Как да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функции

Обучението е толкова важно за едно домакинство, че е рядко човек да мисли за закупуването му за себе си, но той често е изправен пред проблема с избора на модел. За какъв инструмент да се закупи, като се вземат предвид необходимите възможности, той ще бъде разгледан в статията.

Характеристики на тренировки - обща характеристика на различни видове

За да изберете тренировка за дома си и да не правите грешка, трябва да знаете характеристиките на този инструмент. Те могат да изпълняват различни работи:

  • пробиване на отвори в дърво, метал, тухли, бетон и други материали;
  • за закрепване на детайлите с помощта на самонарезни винтове, винтове, болтове с гайки;
  • полиране на повърхности с помощта на специални дюзи;
  • за смесване на строителните течности.

Пазарът предлага различни видове тренировки, които са предназначени основно за извършване на определена работа, но също така са в състояние да изпълнят другия. Конвенционалните сондажи пробиват отвори в дърво, гипсокартон и други материали. Ударна тренировка може да удари дупки в тухли, бетон и други подобни материали. Сондажът не само се върти, но се прехвърля и към въздействието на удара, което увеличава проникващия ефект.

Смесителят е оборудван със специална дюза за смесване на строителни разтвори

Смесителят е оборудван със специална дюза за смесване на строителни разтвори

Смесителят изпълнява обичайните функции, но също така има и специална дюза, която смесва различни строителни смеси: лепила, шпакловки, бои. Получават се хомогенни смеси с високо качество. Отвертката може да работи като обикновена тренировка, т.е. пробиване на дупки и в режим на отвертка. За да работите в различни режими, въртящият момент се променя (малък за пробиване, голям за отвертка) и скоростта е чудесна за бормашина и малка за работа с винтове. В касетата се вкарват битове или битове.

Инструментът може да се захранва от мрежата или батерията. Работата в мрежа е лесна за поддръжка, но е свързана с 220 V волтаж. Батериите не са свързани с мрежата, но батериите изискват презареждане. За монтиране на работния инструмент, свредлото е оборудвано с патронник. Тя може да бъде назъбена, изисква специален ключ за захващане на свредлото. В патронника за бързо действие инструментът се фиксира на ръка без много усилия. Клещичката е с пружинни венчелистчета.

Изберете инструмент - надбавка за много моменти

Преди да закупите тренировка, трябва ясно да разберете целта, за която е необходима. За монтаж на мебели, отвертка е идеален, за приготвяне на строителни смеси, лепило е сондажен миксер с малки обороти. Конвенционална тренировка може да изпълнява функциите на отвертка, с дюзи - миксер, извършва шлифоване, но основната му цел е пробиване на дупки в не много твърди материали. Препоръчително е да извършвате други операции рядко, тъй като инструментът не е предназначен за тях.

Съвременните електрически упражнения са предимно ударни, имат превключвател, който включва или изключва шока. Ето защо най-добрият избор за дома ще бъде тренировка с подобен превключвател. Специфична скорост е необходима за всеки конкретен случай. Максималната скорост за повечето модели е 2600-3000 об / мин. Бормашините с функция за регулиране са много удобни за извършване на различни видове работа. Броят на оборотите се променя чрез гладко натискане на стартовата кука.

Уредът, който е наистина универсален, има максимална скорост от 3000 и 48000 удара в минута.

Способността за извършване на определени операции зависи от силата на инструмента. Една по-мощна тренировка може да изпълнява по-сложна работа. Резервоарът за мощност влияе върху издръжливостта, тъй като ви позволява да работите, като избягвате екстремни натоварвания на сондажите. Ако приличната мощност не влияе много върху размерите на инструмента - това е отличен избор. Малките модели за дома имат мощност от 250 вата, професионални - 1, 5 kW и повече. Най-подходящият диапазон на мощността за битови тренировки е 550-800 вата.

Ударна тренировка напълно разкрива многостранните си възможности, ако има система за регулиране на силата. Тази функция се използва, когато инструментът се използва като отвертка. Тя дава възможност да се настрои силата, при която дрънкалка ще работи и завъртането ще спре. Това предотвратява слотовете, предавката, двигателят от счупвания, прави труда по-сигурен.

