Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?

Всяка конкретна конструкция, използвана специално като част от основата, се нуждае от вътрешна армировъчна клетка.

Армировката в монолитната структура превръща обикновения бетон в стоманобетон. Предимствата на стоманобетона пред обикновения бетон са очевидни. Той е много по-силен, по-стабилен, по-малко вероятно да се спука, работи добре за огъване. И това са само основните му предимства, добре познати и горещо обсъждани. И всъщност има по-фини мигове.

Подвързване на армировката с пистолет

Подвързване на армировката с пистолет

Бъдете така, както е възможно, но когато изливате същото монолитна стоманобетонна плоча самата рамка, която възнамеряваме да инсталираме в бъдеще кофраж за основи, трябва да бъдат правилно сглобени и закрепени. За да го сглобите, трябва да свържете армировката един с друг. За това как, като правило, да плета метал или усилване от фибростъкло за базата и ще бъдат разгледани в тази статия.

Цел и характеристики

Каква е обичайната връзка на армировката и за какво е тя? Както вече знаете, всяка стоманобетонна конструкция се състои от директен бетон и метална армировъчна клетка.

Вътре в плочата, технологията на лентата или колоните винаги осигурява инсталирането на един вид опорен скелет, което дава на бъдещия дизайн необходимите характеристики.

Но как да направите армейпус или армировка рамка за газобетон? Това е много просто. Трябва да свържете много арматурни прътове. Те са свързани с определена система. Работата използва специална схема на припокриващи се пръчки. Схемата посочва коя маркировка трябва да бъде използвана, в какво количество и къде трябва да бъде поставена.

Свързването на арматурата позволява отделните пръти да бъдат закрепени в твърда твърда рамка.

Правилно свързаният скелет е в състояние да изпълни задачата, не се разбива под външно налягане. Очевидно цялата работа по инсталирането на рамката се извършва ръчно.

И тук проблемите започват. Свързването на армировката е възможно само ръчно, но си представете, че трябва да свържете рамката с основата с размери 10 х 10 метра.

Рамката за тази плоча ще се състои от стотици големи тежки подсилващи пръчки, свързани един към друг в безброй много навивки на тел. Но плочите с подобни размери са основата за една малка едноетажна структура, но нищо повече.

А какво ще стане, ако трябва да работим с изграждането на погребан подземен фонд? Лентата лента може да има само височина до 2 метра, а общата дължина на базата, ако разгледаме една едноетажна къща с размери 10 × 10 метра, ще бъде равна на стотици метри.

Както можете да видите, количеството работа тук е просто огромно. Не е изненадващо, че строителите търсят начини за опростяване и ускоряване на работния процес по всички възможни начини, без да се компрометира качеството на крайния резултат.

Оборудване за свързване

Свързването на армировката за основата се извършва с помощта на специални консумативи.

За работа:

  • тел;
  • усилващи скоби;
  • арматурни съединители.

Wire е най-популярната опция по всяко време. Проводникът е закален, не се страхува от температурни промени, лесно се огъва, но не се счупва.

Ръчно закрепване на арматурата

Ръчно закрепване на арматурата

Това е много важен момент, тъй като свързването на арматурата осигурява завъртане на телената мрежа десетки пъти. Дебелината на плетещата армираща тел е приблизително един милиметър. Ако телта е по-тънка, тогава можете да работите с нея само в екстремни случаи.

Не можете да свържете два пъти. Това е непрактично. Основната задача и собственост на жицата е гъвкавостта. Двойното чифтосване не му дава необходимата гъвкавост и следователно качеството на фиксирането.

Ако ние плета пластмасова армировка, а след това чрез намаляване на теглото си, можете да използвате по-тънки тел, но само в ограничени количества.

Използването на скоби не е толкова обичайно. Арматурните скоби са еднакви, но леко променени. Тя, така да се каже, е адаптирана за директно плетене, дава на строителя възможност да закрепи двата пръта по-бързо.

Спестяването на време обаче не е толкова важно, но разликата в цената е осезаема. Един опитен монолитен или плетиво и жица на трупа ще се справи за същото време. Поради това плетачните скоби се използват много по-рядко.

Дори по-рядко срещани са армировъчни съединения. Обхватът на тяхното приложение е изграждането на лента или колонна основа за промишлени сгради. При вътрешното строителство употребата на съединители не е оправдана поради изключително силната им връзка и вследствие на това висока цена.



