Как да изберем пясъчни дюзи

Как да изберем пясъчни дюзиЕлементите на технологичната верига, участващи в пясъкоструйната обработка, са ориентирани към създаване на оптимални условия за нормална работа на пясъкоструйни дюзи, чиято задача е да компресират и ускоряват въздушно-абразивния поток. В този случай се формира фокусирано или равномерно насищане на работното място. Степента, до която дюзите са правилно подбрани, определя ефективността на пясъкоструйното оборудване и самия процес на почистване.

В сърцето на модерната машина за бластиране на пясък могат да се намират дюзи с плосък поток и дюзи Venturi. В този случай, разнообразието на канала за дюзи определя скоростта на въздушно-абразивния поток, както и равномерността на насищане на петна върху повърхността, която се почиства. Пясъкоструйните дюзи с прави канал са значително по-ниски от ефективността на дюзата на Вентури.

Благодарение на специалната геометрия на дюзата Venturi се създават високоскоростни въздушни потоци. В сравнение с аналозите с директен поток, скоростта на излизане от абразивни материали от такива дюзи може да достигне 720 км / ч. В същото време, производителността на оборудването до голяма степен зависи от силата на потока.

Вентури дюзи в допълнение към мощен струя осигуряват еднакво насищане на работното място. Еднородното пясъкоструене се характеризира с висока производителност и високо качество на повърхностното почистване.



Обикновено вентилационните дюзи Venturi са отлична опция за висококачествено и високопроизводително повърхностно обработване, което има голяма площ. И това не е изненадващо, тъй като такива дюзи могат значително да увеличат нивото на силата на пясъкоструйните, без да се увеличава количеството на консумирания сгъстен въздух.

При избора на дюзи е необходимо да се обърне внимание на материала, от който са направени. Ако вземем предвид, че вътрешността на тези елементи постоянно се допира до твърди абразивни материали, експлоатационният живот на продукта се определя от устойчивостта на износване на използвания материал.

По-специално, керамичните дюзи могат да издържат не повече от два часа, докато чугунните продукти могат да работят 4 пъти по-дълго. Що се отнася до дюзите с волфрамов карбид, техният експлоатационен срок е 300 часа, а за елементи от борен карбид е на ниво 1000 часа.

Не е трудно да се досетите, че дюзите от боров карбид са най-издръжливите и надеждни. Вътрешната повърхност на тръбите се подготвя чрез специални дюзи и устройства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плазмено рязанеПлазмено рязане
Нарязване с водна струяНарязване с водна струя
Фонтан със собствените си ръце няколко прости опции за градината и домаФонтан със собствените си ръце няколко прости опции за градината и дома
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Плазмени горелки за рязанеПлазмени горелки за рязане
Битове за винтоверти и характеристики на маркировкатаБитове за винтоверти и характеристики на маркировката
Налягане в отоплителната система на многоетажна сграда какво трябва да бъде това?Налягане в отоплителната система на многоетажна сграда какво трябва да бъде това?
Сешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за домаСешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за дома
Заваръчна машина за полипропиленови тръби, която е по-добре да избиратеЗаваръчна машина за полипропиленови тръби, която е по-добре да избирате
Как да изберете отвертка за вашия домКак да изберете отвертка за вашия дом
» » Как да изберем пясъчни дюзи
© 2021 BggeHat.com