Монолитни предимства и недостатъци в строителството

Монолитна конструкция се нарича изграждането на многоетажни бетонни сгради за кратък период от време. Както при всеки друг вид строителна дейност, в монолитно строителство могат да се намерят окуражителни предимства и откровени недостатъци.

В процеса на издигане на монолитна сграда можете да маневрирате - няма установени правила и правила за строителство, така че планирането на дейностите може да се развие, като се вземат предвид собствените им предпочитания и вкусове, надхвърлящи някои рамки на сградата.

Монолитните структури се основават на колони. Това също е много важно предимство - броят на стените в сградата ще бъде много по-малък и самите те няма да са толкова дебели. Следователно се оказва, че теглото на сградата ще бъде много по-малко, въпреки че силата му от това няма да пострада. Строителите изчислиха, че сградата, изградена на монолитна технология, е 3 пъти по-лека от тази, изградена върху по-малко модерна технология. Технологията сама по себе си е модерна и следователно е релевантна и обещаваща, поради което се радва на нарастваща популярност.

Една монолитна сграда може да има почти всяка форма, в процеса на строителство можете да използвате всякакви проекти и конструкции без да се страхувате, че структурата няма да издържи.



Не можете да избягате от значителни недостатъци. За разлика от изграждането на същите панелни къщи, монолитните структури са построени много по-дълго. Трудността и цената на този процес също са малко отблъскващи: голяма част от труда, не принудени разходи за фитинги, оборудване понякога се оказват много различни критерии, за да се откаже от монолитна сграда.

Изливането на бетон създава особени трудности. Този процес изисква не само квалифицирани работници, но и много свободно време. След като се излее конкретна грижа за него, той е около месец. И само при изтичането му, когато бетонът напълно изсъхне, можете да изградите стени върху него.

Ако акцентът е върху външния вид на сградата, тогава монолитна сграда е по-добре да бъде изхвърлена веднага. Фасадата на тази сграда няма да изглежда много приятна, а освен това през зимния студ във външното покритие естествените промени не са за по-добро. В допълнение, стените изискват допълнителна изолация, което ще доведе до приличен размер, защото е необходимо да се изолира не от тухли, а не блокове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плочаНие сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плоча
Монолитна сграда с предимство на технологиитеМонолитна сграда с предимство на технологиите
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
» » Монолитни предимства и недостатъци в строителството
© 2021 BggeHat.com