Битове за винтоверти и характеристики на маркировката

Пълният пакет включва отвертка бит за голям брой от които е малко вероятно да се наложи обичайния собственик, което означава, че парите ще бъдат платени за ненужни неща. Най-разумният начин е да купите само онези битове, които са наистина полезни в домакинството, и затова първо трябва да разберете тяхната класификация, етикетиране и обозначаване.

Битове под директния слот

Отвертките под директния слот са били първите, още през 16-ти век и са били най-активно използвани доскоро. Битовете за отвертка от този тип са отбелязани с буквата S (слот или отвор). На руски маркировката означава жлеб, а до буквата винаги се посочва числото, което показва ширината на върха на отвертката. Някои продукти също съдържат информация за ширината на слота.

Класическият прорез се използва много често днес. Обикновено се посочва само по ширината на гнездото, която може да бъде от 3 до 9 мм, а дебелината му не е описана, тъй като има нормативна стойност в диапазона от 0,5-1,6 мм. Повърхността на такива приставки за отвертки трябва да има увеличена твърдост и защита от ерозия.

Битове под директния слот се появиха пред другите

Битове под директния слот се появиха пред другите

Вторият тип блещукащи битове има златист цвят, дължащ се на покритието TIN (титанов нитрид). Те се различават по тяхната повишена якост и могат да се различават по ширина (4.5-6.5 mm). Точковата маркировка на TIN съдържа информация за дебелината (0.6-1.2 mm).

Третият тип дюзи за сплайн се характеризира с удължена форма. Дългите продукти правят възможно гъстото поставяне на дюзата във винта или винта и затова се извършва по-точна и прецизна работа с отвертка. Тяхната дължина е от 5 до 10 см.

Кръстосани дюзи

Кръстосани бита започнаха да се използват активно в средата на ХХ век. Тяхната популярност се дължи на факта, че при затягане на винтовете с отвертка навреме, може да се измъкне, която има отрицателен ефект върху качеството на строителството на редица продукти, включително мебели и дори автомобили. Кръстосаните дюзи са маркирани с буквите PH в чест на Хенри Филипс, които са придобили патент за крепежни елементи и са причинили активното им разпространение. След буквите маркировката съдържа номера, обозначаващи диаметъра на външната резба на скрепителните елементи. Съотношението на напречното сечение на PH на вложката и диаметъра на външната резба:

  • 0 - до 2 мм;
  • 1 - до 3 мм;
  • 2 - до 5 мм;
  • 3 - до 7 мм;
  • 4 - до повече от 7,1 мм.
Кръстосаните маркировки са маркирани с PH

Кръстосаните маркировки са маркирани с PH

Класически Филипс възгледи за свредла и отвертка продукти са етикетирани от 0 до 4. Най-популярни в домашна среда е основата с номера 2, позволява да се работи с различни материали и в което общата площ. Части от марки 3 и 4 се използват по-често в промишлеността, в автомобилната индустрия и в други отрасли.

Кръстосаният тип крепежни елементи е най-разпространеният и затова има много такива битове за отвертка на пазара. Те могат да имат покритие TIN, което осигурява на продукта златист цвят. Такива приспособления издържат тежки товари и следователно се считат за по-функционални и надеждни. На пазара, пресичания от този тип са представени в три варианта:

  • PH 1;
  • PH2;
  • PH 3.

Удължени кръстосани продукти се използват за затягане на закопчалки в труднодостъпни места, те са много ефективни при отвиване на всички, дори стари скрепителни елементи. Дюзите се предлагат в три стандартни размера (1, 2 и 3) и могат да имат дължина от 50 до 150 mm.

Моделите с марка PZ (Posdryv) също се наричат ​​кръстосани бита. Те са предназначени за работа с дървени предмети и най-често се използват при монтажа на мебели. РН се различават от стандартните продукти, така че краищата на работните повърхности са разположени паралелно една на друга и имат еднаква дебелина по цялата дължина и гнездото има значително по-дълбок от партньорите. Този дизайн осигурява по-плътен, добър контакт между вложката за винтоверт и винта, по-малко износване на крепежни елементи и по-дълъг експлоатационен живот.

Битовете за отвертката PZ могат да имат специални вдлъбнатини, осигуряващи максимален експлоатационен срок. PZ продукти на пазара в широк диапазон, включително TIN дюза от закалена стомана и продълговато дюза покритие, дължината на които могат да варират от 5 до 15 сантиметра. Това е най-доброто за домашните отвертки, което позволява да работят в трудни условия и тези с по-висока износоустойчивост.

Шестоъгълни дюзи

Шестоъгълна форма резки се появили в началото на XX век и е наречен Hex гнездо, запазена и днес, с писма HEX такива вмъквания са маркирани. Най-важната характеристика на тези прикачени устройства е разстоянието между страните на шестоъгълния пръстен. Има един вид защитен слот от неразрешено разглобяване, има специален щифт в центъра на слота и е обозначен като Hex-Pin.

