Методи за почистване на стомана от ръжда

Методи за почистване на стомана от ръждаПри продължително съхранение армировъчната стомана е покрита с ръждясало покритие. Как се случва това? В заводите, по време на производството на клапаните се образува скала, която се състои от оксиди и те от своя страна съдържат по-ниски и по-високи оксиди. Като се намира на открито, скалата се комбинира с кислорода в нея, което води до окисляване. Окалинът се увеличава по обем и адхезията му към стоманата отслабва. На подсилващите пръти мащабът се появява като малки петна, които се разкъсват от корозия.

Гледни инженери са разделени, когато спорът продължава, както следва да се отстранят скала от пръти армировка: някои казват - не можете да udalyat- друга - само премахнете хлабав и плътно придържане да си тръгне. Според някои инженери - ръжда, които, когато се удари на вала на котвата не е изкъпал, подобрява сцеплението прът с хоросан и бетон. Но степента на риска от корозия е голям, когато дейността започва да намалява от падане върху него влага, така че по време на строителните работи с полагането на арматура под формата на ръжда или мащабни люспи трябва да бъдат отстранени.

Малките ръжда се отстраняват лесно от парцалите. Повърхността, която е повредена от голям слой, се нуждае от почистване по един от начините: химически, термичен или механичен.

Ръчно механично почистване на арматурни прътове, което не изисква голяма маса от инструменти, което е удобно за транспортиране. Недостатъчно е, че е почти невъзможно да се лекуват синусите и пукнатините. С помощта на скрепери и четки за почистване се извършва трудоемка работа, но не дава желаното качество за подготовка на повърхността.

Отстраняването на ръжда се извършва и чрез струйно-абразивно ръчно и механизирано оборудване, което при тяхната висока цена води до ниска производителност.



В резултат на топлинна обработка на метала се отразява на пламъка, нагряване на мащаба и ръждата, които, когато са обелени от охлаждащата миксер, но при използване на този метод има риск от повторно втвърди повърхността си и да причини омекване.

Химически - това са методи за обработка на повърхността на пръчки, като се използват преобразуватели на ръжда (модификатори), класифицират ги според основния химически компонент, който е включен в състава им.

Те могат да бъдат разделени на следните групи: алкални, кисели, включително епоксидни смоли и модификатори на базата на латекс.

Е, ако се интересувате от махагон замазка - посетете сайта palitra.ru. Само там има всичко за дървения кит и неговите характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заваряване на металиЗаваряване на метали
Заваряване на чугунЗаваряване на чугун
Поток за дъгова заваркаПоток за дъгова заварка
Защитен слой бетон за подсилване каква дебелина трябва да бъде?Защитен слой бетон за подсилване каква дебелина трябва да бъде?
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Как да изплатя алуминиев радиатор?Как да изплатя алуминиев радиатор?
Заваряване под водаЗаваряване под вода
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Избор на комин за баняИзбор на комин за баня
Грунд емайлГрунд емайл
» » Методи за почистване на стомана от ръжда
© 2021 BggeHat.com