Как да изберем арматурата

Днес пазарът предлага богат избор от сортове фитинги. Понякога това усложнява избора, защото различните видове армировка могат да имат различни цели. Преди да си купите приспособление, първо трябва да определите целта, за която сте закупили, защото много зависи от него.

Арматурата се използва главно в строителството, както и в производството. Арматурата е задължителен елемент, когато се налива фундамент, тъй като тя е арматурата, която дава основата сила и издръжливост. Самият бетон е способен да се разпадне и да се счупи, а армировката го възпрепятства, давайки му възможност да издържа тежки товари. Ето компанията Фирма Stalservis предлага на своите клиенти качествени фитинги. На сайта ssc.org.ua ще намерите по-подробна информация как да купите валцуван метал от фирма "Stalservis".

Към днешна дата има два основни класа армировка. Клас А1 показва, че армировката е с гладка повърхност. Арматура от този клас не е подходяща за изграждане на бетонни и стоманобетонни конструкции, тъй като гладките метални пръти са много по-лоши от бетона. Такива фитинги се използват като опори, както и в производството.

Ако говорим за строителство, тук използваме фитинги А3, които имат специални извити издатини. Тази арматура, благодарение на изпъкналостите, перфектно се вписва в бетона, което я прави по-силна и по-силна.



Но освен разделянето на класове, армировката може да бъде с различна дебелина, варираща от 6 mm до 49 mm. При избора на армировка по дебелина е необходимо да се вземат под внимание натоварванията, които тя трябва да издържи. Обикновено проектите на сгради или други конструкции се разработват от специалисти, които в техническата документация посочват какво трябва да бъде арматурата и колко е необходима за определена цел. В този случай е необходимо да се установи армировката, която съответства на техническите параметри, посочени в проекта.

При закупуване на фитинги винаги е необходимо да се изисква сертификат за качество. Ако продавачът не желае да предостави искания документ, това може да означава, че армировката може да е с лошо качество. Не купувайте такава арматура.

Освен това, при закупуване на арматура, проверете дали са били нарязани на парчета, оцветени с масло или други повреди или замърсители. По-добре е незабавно да смените дефектния вентил с нормален. Ръцете върху клапана изобщо не са показателни за брак или продукт с ниско качество. Основното е, че слоят на ръжда не е много дебел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Видове и приложения на тръбопроводитеВидове и приложения на тръбопроводите
Валцована метална конструкцияВалцована метална конструкция
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Използването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръженияИзползването на армировка от фибростъкло при строителството на сгради и съоръжения
Какъв вид армировка има?Какъв вид армировка има?
Как да изчислим теглото на арматурата?Как да изчислим теглото на арматурата?
» » Как да изберем арматурата
© 2021 BggeHat.com