Антикорозионна защита на метални конструкции

Металните конструкции са най-предразположени към корозивните ефекти на атмосферата. Ето защо, в процеса на работа, надеждна антикорозионна защита на метала излиза на преден план, за максимален експлоатационен живот и надеждност на металните конструкции. За предпазване от корозия се използват различни бои и лакове, полимерни и метализирани покрития, които се различават по характеристиките им.

Първият етап, който осигурява пълна защита срещу корозия, е внимателната подготовка на металната повърхност. Това е подготовката, която определя целия процес на нанасяне на защитния слой и неговата по-нататъшна устойчивост към влиянието на агресивна среда.

За качествен антикорозионен слой се използват няколко етапа от първоначалното обработване с метал:
• Почистване на окиси, мащабиране с механични средства
• Отстраняване на остатъците от заваръчния поток
• Почистване от стари бои и други примеси
• Обработка на ръбове и изрязване
• Обезмасляване и отстраняване на прах

Инструментите за шлайфане и шлайфане се използват за ефективно почистване на металната повърхност. Незначителната корозия се отстранява химически, като се използва конвертор за ръжда. Използването на метода за пясъкоструене дава на метала грапавост, която има положителен ефект върху адхезията на антикорозионното покритие към повърхността на основната структура. Металът се почиства в съответствие с техническите стандарти за необходимото покритие.



Процесът на обезпрашаване се извършва с използване на сгъстен въздух, като елиминирането на праха също осигурява добра адхезия на защитното покритие. Предварителната работа трябва да се извърши с минимални интервали от време между етапите. Това изискване позволява да се избегне повторно замърсяване и окисляване на металната повърхност.

Съгласно съвременните стандарти антикорозионната защита на металните конструкции се извършва в производствени условия преди монтажа. Понякога е разрешено да извършват различни боядисване директно на място. Всички елементи на метални конструкции изискват проверка на защитното покритие, при откриване на дефекти се извършват реставрационни работи.

Защитата на металните конструкции от корозия трябва да се извършва стриктно в съответствие с приетите стандарти и след приключване на всички етапи е необходимо да се извърши качествен контрол на корозионната защита.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Primer gf-021 и аналозиPrimer gf-021 и аналози
Електроди за заваряванеЕлектроди за заваряване
Водоустойчива за пулверизиране Течна гумаВодоустойчива за пулверизиране Течна гума
Боядисване на метални конструкцииБоядисване на метални конструкции
Как да изберем промастил?Как да изберем промастил?
Метални рафтовеМетални рафтове
Защита на метала от корозияЗащита на метала от корозия
Изграждане на конструкции с метални конструкцииИзграждане на конструкции с метални конструкции
Пясъкоструйно почистванеПясъкоструйно почистване
Метални плочки, правила за подборМетални плочки, правила за подбор
» » Антикорозионна защита на метални конструкции
© 2021 BggeHat.com