Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?

Основите на малки находища са много популярни сред тези, които имат малки домашни парцели или бани.

Това се дължи на факта, че фундаментните плочи на ситно нарязания сорт могат да бъдат поставени в почви, които са силно влагани или нестабилни.

Видове основи на малки отлагания

Видове основи на малки отлагания

Такава монолитна основа, създадена от собствени ръце и поставена върху глинена почва, е пример за солидна конструкция.

Дори ако се образува от собствените си ръце на много нестабилна и навлажнена глинена почва, монолитната му рамка ще й позволи да издържи почти всяка тежест на конструкцията, издигната върху нея.

Създаване на малки фондации

Монолитната, фино заземена основа, построена за банята и нейната плитка плоча, не се подлага на нелинейна нетангенциална деформация, която може да бъде предизвикана от подуване на почвата.

Ето защо, представеният дизайн е популярен не само сред онези, които имат собствена баня, но и собствениците на сайтове, на които е даден добър пример за използване на представения дизайн.

Такава конструкция, създадена от собствените си ръце върху глинеста почва, върху подготвеното място за баня, трябва да бъде направена в съответствие с всички изисквания на SNiP.

Такава затоплена основа за баня, която е инсталирана на глинена почва съгласно SNIP, трябва да бъде снабдена с монолитна рамка.

Пример за съответствие може да бъде завършен при комбинирането на всички елементи, като се започне с опорите, разположени върху глинеста почва и завършва с грил за банята.

Мразоустойчиви основи на плитки отлагания

Мразоустойчиви основи на плитки отлагания

Представеният дизайн може да бъде устойчив на натоварвания от постоянен и сезонен характер. Като пример, можем да разгледаме инсталирането на такива Основни плочи като се вземат предвид малките находища в следните видове фундаменти:

  • колан;
  • колонен;
  • Монолитна.

Всеки представен пример за вида на основата, създаден от ръцете върху глинеста почва, трябва да се изпълнява при пълно спазване на правилата на SNiP.

Такава конструкция има формата на монолитна капачка. Основата, издигната за баня, може да бъде куха, ако нейната конструкция е лента или неразделна част, ако се използва фундаментна плоча.

Монолитно разнообразие от решетки за баня, които могат лесно да бъдат направени ръчно, могат да бъдат оборудвани с вертикално интегрирани колони, интегрирани в конструкцията.

Този пример показва точността при изчисляването на размерите с ориентация към такива параметри като общото тегло на ваната и оптималния индекс на площта на контакт с почвата.

SNiP плътно регулира тези индикатори, а при монтажа на фундаментна плоча трябва стриктно да се спазват правилата, установени в SNIP.

Топлоизолация на фундаменти на малки отлагания

Топлоизолация на фундаменти на малки отлагания

Ако се направи допълнителна изолация на представената фундаментна структура за банята със собствените й ръце, трябва да се има предвид, че при максималната контактна площ може да се образува минимално ниво на налягане, което може да доведе до значително увеличение на оценката.

Този пример трябва да доведе до необходимостта от точно проследяване при изграждането на фондацията със собствените си ръце на всички разпоредби на SNiP.

Цялото устройство на плочите и основите на плиткото отлагане е разделено на две основни категории. Това е методът, чрез който се извършва изолацията и изолацията на основата и методът, по който се отстранява щанцоването чрез пясъчно изливане.

Този пример не показва решение на въпроса, свързано с повишеното ниво на консумация на енергия, свързано с нагряването на банята.

Сега, за да се осигури изолация на помещението, материалът се излива с дрениращи свойства.

В съответствие с изискванията и препоръките на SNIP, това може да бъде чакъл или натрошен камък. Най-добре е да комбинирате подложката със сложни мерки за обезвреждане на водата.

Ако в не-чернодробните почви няма много високо ниво на подземни води, тогава основата на фундаментната плоча трябва да се поддържа на земята в съответствие със SNiPu само след предварителното затопляне.

Устройството на готовата основа на малките ножици

Устройството на готовата основа на малките ножици

За да се направи това, може да се извърши набор от произведения, свързани с пълненето на плочите на плочата и основата с фрагменти от нетрупана почва.

Това ще помогне значително да намали риска от деформационни процеси, които се появяват в слепи зони. SNiP позволява използването на съвременни хидрофобни топлоизолационни материали с надценявана якост.

Сортове на основите на малки отлагания

Съгласно съвременната класификация, всички видове плитки фундаменти са разделени на няколко категории. Те могат да бъдат:

  • Columnar shallow;
  • Представени под формата на монолитни плочи;
  • Не се задълбочава;
  • Лента.

Фино разчистена лента

Фино-оребрената колонна основа често е предназначена за къщи с нестандартни размери и конструкции, изработени от дърво.

Те могат да бъдат селскостопански сгради и бани, които се намират на слабо оребрени или не-черни видове почви.

Ако конструкцията се извършва на скалисти основи, тогава такава конструкция може да бъде инсталирана къщи от дървесен или дървесен тип.

Устройството на типична основа на плитки депозити



Устройството на типична основа на плитки депозити

Тази версия на структурата трябва да бъде разположена върху подпорите, параметърът на стъпалото, между който е 1,5-2,5 метра.

