Пясъкоструйно почистване

Пясъкоструйно почистване

Пясъкоструйната обработка се отнася до студено абразивно третиране. По този начин обработват камък, стъкло, метал. Като абразивен материал с този вид обработка се използват фракция, шлака от мед, стъклени перли, пясък, гранат, абразивен прах, пластмаса, пшенично нишесте и др.

Съвременните технологии за пясъкоструене използват и такива технологии като почистване със сух лед, хидроотвор, газово динамично почистване, комбинирано (хидроабразивно) почистване.

Пясъкът, използван при обработката, се измива, като има еднаква фракция. При смилането на пясък по повърхността по време на обработката се образува вредна прах от силикат.

В промишлеността пясъкоструене на метални повърхности е широко приложение. Така че по време на строителството - почистване на зидария, премахване на старата боя, излагане на бетон.

При обработка на метал - почистени от корозия, мръсотия, премахване на стари бои, извършване на художествена обработка, почистване на детайлите от скалата.

За газово-термичното пръскане детайлите се обезмасляват.



Извършете почистването на клапаните на вакуумни устройства, преди да започнете да ги сглобите.

Декоративен дизайн на стъклени и огледални изделия (прилагане на шаблон според шаблона).

Благодарение на пясъкоструйната обработка на повърхността е възможно да се извърши декоративна грапавост на повърхността.

При нанасянето на бояджийски и лакови материали, абразивната обработка на повърхността е задължителна, това дава твърдостта на повърхността и я освобождава от замърсяване. Това третиране удължава живота на покритията с около шест пъти. Това ви позволява да спестите както капитала, така и текущия ремонт на метални изделия и метални конструкции като цяло.

Дървените повърхности след подобно третиране имат появата на влошаване, създава се ефектът от стареенето.

Пръскането се счита за опасно за здравето. Прахът, който се образува по време на работа, може да причини силикоза (дихателната система). Опасностите и органите на слуха, очите и кожата са застрашени. В случай на почистване с джетове, концентрацията на вредни за организма газове се увеличава. Следователно е необходимо да се спазват всички изисквания за безопасност при задължителното използване на лични предпазни средства. Пясъчните площи и камерата трябва да бъдат оборудвани с мощни екстракти и вентилация. Забранено е на външни лица, когато пясъкоструйната машина работи. Когато работите на строителни площадки, пясъкът трябва да се носи с респиратор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистващи препаратиПочистващи препарати
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Черният трошен камъкЧерният трошен камък
Основни характеристики на пералните машини за частитеОсновни характеристики на пералните машини за частите
Методи за почистване на стомана от ръждаМетоди за почистване на стомана от ръжда
Услуги по почистванеУслуги по почистване
Почистване на възглавници и тяхното възстановяванеПочистване на възглавници и тяхното възстановяване
Промишлени почистващи препаратиПромишлени почистващи препарати
Стъклото мери ръбаСтъклото мери ръба
Използване на пясък в строителствотоИзползване на пясък в строителството
» » Пясъкоструйно почистване
© 2021 BggeHat.com