Фасадно остъкляване на сгради

В фасадното остъкляване се използват оригиналните конструкции, които са необходими за изпълнение на сложни проекти. Изборът на стъкло за довършителни работи трябва да се основава на нуждите на клиента и на сложността на проекта. Всички видове фасадни покрития се характеризират с високи технически характеристики, поради което тяхното приложение е подходящо за всякакви условия и товари.

Съществуват множество дизайнерски решения, използвани при фасадното остъкляване. Най-често срещаните фасадни остъкления (алуминий) са структурни, витражи, масивни, панорамни стъкла.

структуриран

Този тип е най-подходящ. Често основата на остъклението е алуминиева конструкция, която благодарение на лекотата и простотата на инсталацията Ви позволява да се справите със сложни проекти за проектиране. С оглед на използването на най-леките сплави, специалистите работят с фасади с покриви.

Витражи



Това е нова тенденция в фасадното остъкляване. Набира популярност в многоетажни къщи, защото позволява пълнене на огромна свободна площ без големи загуби на надеждност и механична якост. Освен това, технологията позволява да се постигнат красиви проекти в почти абсолютна липса на видима рамка. Това се извършва чрез специални затягащи летви, разположени между съседни стъкла хоризонтално и вертикално. Също така допринася за повишената топло- и звукоизолация в подобни сгради.

чист

Това остъкляване се състои в това, че конструкцията се състои от здрава стена в цялата фасада. На повърхността няма абсолютно никакви следи, които допринасят за създаването на невероятни архитектурни проекти. Този ефект се състои в закрепване на стъклото към стоманобетонната плоча, така че в хората да се вижда твърд прозрачен лист. Днес обаче технологията на вентилирана фасада често се използва за създаване на такъв визуален ефект.

Панорамна гледка

Многоетажна къща създава много трудности за дизайнерите. Но дори и в тях можете да намерите панорамни стъкла. Това е най-обичайното, защото може да се намери на много лоджии, когато се създава специална пластмасова рамка с монтиране на двоен стъклопакет. В многоетажна сграда се използват по-често алуминиеви конструкции, но в този тип е възможно да се заобиколят сгради и дори да се придаде подвижност на очилата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върховеОстъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
Стъкло фасада ново решение в строителствотоСтъкло фасада ново решение в строителството
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Видове фасадни остъкленияВидове фасадни остъкления
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топлоНие заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
» » Фасадно остъкляване на сгради
© 2021 BggeHat.com