Често, първоначално на земята поставени плочи, които са инсталирани и цялата структура. За да се образува необходимата опора, е възможно да се използват готови бетонни блокове.

Поставките могат да бъдат изработени от тухлена зидария, като се използва бетон или пясък. Не се препоръчва изграждането на силикатни тухли.

На големите блокове и скалисти почви подпорите могат да бъдат поставени върху твърди почвени парченца. Преди всичко всички слаби компоненти се изтриват.

Монолитна плоча

Изграждането на фундамента, характерно за плиткото полагане, често се основава на плоча. Плочата е създадена върху почвите, които попадат в категорията на утаяване.

Монолитна плоча може да се използва за изграждане на малки сгради, които могат да бъдат издигнати върху почви с повишена степен на течливост.

Това важи и за условия, при които има висока температура. Представеният тип фундамент не се използва за конструиране на светлинни структури, които няма да предизвикат значителни нива на напрежение в плочите.

Предвид високата степен на универсалност на фундаментите с плитко полагане, те се полагат върху пурпурни почви.

Подреждане на фондация за малки находища

Подреждане на фондация за малки находища

След това те се повдигат и намаляват по време на сезонните промени в климатичните условия. Ако монтирането на къщата се извършва върху плоча, изпълняващ функцията на пода за първия етаж, тогава земята под нея може да бъде замразена.

Това е особено забележимо в средната част на сградата. Такава фундамент, представен под формата на монолитна плоча с плитко полагане, може да съдържа слой изолационен материал, разположен между земята и всъщност стоманобетонен продукт.

За тази цел широко се използва експандиран полистирол, а дебелината на плочата не трябва да надвишава 15 см. Благодарение на това решение загубите на топлина, които се получават през пода на първия етаж, са значително намалени.

Изолацията е облицована върху слой от груб пясък, докато дебелината на възглавницата трябва да бъде 30-40 см.

Основа за решетки без вдлъбнатини

Този тип фундамент се използва за изграждане на сгради на почви, характеризиращи се с висока степен на утаяване и течливост.

Такива основи се характеризират с висока степен на твърдост, което на свой ред позволява да се намали значително нивото на консумация на бетонна маса и армировка.

Основа от монолитна плоча

Основа от монолитна плоча

Струва си да се отбележи, че представената структура по време на инсталацията изисква създаването на класически дървен кофраж, което е доста неефективно.

Поради това този тип фондация не се използва широко. Такива конструкции могат да бъдат оборудвани с плочи, изработени от екструдирана полистиролова пяна, която може да изпълнява функцията на кофраж с неразглобяеми части.

Фондация за ленти

Лесно се инсталира и инсталира. За създаването на лентови елементи обаче е необходимо значително количество консумативи.

В основата плитка фундаментна основа лежи бетонна плоча, която е разположена по целия периметър на издигнатата конструкция.

Като цяло, основата на лентата е непрекъсната лента, направена с помощта на стоманобетон и разположена по целия периметър на конструкцията.

Представеният дизайн може сравнително равномерно да разпределя общото тегло на сградата в основата си. Къщата може да бъде построена както от дърво, така и от тухла.

Изчисляване на основите на малки отлагания

Основата на рамката къща

Основата на рамката къща

Когато създавате структура, е необходимо да направите серия от изчисления. Първо, са проведени редица проучвания за определяне на характеристиките на почвата, на която ще бъде разположена фондацията.

След като данните бъдат получени, проектът трябва да бъде избран въз основа на размера на плитката основа. Параметърът на дълбочината се определя, като се вземат предвид три фактора. Това са:

  1. Дълбочина на замръзване на земята.
  2. Височината на водната маса.
  3. Степен на почвата pustynistosti.

Всички тези фактори са тясно взаимосвързани. Колкото по-високо е нивото на водата до повърхността на почвата, толкова по-голяма е дълбочината, която ще замръзне през зимата.

За да изберете необходимата дълбочина на основата е необходимо да направите маркер над съществуващото ниво на подпочвените води, докато дълбочината трябва да бъде на 50 см под нивото, на което се намира подът на конструкцията.

В параметъра на височината на фондацията е включена стойността на общата височина, включително индекса на дълбочината, височината на щората и разстоянието до горния ръб на рязането.

Модерните фундаменти имат дълбочина на леглото 50 сантиметра. Освен това, наземната част на конструкцията трябва да бъде малко по-малка от подземната част.

Основаването на малки депозити

Основаването на малки депозити

Когато правите изчислението, е важно да имате предвид, че ширината на структурата директно зависи от нивото на натоварване, което изпитва базата.

Дебелината на стените също има известен ефект. Препоръчва се да се образува фундамент със стена ширина 10-15 сантиметра.

Изчисляване на основата на малки депозити (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на плитки лентови фундаментни основи със собствени ръцеТехнология на изграждане на плитки лентови фундаментни основи със собствени ръце
Ние сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плочаНие сме ангажирани с създаването на монолитна стоманобетонна плоча
Изборът и технологията за изграждане на фундамент за банятаИзборът и технологията за изграждане на фундамент за банята
Монолитна основа със собствена конструкция за ръцеМонолитна основа със собствена конструкция за ръце
Видове фондации за преглед на най-добрите опции от домаВидове фондации за преглед на най-добрите опции от дома
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация на глинаФондация на глина
» » Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
© 2021 BggeHat.com