Друго нещо - строителство на промишлени, където основната задача - сила и парични ресурси е вторично.

Работен инструмент

Както вече споменахме, е необходимо да свържете арматурата в огромни количества. Рамката дори за малка фонтана ще издържи стотици и дори хиляди подсилващи елементи. Какво мога да кажа за изграждането на голяма основа на лентата, основата на плочата и т.н.

Очевидно строителите търсят, търсят и ще търсят по-добри начини за ускоряване на работата. И най-лесният начин - използвайте правилния инструмент.

Инструментът за армиране може да бъде различен. Започвайки от самостоятелно изработени и завършващи с професионални устройства, скъпи и изключително ефективни.

При работа:

  1. Кука за армиране на връзване (ръчна или механична).
  2. Пистолет за подвързване на армировка.

Кука за подвързване подсилване - любимо средство на всеки професионалист. От началото на плетене на първите подсилващи скелети.

Инструментът е изключително прост и изключително ефективен. Това се случва при просто изпълнение, което е ръчно и трудно.

Кука за закрепване, конвенционална

Кука за закрепване, конвенционална

Ръчен инструмент под формата на кука е просто устройство, състоящо се от дръжка и метална извита пръчка. Веригата на устройството е много подобна на отвертка, само пръчката не е равна, но е извита на едно или няколко места.

Най-простата домашна кука е направена от отвертки. Стандартният инструмент е взет, пръчката е нарязана на дължина от 10-13 см, после последните 3-4 см са заточени и огънати под ъгъл от 45 градуса. Ако е необходимо, целият прът се огъва допълнително в основата на друга степен с 10-15.

Разширени куки, т.е. механични - по-продуктивен инструмент. Те работят върху специални извори. Закачете куката и след това дръпнете дръжката. Спираловидната пружина в дръжката е издърпана, в момента на освобождаването се сгъва назад, като прави няколко завъртания.

Броят на завъртанията се регулира от броя на дръжките на куката, както и тяхната сила и скорост.

Използвайки пистолета

Пистолет за армиране е инструмент от различен ред. Това е напълно самостоятелно електрическо устройство, предназначено за монтаж на рамки в промишлен мащаб.

За да свържете арматурата с нея лесно и лесно. Дори едно дете може да се справи с такава работа с пистолет. Схемата на действието му е да изтегли предварително инсталирания проводник около мястото на инсталиране на устройството.

Пистолетът е просто приложен към кръстовището и бутонът е натиснат. Самият механизъм дърпа пръчките завъртете заредения проводник.

В пистолета може да се зареди с различен проводник, включително пластмаса. Поради това, което те най-често се използват на строителни площадки, където по-голямата част от армировъчните рамки се състоят от пластмасова или полиуретанова армировка.

Единственият недостатък на пистолета е неговата цена. Професионалният инструмент винаги е бил скъп, а монтажният пистолет не е изключение. Цената на висококачествен модел от добре известни производители започва от 300-400 долара.

Пример за свързване на армировка (видео)

Технология на свързване

Технологията на свързване на армировката е много проста и е описана в няколко изречения. Например, нека вземем връзката на рамката с конструкцията на основата на лентата.

Важно е основата на ремъка да създаде висока структура от няколко нива от армировъчните пръти.

Първо, добавяме първото ниво и го издърпайте заедно с тел. Затягането се извършва във всеки конструктивен елемент. На всяко място, където арматурата се пресича с други фитинги, трябва да използвате проводник.

Затягането е лесно. Връзваме възела в един или два чилета, след което двата края на телта са закачени и обвити около неговата ос няколко пъти, образувайки един вид спирала. Спиралата се огъва около най-близката армировка и това е направено.

След това налагаме следващото ниво и отново затягаме. И така, продължавайте докато завършим дизайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждането на основите със собствени ръцеИзграждането на основите със собствени ръце
Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?Каква технология се използва за подсилване на основите на пилоти в основите на купчини?
Ние сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плочаНие сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плоча
Технология на армировката на основатаТехнология на армировката на основата
Монолитна основа със собствена конструкция за ръцеМонолитна основа със собствена конструкция за ръце
Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?
Предимства на армировка от фибростъкло за основаПредимства на армировка от фибростъкло за основа
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
» » Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?
© 2021 BggeHat.com