Какъв вид армировка има?

Какъв вид армировка има?

Стоманената арматура може да бъде от два вида - тел и пръчка. Основната арматура сега се произвежда в периодичен профил, изпъкналостите върху нея могат да се подреждат от "коледното дърво" или по спиралната линия. Армията на гладкия профил също се произвежда, но е много по-рядко срещана. Според неговите механични свойства, арматурата на пръчката е разделена на няколко вида.

А-1 пръчка се произвежда с гладък профил. Класовете А-П, А-Ш, А-IV и А-V имат периодичен профил. За да се определи модификацията, е необходимо да се знае, че една група пръчки има издатини по линията на винта (от три точки) и две надлъжни усилватели. Друга група има первази с "коледно дърво". Има и цветова градинация - пръчките до четвърти клас са маркирани с червена боя, от петата - зелена.

укрепване на тел се предлага в два вида: клас B-I - е меко арматура се извади студен метод, и Клас-Е - въглерод, с висока якост. Първият се използва за не-опъване армировка, а вторият - за тези видове фитинги, които са под напрежение. Висококачествената тел се произвежда както от периодичен, така и от гладък профил. Освен това, тези видове, които имат периодичен профил, допълнително се маркират със символа "p", което означава "гофрирани". Също така са направени подсилващи мрежи - стока, светлина. Те произвеждат два вида - валцовани и плоски. Мрежите се произвеждат от напречно и надлъжно подсилване чрез метода на контактно заваряване. За производството на мрежи използва нисковъглеродни тел 3-7 милиметра, както и ниско легирана стомана клас A-III. Дължината на такава мрежа може да бъде до девет метра, широчината обикновено варира в диапазона от един и половина до три метра.



За нуждите на строителството армировъчна стомана с диаметър от шест милиметра или повече се доставя под формата на пръти с дължина от 6 до 12 метра. При необходимост се произвеждат специални пръчки с дължина до 24 метра.

Засилване стомана прът, чийто диаметър е по-голям от 10 mm, и стоманената тел се доставя като заливи, както и еднакви равнинни меша. Ролката се доставя незабавно под формата на ролки.

Ненапрегнатите фитинги се монтират с разширени монтажни блокове - те могат да бъдат заварени мрежи, пространствени и плоски рамки, които могат да бъдат направени извън строителната площадка.

Е, може да се нуждаете от Универсален струг за обработка на армировката. Така че посетете tor-group.ru. Само там ще намерите най-добрите машини на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на армировка от фибростъкло за основаПредимства на армировка от фибростъкло за основа
Разнообразие и перфектен дизайн на пластмасови прозорци kbeРазнообразие и перфектен дизайн на пластмасови прозорци kbe
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
» » Какъв вид армировка има?
© 2021 BggeHat.com