Шестоъгълни дюзи се появяват в началото на двадесети век

Шестоъгълни дюзи се появяват в началото на двадесети век

Класическите шестоъгълни битове за самобръсначки са продукти с размери от 1,5 до 10 мм. Те се използват активно в САЩ, и след и по света. Дюзата може да има малък отвор вътре, поради което крепежът не се плъзга по време на работа с отвертка. Битовете с отвори имат размери до 6 мм.

На пазара можете да намерите удължени Hex-шестоъгълни дюзи. Те се използват много рядко, въпреки че са лесни за използване и са издръжливи, защото са изработени от висококачествена стомана. Размерите на продълговатите дюзи са от 3 до 8 мм, а дължината им - до 10 см.

Вложки с форма на звезда

Типовете звезда с форма на звезда са маркирани с буквите T или TX (Torx). Те се използват активно в инженеринга и производството на домакински уреди. До буквата на продуктите е показана цифрата, показваща размера на дюзата - разстоянието между рамената на зъбчатите колела. Класическата звездна форма на слота е най-разпространена в САЩ и Западна Европа, което се дължи на неговата висока надеждност.

Звездните вложки в отвертките осигуряват отлична адхезия на битовете към повърхността на скрепителните елементи, което означава, че не е нужно да прилагате значителни сили за завъртане. Формата на звездата намалява вероятността от приплъзване на винтоверт, тъй като товарът се разпределя незабавно на 6 лица, което също намалява износването на дюзата. Най-често срещаните битови размери на "звезда" тип са моделите в маркировката TX8-TX40.

Най-често използваните звездообразни битове се използват в машиностроенето и в производството на домакински уреди

Най-често използваните звездообразни битове се използват в машиностроенето и в производството на домакински уреди

Пазарът включва дюзи, наречени Torx Plus, в които звездичката има остри лъчи, които са по-къси от стандартните по дължина. Такива вложки изискват внимание при работа, въпреки че са изработени от висококачествена стомана и имат дълъг експлоатационен живот. Марките Torx Plus са на пазара в размери на стандартни звездни продукти от T10 до T40.

Оформените в звезда вложки също се предлагат с покритие, базирано на титанов нитрид, удължено и с вътрешен отвор. TIN покритието за продуктите на марките TX10-TX40 им осигурява по-голяма надеждност и дълъг живот. Благодарение на отвора вътре в зъбното колело, качеството на закрепването се подобрява, но вложки от този тип се използват главно в производството. Удължените битове опростяват работата с винтове и могат да бъдат с дължина до 10 см.

Нестандартни форми на вложки

Вложките в отвертка с квадратна сплайн се отнасят до специализирани продукти, които практически не се използват при стандартна конструкция и ремонт. Те са маркирани с буквата R - Robertson Square, имат четири лица и идват в 4 различни размера. В повечето случаи те се използват при монтажа на мебели. На пазара можете да намерите удължени R бита с дължина до 70 мм.

Вилтова форма - вторият тип нестандартни бита. Те имат плосък шип с жлеб в средата. Маркирани с буквите GR и представени на пазара в 4 размера: 4, 6, 8, 10, стандартен и удължен тип. Вторият тип продукти може да достигне дължина 100 мм.

Към необичайните също се включват бита с три и четири остриета. Трите лопатки са отбелязани с букви TW и са с три остриета. Най-често се използва в монтажа на битово и цифрово оборудване, както и в космическата индустрия. Четирите остриета имат 4 остриета, те се използват рядко като трилопатни.

Нестандартните вложки отиват в принадлежностите към основните в повечето набори, те никога няма да бъдат полезни за обикновения потребител и затова покупката им е просто неоправдано разхищение на пари.

Когато избирате малко за отвертка, винаги искате да знаете кои са по-добри, но няма универсален съвет за закупуването им. Собствениците препоръчва използването на продукти само от производители или да придобият евтини китайски ментета, защото те не само се позволи правилно извършване на ремонта, но също така може да увреди скрепителните елементи, използвани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видовете отвертки се избират за различни целиВидовете отвертки се избират за различни цели
Как да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функцииКак да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функции
Дървени винтове или защо мъжете вече не чукат ноктитеДървени винтове или защо мъжете вече не чукат ноктите
Слотове 9 1 10 реда!Слотове 9 1 10 реда!
Как се променят игралните автомати?Как се променят игралните автомати?
Препоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш изборПрепоръки за акумулаторна винтоверт по Ваш избор
Най-модерният и пълен тип игрални автоматиНай-модерният и пълен тип игрални автомати
Нов комплект от слот машини от Novomatic Classic и Art Nouveau в един пакетНов комплект от слот машини от Novomatic Classic и Art Nouveau в един пакет
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
» » Битове за винтоверти и характеристики на маркировката
© 2021 BggeHat.com