Поливане на армировка за основа

Как да плетаОсновата е корените на къщата. Точно както едно дърво не може да съществува без кореновата система, къщата също не е дълга с разрушаването на нейните основи. За да избегнете проблеми, трябва да изчислите правилно товара, да вземете материали и със сигурност да укрепите основата.

На въпроса как да плета армировка за фондация, ние ще отговорим в тази статия. Информацията ще бъде полезна, както и специалисти в областта на строителството и начинаещи.

Начини за свързване на арматурните прътове

Вискозната армировъчна клетка може да бъде произведена по три начина:

  • заваряване;
  • телени плетене;
  • припокриват.

Заваряването е най-удобният, но и най-опасният тип сглобяване на кланичния труп. При нагряване се появяват термични натоварвания в точките на заваряване. В тази връзка материалът става по-крехък и може да се счупи, ако бъде изложен на удар. За това продуктът трябва да се затопли отново след заваряване. Това всъщност е направено. Само тук температурният ефект трябва да бъде общ за всички точки. И предоставянето на такова мащабно отопление е невъзможно.

Също така за заваряване е необходимо специализирано оборудване и професионални работници. Машините за заваряване са доста тежки и енергоемки. Разходите не са само за електричество, а за закупуване на електроди и оборудване за защита на заварчици.

При поставяне на припокриващите се фитинги трябва да се спазват правилата на SNiP за подсилване. Той ясно определя дължината на пресичане на прътите за определени диаметри. Застъпващите стави могат да бъдат зашити чрез заваряване или плетене или да бъдат свързани без допълнителни материали. Без връзка е възможно да се поставят армировъчни пръти с диаметър не повече от 25 mm. Самата технология може да се използва за диаметри на усилване, които не надвишават 36 мм. За следващите цифри не са направени изчисления, така че резултатът може да е двусмислен.

Мястото на арматурните артикули, свързани със задника, не е допустимо:

  • в отговорни конструкции;
  • в места с повишена концентрация на стрес;
  • в местата на концентрация на точково натоварване.


За свързваща армировъчна тел с малък диаметър се използват пластмасови ленти или специално конструирани рамки. За правилния избор на материал за майстор е необходимо да се запознаете с технологията за пълнене и допълнителната работа на продукта. За по-лесно свързване на пневматичните пистолети се използват. Но по-често този процес се произвежда ръчно.

Плетене на самата арматура

Свързване на фитинги със специални плетене на една кукаЗа ръчно свързване работа, трябва:

  • жилав милиметър диаметър;
  • клещи;
  • кука за захващане.

По-добре се справяте в здрави ръкавици или ръкавици. В противен случай можете да повредите пръстите си.

Започваме процеса, като отрязваме около 30-сантиметровото парче жица. Тя трябва да бъде сгъната наполовина и да се увива диагонално с комбинация от елементи за армиране. Верига, образувана от едната страна на жицата. В нея, с помощта на кука, се проследяват краищата на продукта. Куката може да бъде направена самостоятелно, огъване под прав ъгъл, по-плътна жица.

След преминаване през две опашки и двоен контур е необходимо да се затегнат един спрямо друг. На този етап е важно да не се преувеличава натоварването върху продукта. В противен случай жицата може да се огъне и да загуби работния си капацитет.

Преди да започнете работа, трябва да решите как да плете армировка за основата. Работата по ръчно свързване може да се извърши както в работно положение на рамката, така и в произволна форма. Положителната страна на едно произволно споразумение е удобството на цялостния достъп. Освен това, за по-добра ориентация на работниците, продуктът може да бъде позициониран, както е показано на чертежа.

Неприятен факт е инсталирането на свързаната рамка в монтажната позиция. В този случай за връзки е необходимо голямо натоварване. По време на транспортирането, някои части могат да бъдат повредени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Технология на заваряванеТехнология на заваряване
Заваряване с аргонова дъгаЗаваряване с аргонова дъга
Газова заваркаГазова заварка
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
Избор на машина за заваряванеИзбор на машина за заваряване
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
Защитни газови смесиЗащитни газови смеси
» » Поливане на армировка за основа
© 2021 BggeHat.com