Как да изберем заваръчна полуавтоматична машина?

В зависимост от използвания материал съществуват различни методи на заваряване. За полуавтоматично заваряване има два метода: MIG и MAG. При MIG заваряване се използва инертен газ, а с MAG се използва въглероден диоксид.

Заваръчният полуавтоматичен се състои от следните компоненти:

-източник на постоянен ток;
-бобина;
-тел;
-горелка;
-редуктор;
-балон с газ.

Поради лекота на използване, заваръчните полуавтоматични са най-често използвани за заваряване на метали. На уеб сайта instrument-optom.com можете да си купите полуавтоматична цена за заваряване, която е на разположение на всички.

Ето няколко съвета за избор на правилната полуавтоматична машина за заваряване:

За начинаещи е подходяща машина за заваряване с цифров дисплей.

Ако дебелината на метала е не повече от 0.5 см, тогава токът ще бъде 150-200 А и заваръчните проводници с диаметър от 0.8-1.0 мм. Заваряването на по-голям метал изисква 300 А и по-високо, а жицата се използва до 1,6 мм.



В къщи се използват еднофазни полуавтомати (220 V), в индустриален мащаб - трифазен полуавтоматичен (380 V). Инверторните полуавтоматични машини с функция 2/4 такт се използват само от специалисти в производството. Полуавтоматичният от 380 V е идеален за такива цели.

За заваряване на дълги метални конструкции е необходимо да закупите машина с външна система за подаване на тел - това подобрява маневреността.

Планирате ли да заварявате алуминий? Изберете полуавтоматичен заваръчен инвертор, в който можете бързо да замените горелката (ще трябва да смените тефлоновия канал).

Ако заваряване се използва вместо газ поток-тръбна тел, заваряване полуавтоматичен нужда с проста смяна на полярността. Но трябва да се отбележи, че този вид полуавтоматична заварка е по-скъп, отколкото използването на конвенционален газ и шевове на метални изглеждат по-видни.

Ще го използвате като полуавтоматична машина или чрез заваряване с електроди? Вземете полуавтоматичния MIG за заваръчен инвертор, който има функция MMA и MIG.

Най-оптималната опция е полуавтоматична машина за заваряване с инверторен тип с ниска мощност, тъй като не винаги обещани от производителя на възможностите на заваръчната машина, са верни.

И най-важното - да работим на заваръчна полуавтоматична машина, е достатъчно да се научим как да запалим и поддържаме дъга.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заваръчна телЗаваръчна тел
Технология на заваряванеТехнология на заваряване
Заваряване с аргонова дъгаЗаваряване с аргонова дъга
Заваряване под водаЗаваряване под вода
Оборудване за заваряванеОборудване за заваряване
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
Избор на машина за заваряванеИзбор на машина за заваряване
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
Защитни газови смесиЗащитни газови смеси
Характеристики на инверторно заваряване на черни металиХарактеристики на инверторно заваряване на черни метали
» » Как да изберем заваръчна полуавтоматична машина?
© 2021 BggeHat.com