Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под

стоманобетонна основа за сграда с цокъл

През последните години монолитна стоманобетонна основа се използва много по-често, отколкото тухлена или блокова основа. Пълненето на монолитната основа е направено точно в зависимост от размера на изградената сграда.

По този начин е възможно да се осигури място за тръби, вентилация, стълба на необходимото място, а не само. Сред предимствата на този тип фундамент е висока надеждност в сравнение с други описани по-горе решения. В допълнение, монолитната основа е много по-практична и служи много по-дълго от която и да е друга. Това се дължи на популярността му в настоящия момент.

Изграждане на монолитна основа за сграда с подземен етаж

Този тип фундамент е най-добрият вариант за сграда с подземен етаж. На първо място, тъй като стените на опората са направени върху монолитна основна плоча, изработена от стоманобетон, тя се поставя върху така наречената възглавница от пясъчно-чакълена смес. Монолитната плоча се поставя под нивото на замръзване на почвата. Благодарение на големия отпечатък и задълбочаване, основата на конструкцията е много силна и надеждна. Също така е важно да се изключи възможността за потъване в почвата и движенията. Приземният етаж служи като външна хидроизолация, благодарение на използването на висококачествени съвременни материали. Вследствие на това основата е напълно защитена от влага и отрицателни външни влияния. И това означава, че такава функция ще служи много по-дълго, отколкото други видове фондации.

Има и друга причина за използването на монолитна фундамент с подовата настилка. В този случай има допълнителна част от сградата, тъй като вилата е много голяма стая, където можете да оборудвате плувен басейн или фитнес зала, домашно кино или зала за билярд и т.н. Също така в мазето можете да поставите индивидуално котелно помещение. В резултат на това вие ставате собственик на надеждна основа, заедно с допълнителна застроена площ.



Степента на хидроизолация на основата и стените на коминната колона е един от най-скъпите и в същото време един от най-важните. Влажността има отрицателно въздействие върху самия партер и върху основата. Добра възможност за изолиране от влагата е дренажът на стената, в който водата се влива в отводнителния кладенец. Има и други методи. Във всеки случай хидроизолацията не може да бъде спасена, така че е изпълнена с негативни последици.

Ние също трябва да споменем такива актове в изграждането на базата и основата, като печат базови вибрационни плочи, обобщавайки различните комуникации, укрепване, монтаж на кофраж и изливане на бетон за използване на вибратори и други технологии оборудване. И накрая, след като всички тези процеси са завършени, трябва да проверите колко надеждна е завършената структура.

Често след изграждането на подовата настилка, можете да обърнете внимание на повишената влажност в стаята. Може да има и наводнения. Причината за всички тези явления е нищо друго освен брак по време на строителството. Ето защо е много важно да се направи всичко компетентно на етапа на проектиране на монолитна стоманобетонна основа и сутерен. Тази работа трябва да се вярва от професионалисти, които имат много опит, за да избегнат евентуални грешки. На етапа на строителството трябва да направите всичко според правилата. Ако се свържете с опитни работници от доказана организация, крайният резултат ще ви зарадва. И в заключение, добавяме, че и материалите не бива да се спасяват. Правилно изградено мазе и основа на качествени материали - гаранция, че в бъдеще няма да срещнете висока влажност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!
Ние анализираме характеристиките на видовете фондации за частна къщаНие анализираме характеристиките на видовете фондации за частна къща
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Основа на плочитеОснова на плочите
Монолитна основа със собствена конструкция за ръцеМонолитна основа със собствена конструкция за ръце
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Как да създадем фондация за плочки?Как да създадем фондация за плочки?
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
» » Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
© 2021 BggeHat.com