Използване на метал в модерна конструкция

Металните конструкции се използват при строителството на сгради и сгради. Поради високите си механични и силови характеристики, те придобиват широка популярност и голяма популярност. Например, стомана се използва в изграждането на високи сгради, които са обект на големи товари. Алуминият е подходящ за лека, но здрава конструкция.

Към днешна дата фабриката за металообработка произвежда по принцип монотонни структури. Ето защо инженерите и дизайнерите се интересуват от създаването на нови уникални форми на структури, с помощта на които трудовият интензитет на сградите и други обекти ще бъде намален до минимум. Сравнявайки стоманените конструкции с различни строителни материали, трябва да се каже, че те се различават по отношение на интензивността на труда, силата и цената. Поради това металните конструкции произвеждат много фабрики с цел осигуряване на конструкции и други структури.



Класификация на стоманени конструкции:
* При изграждането на такива метални конструкции: рамки, строителни рамки, мрежи, проектирани за подсилване на конструкции, високопланински съоръжения и др.
* Рамки за изграждане на сгради: колони, метални греди, конструкции за фехтовка, ферми.
* Метални конструкции се използват при изграждането на системи от твърди стени: мембрани, резервоари, въздуховоди и т.н.
Какви са предимствата на металните конструкции? Тези структури от метал имат много предимства:
- За разлика от стоманобетонните конструкции, те са снабдени с малко тегло;
- моделите са прости и стандартни;
- лесно монтирани и демонтирани;
- С помощта на метални конструкции е възможно да се издигнат обекти за кратко време;
- бърз и евтин транспорт;
- трайност и здравина;
- безопасност и надеждност.

Трябва ли да рисувам метални конструкции?
При продължителна работа металните конструкции с течение на времето са засегнати от климатични условия и корозия. Това нарушава целостта на частите и скъсява експлоатационния живот. За да се избегне това, специални бои и след това полимерни покрития се поставят върху металната конструкция. Като правило, за метални повърхности, емайлите се използват върху епоксидна или акрилна основа. Металната боя трябва да бъде избрана в зависимост от мястото на работа и предназначението. За максимална защита на метала от корозия, използвайте метода за поцинковане на повърхността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Snip 23-01-99 Сграда КлиматологияSnip 23-01-99 Сграда Климатология
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Характеристики на металните материали и съвети по техен изборХарактеристики на металните материали и съвети по техен избор
Валцована метална конструкцияВалцована метална конструкция
Бърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкцииБърза конструкция на леки стоманени тънкостенни конструкции
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
Демонтаж на метални конструкцииДемонтаж на метални конструкции
Където се използват стоманобетонни конструкцииКъдето се използват стоманобетонни конструкции
Видове пръчкиВидове пръчки
» » Използване на метал в модерна конструкция
© 2021 BggeHat.com