Избор на шлифовъчна машина за бетон

Шлифовъчна машина за бетонИзграждането на естетически външен вид, готов за строеж, започва с подготвителна работа. Един от процесите на подготовка за допълнителен комплекс от мерки или довършителни работи е смилането на бетон. За тази операция е разработен специален инструмент бетонобъркачка

.

Малкият и лесен за употреба инструмент позволява бързо и висококачествено почистване на повърхността. Разнообразие от модели ще ви позволи да изберете необходимата за производителност, набор от опции и цена.

Машина за шлайфане на бетон - принцип на работа

Работата на този апарат се намалява до обработката на горния слой на бетоновия продукт. Отрязването се извършва чрез специални подвижни дискове.

За да започнете работа, трябва да поставите диска върху ролката. Дискът може да се фиксира с клавиши или чрез специална скоба. Последният тип закрепване елиминира силното затягане на продукта и голямо усилие при неговата демонтаж.

След това машината е свързана към захранването. Машината може да се захранва от различни видове енергия. Когато започнете, вие получавате осезаем тъга. За да го премахнете, много производители инсталират специални съединители на устройството. Те спомагат за гладкото начало и задвижване на ролката. Такова устройство запазва характеристиките си на работа по-дълго.

За правилното функциониране натискаме продукта върху повърхността на обработката с една ръка. Вторият е на дръжката с бутона за регулиране на скоростта. Леко натиснете газ и бавно преместете продукта по повърхността.

По време на обработката се освобождава голямо количество прах от бетон. Тя трябва да се отстранява с помощта на прахосмукачка. Преди обработката е необходимо да покриете оборудването и мебелите с филм. Работете по-добре в респиратор или поне марля.



По-добре е да започнете лечението от ъгъла на стаята, далече от прозореца. Ще има по-малко забележимо почистване на дефектите, ако има такива. В зависимост от мащаба и изкривяването на повърхността, трябва да имате няколко подвижни диска под ръка.

Как да изберем шлифовъчна машина за бетон?

Машина за шлайфане на бетонИзборът на продукта започва с определянето на обхвата на работа. Ако това е еднократно ремонт, тогава той се губи на скъп и продуктивен модел. Промишлените везни, напротив, изискват машина с голямо въздействие и ниско ниво на аварии.

Най-популярната фирма за цялостна покупка е световният лидер Бош. Техниката за смилане може да работи от пневматика, електротехниците, горивото или батериите. Но маркови машини ще струват голяма сума. Можете, разбира се, да купите използвани шлайфъри и те могат да бъдат по-добри от новите аналози. Въпреки че, търсейки, има много достойни местни марки.

Машината може да бъде избрана с или без прахосмукачка. Моделите без отстраняване на прах са много неудобни. Когато се използват, облак от фини бетонни трохи се установява върху дихателните пътища, мебелите и инструментите.

Много модели са оборудвани с воден резервоар за периодично намокряне на повърхността. В този случай обработката е по-лесна и абразивът се освобождава по-малко. Много модели са защитени от прегряване. За това се използва течно охлаждане или сензор за задействане при достигане на критичното ниво. Във всеки случай тази опция ще предпази покупката от счупване.

По вид на работа и принципът на местоположението на диска на машината може да бъде:

  • ъгъл;
  • лента;
  • Ексцентричен.

Всеки от моделите има своите предимства и недостатъци. Устройствата тип лента улесняват бързата работа, но намаляват качеството на обработката на повърхността. За по-гладка основа е необходимо да се използват ъглови структури. Ъгловата мелница може да се използва за оголване, рязане и полиране. Рязането се извършва на плитка дълбочина. Принципът на работа е много подобен на българския. Екцентричната машина за шлайфане на бетон се използва за обработка на неравномерни повърхности, завои и кривини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксознаШлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксозна
Шлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употребаШлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употреба
Шлифовъчна машина за полиране на паркетШлифовъчна машина за полиране на паркет
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Технология за подово шлайфанеТехнология за подово шлайфане
Как правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязанеКак правилно да изрежете керамични плочки 4 методи за рязане
За да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръцеЗа да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръце
Технология на смилане на бетонТехнология на смилане на бетон
Как да изберем мелницаКак да изберем мелница
Сортове и характеристики на скобите за дървесинаСортове и характеристики на скобите за дървесина
» » Избор на шлифовъчна машина за бетон
© 2021 BggeHat.com