Как да изчислим теглото на арматурата?

7Теглото на армировката се влияе от диаметъра на напречното сечение и от материала, от който е направена. Теглото му зависи от дебелината на фундамента и от способността му да издържа не само на допустимото натоварване, но и малкото претоварване.

Тегло на арматурата и нейното определение

Теглото на всяка марка армировка е резултат от много тестове и сложни изчисления, което е показател за съотношението на якост и тегло. Ето защо то е ясно регулирано от държавните стандарти.

Това е важен показател, който влияе върху надеждността на цялата сграда. Пренебрегването на правилата за изчисляване може да доведе до деформация на сградата и нейното унищожаване. Всички изчисления се основават на теглото на един работен метър от армировката. За всяка от марките си, тя се определя от строгите изисквания на GOST.

В референтната литература можете да намерите теглото на подсилванията на всяка марка. Тук основното нещо е да се обърне внимание не само на диаметъра му, но и на материала, от който е направен. Ако не можете сами да го разберете, по-добре е да се консултирате със специалисти, които ще обяснят всички нюанси.



Теглото на арматурата, в зависимост от диаметъра

Обмислете използването на метална армировка А1 и А2 с различни диаметри на напречното сечение:

• Най-тънката армировка, използвана в бетонните блокове, е с диаметър 6 мм и нейната 1 м линейна тежи не повече от 222 грама. Той е достатъчно силен и много лек. А блоковете с неговата употреба са идеални за вътрешни преградни стени.
• В блокове, които се използват като спомагателен материал, като допълнителен елемент за изравняване на повърхността се използва армировка от 8 мм, нейното тегло достига 395 грама, е по-силно и по-твърдо от предишното.
• Блокове с усилване от 10 мм, тегло от които 617 грама, се използват широко в строителството за решаване на различни задачи. Те имат отлични показатели за съотношението на тегло и сила.
• Арматурата с диаметър 12 мм тежи около 888 грама. И блоковете с нейното приложение са много силни и заслужават строителите специална популярност.
• Тежките видове конструкции се произвеждат с помощта на 12-милиметрова армировка с тегло 1,21 кг и са в състояние да издържат на тежки товари. Но тяхното приложение е невъзможно за изграждане на високи сгради. Аналозите също имат приспособление с диаметър 16 мм и тегло 1,58 кг.

Надеждността и дълготрайността на задачата, както и безопасността на живота на хората в нея, зависят от индикацията за увеличаване на теглото. Следователно дори и най-малката грешка е неприемлива тук и контролът върху нея се извършва на най-високо ниво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на армировка от фибростъкло за основаПредимства на армировка от фибростъкло за основа
Изчисляване на основата на пилонаИзчисляване на основата на пилона
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Подреждане на основите на колоните от стъклен типПодреждане на основите на колоните от стъклен тип
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Изчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къщаИзчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къща
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Газове силикатни блоковеГазове силикатни блокове
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
» » Как да изчислим теглото на арматурата?
© 2021 BggeHat.com