Изборът на подходящия ламинат

Ако вече сте решили да подмените подовата настилка за по-естетичен и издръжлив, тогава определено изберете ламинат. Той се появи не толкова отдавна, но вече успя да спечели любовта на онези, които го използват. Но само ако се доближите до знанието, за да изберете този тип настилка. Има специални критерии за подбор, ще говорим за тях.

Ламинатът трябва да е устойчив на битови химикали, температурни промени, изгаряне. В допълнение, тя трябва да бъде достатъчно силна и да устои на ходенето по петите. Друг критерий е плъзгането, лекотата и лесната инсталация, антистатични. Що се отнася до самия продукт, трябва също така да се подчертае колко добре покриват слоевете на покритието, тъй като това директно показва качеството му. И накрая, ламинатът трябва да е лесен за употреба, а именно да се мие лесно и да не се деформира. Той има клас на износоустойчивост, издръжливост, защита от влага, както и клас на дебелина на носещия слой и накрая дизайн.

Нека сега се опитаме да разберем как правилно да класифицираме тази подова настилка.

Първото нещо, което трябва да се подчертае, е стаята, в която ще бъде използвана. Това зависи от пропускателната способност на хората, независимо дали те ще бъдат в обувки (в офиса) или ще бъдат третирани по-внимателно (домашна употреба). Така че ламинатът може да бъде разделен на 2 вида: за използване в предприятието (търговска употреба) или в апартамента (домашна употреба). Всеки тип е разделен на 3 класа. За домашно ползване е ламинат клас от 21 до 23 точки, а за рекламата от 31 до 33. Можете да си купите ламинат 33 клас в онлайн магазина на достъпна цена.



Например, за една спалня, където проходимостта е много малка, трябва да използвате клас 21 - най-ниската в издръжливостта. В помещенията, където пропускателната способност не надвишава умерена (например кухня или всекидневна), се използва клас 22. В коридора и в детската стая могат да се използват ламинирани подове от клас 23 за домашна употреба, т.е. ще бъдат достатъчно издръжливи, за да издържат натоварването по-силно.

При търговска употреба клас 31 е и най-ниският в своите свойства, той се използва в малки офиси, където има умерена проходимост. 32 клас ще издържи натоварването повече, например хотели или конферентни зали. Най-накрая, най-високият клас на устойчивост на износване е 33. Той се използва в зони с висок трафик и може да издържи почти натоварване на токчета и мебели. Покритието от този клас се използва дори и на танцовите подове.

Трябва да се помни, че домашният клас на ламината се страхува от подуване, подува се и се деформира. Търговският ламинат не е толкова капризен и подложен на влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Търговски и домашен ламинат, обхват на използванеТърговски и домашен ламинат, обхват на използване
Какви са видовете ламинатКакви са видовете ламинат
Как да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие класКак да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие клас
Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Причините за издухан ламинат и как да го премахнетеПричините за издухан ламинат и как да го премахнете
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Изборът на подходящия ламинат
© 2021 BggeHat.com