Строителни компоненти

Строителни компоненти

Сградите се състоят от отделни структурни елементи. Тези елементи според целта и функциите, които трябва да бъдат изпълнени, са разделени на носители и обхващат.

Носещите елементи включват фундамент, стени, скелети, покрития и тавани. Тези елементи са проектирани така, че да възприемат както вертикалните, така и хоризонталните натоварвания, които произтичат от масата на наличното оборудване, хората, валежите, влиянието на атмосферните влияния, както и собствената им маса.

Към облицовъчните елементи се включват както външни, така и вътрешни стени, прегради, подове, запълващи прозорци и врати. Функциите на ограждащите елементи включват защитата на вътрешните помещения от атмосферните влияния. Тези елементи ви позволяват да съхранявате вътрешни, температурни, влажни, акустични условия.

Има конструктивни елементи, които комбинират функции, носещи и обграждащи. Те включват стени и покрития в сгради без рамки.

Нека разгледаме по-подробно някои конструктивни елементи.

Подземната или подводната част на конструкцията, която възприема товарите и ги прехвърля на земята, се нарича фундамент. Основата може да бъде слой от почва, който се намира под сградата и има необходимия товароносимост.

Стените, според местоназначението и местоположението, са разделени на външни и вътрешни. Те са вертикални огради, те могат да изпълняват носещи функции. Стените на лагерите обикновено са преградни стени. За тяхното инсталиране не се изисква основа.



Външните стени, ако разчитат на основата и носят само своята маса, се наричат ​​самоподдържащи се и ако изпълняват функциите на огради с опора върху други елементи на сградите - шарнирно или завеси.

Хоризонталните носещи конструкции, които разчитат на носещи стени, възприемат натоварвания, се наричат ​​припокривания. Припокриванията изпълняват следните функции: разделяне на сградата на етажи, запазване на собствената си маса, както и на масите на прегради, оборудване, мебели, хора, прехвърлянето на всички тези товари върху подпори или стени.

В някои промишлени сгради, освен основните етажи, има технически такива. На техническите етажи са разположени отоплителни тела, помпени и вентилационни камери. Подовете на сградата се определят от горните етажи.

За нежилищни помещения използвайте подови настилки.

Припокриванията осигуряват стабилността на помещението, както и влияят върху товароносимостта на свързващите системи. На мястото на припокриване са podzedvalnye, тавански и междуетажни.

Структурен елемент, който защитава конструкцията от атмосферни валежи, е покривът.

Е, тук ще намерите най-добрите полиетиленови тръби на най-ниските цени. Само там ще намерите огромен избор от тръби с бърза доставка и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Isospan е вятърна инсталация за вашия домIsospan е вятърна инсталация за вашия дом
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Дървени стениДървени стени
БоядисванеБоядисване
Покрития и покривиПокрития и покриви
Проверка на носещите конструкции на сградитеПроверка на носещите конструкции на сградите
» » Строителни компоненти
© 2021 BggeHat.com