Модерни модели - възможни допълнителни удобства



Значително увеличава удобството на работа, ако тренировката, в допълнение към обичайния пистолет, има допълнителна дръжка, която може да се монтира от дясната или от лявата страна на кутията. Има модели с дръжка като багел. Този инструмент е удобен за работа в най-трудните места, особено благодарение на неговия ляв колега. Дългият кабел също помага, най-малко 5 метра, така че не е нужно да използвате удължител.

Някои тренировки, не непременно скъпи, имат полезно нещо - дълбокомер. Тя е във вид на бар, монтиран до касетата и отбелязан в милиметри. Преди сондирането, задайте дълбочината на пробиване и когато бъде достигната, пробиването е спряно. Друго полезно устройство, което се случва при някои модели, е да инсталирате инструмента перпендикулярно на повърхността. Това е ниво на течност, вградено в тялото.

Модерните модели имат допълнителен захват, което прави работата по-удобна

Модерните модели имат допълнителен захват, което прави работата по-удобна

При сондиране, частите на скоростната кутия и мотора изпитват голямо натоварване, което зависи пряко от диаметъра на свредлото и твърдостта на материала. Претоварването може да доведе до повреда на инструмента. За да се предотврати такава нежелана ситуация, документацията показва най-големия диаметър на пробиване за различни материали, например 16 mm за дърво и 8 за стомана. Това е максималната ефективност, ако използвате този режим постоянно, тренировката няма да продължи дълго.

Най-добрите ударни бормашини са оборудвани със система за защита от претоварване на двигателя или с индикатор за него. Това ви позволява да поддържате инструмента за дълго време.

Посоката на въртене на свредлото е по посока на часовниковата стрелка, така че свредлото да се задълбочи в материала. Понякога е трудно да издърпате свредлото, особено ако е "разкъсано" в метал. Ако завъртите серво в противоположна посока, тя се разтяга лесно. Добрите модели имат обратна функция, когато е включена касетата се завърта обратно на часовниковата стрелка. Тази функция може да се използва и за отвиване на винтовете.

Къде да купя - кратък преглед на продавачите на инструменти

Когато моделът е избран с добри, подходящи параметри, възниква въпросът къде е печеливша и надеждна да се направи покупка. Възможностите за придобиване на инструмент са толкова широки - от пазара до онлайн магазина - че е лесно да се изгубите в търсенето. Има мнение, че най-ниските цени на пазара. В някои случаи това наистина е така. Но купувачът забравя, че ударна тренировка е сложен инструмент, който изисква подходящи условия за съхранение, които не се предлагат на пазара. Не всеки продавач е в състояние да даде изчерпателни съвети.

Друго нещо - супермаркет, но има клопки. Условията на съхранение са много по-добри от пазарните условия, те отговарят на изискванията. Супермаркетът предлага голям избор от модели, които могат да се видят и да се видят. Целият проблем е, че е много трудно да се намерят нови модели в супермаркета. Представлявани предимно остарели инструменти, които от години се намират в складовете. Повечето модели в супермаркетите принадлежат към т. Нар. "Опростен инструмент" - това е евтино и възможностите са ограничени.

В противен случай нещата са в специализираните магазини. Там можете да изберете добра тренировка за всеки вкус, която има широк спектър от възможности. Продавачите знаят всичко за инструмента, съветват какво да изберат, посочват предимствата и недостатъците на модела. Много подобни магазини имат свои собствени сервизни центрове. В случай на счупване купувачът се обръща към продавача. Ако инструментът работи правилно, той се приема за гаранционен ремонт. В един добър специализиран магазин за периода на ремонт купувачът получава "люлка".

В един добър онлайн магазин можете да изберете тренировка на различни модели, спецификации, описание, клиентски отзиви. В специален формуляр онлайн магазин можете да задавате въпрос и да получите отговор. Много магазини държат онлайн консултации, имат форуми, където можете да говорите със собствениците на тренировки, да научите мнението на онлайн магазина и конкретен модел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочкиНеобходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
За да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръцеЗа да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръце
Как да изберете отвертка за вашия домКак да изберете отвертка за вашия дом
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Как да изберем винт със самочувствиеКак да изберем винт със самочувствие
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Преглед на интерколаПреглед на интеркола
» » Как да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функции
© 2021 BggeHat.com