлажняване на повече от седемдесет процента, както и малка дебелина на слоя от корозия армировка може да достигне до едно милиметра годишно.



Надмогряването на външните стени е причина за грешки в дизайна - липсата на дъждовна бариера при проектирането на балконски плочи, на фасадите на дренажните системи, лошото уплътняване на ставите.

Трайността на външните стени на сградите се влияе от правилното поставяне на устройствата върху дренажа.

Най-често стените на клетъчен бетон са повредени на места, където са свързани с напълване на прозорците.

Животът на панелите се влияе от избора на размерите на мазето и другите елементи на сградата по време на проектирането.

Имайте предвид, че характеристиките на сградата от големи панели, получени в резултат на проучвания, могат да бъдат крайният индикатор за качеството на проекта.

Е, ако се интересувате от дизайни на къщи от кръгли трупи, посетете afkstroy.ru. Само там е всичко, което е необходимо за изграждане на дървени къщи без проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Начинът на инсталиране на блокови и полиалканови дяловеНачинът на инсталиране на блокови и полиалканови дялове
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Строителни компонентиСтроителни компоненти
» » Укрепване на стените на напълно сглобени сгради
© 2021 BggeHat.com