Укрепване на плочата

Съвременната конструкция е доста трудна за нанасяне без плоскости. Те обикновено се изработват от стоманобетон. Стоманобетонните плочи имат такива качества като трайност, устойчивост на влага, устойчивост на огън, тези качества определят основата за по-предпочитаната от тях употреба по отношение на дървените конструкции.

Припокриванията на плочките могат да бъдат произведени по различни начини. Може би най-честите, днес е солидна плоча, тя е направена от бетон, вътре, тя може да бъде куха и солидна. Но за някои сгради, като дървената плоча, така че не е подходяща, поради тежката си тегло, за дървени къщи има един вид се припокриват, като сияеше с железни лайнери.

Независимо от вида на припокриване, във всеки случай той трябва да бъде подсилен с армировка. Укрепването позволява укрепване на конструкцията и удължаване на експлоатационния срок.

Преди да се правят плочи, трябва да се направят подробни изчисления и да се подготви проект на конструкцията, която ще се сглоби. Проектът трябва да отразява: количеството на необходимия материал, характеристиките на инсталацията, размера на конструкцията.



Схемата за подсилване трябва да вземе предвид размерите на конструкцията. Например за плоча с дебелина до 15 сантиметра е достатъчен само един слой армировка. Схемата трябва също така да предвижда метода за фиксиране на слоевете армировка между тях, най-често закрепването се извършва с тел.

Проектът в допълнение към чертежите трябва да съдържа всички необходими изчисления за броя на армировката на плочата. Изчислението се извършва в зависимост от вида на плочата и размера му. Ако плочата е направена от солиден бетон, след изчисляване на размера на армировка не е особено трудно, но ако ще се засилване оребрена плоча, то е доста отнемащ време процес.

При проектирането на монолитна плоча, е необходимо да се помисли за някои правила, които са почти винаги - а именно, натоварването върху плочата, винаги идва от горе на долу, така че трябва да плащат най-много внимание на по-ниското ниво на армировка. Във всеки случай, дизайнът на припокриване е необходимо да се използва експертни съвети, или просто да бъде добре осведомен човек, така че да не губим от поглед всички необходими елементи.

Е, можете да изберете и купите пластмасови прозорци в Краснодар, като посетите сайта oknamarkt.com. Само там ще намерите качествени прозорци на най-ниските цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?
Характеристики и видове типови подовеХарактеристики и видове типови подове
Плочата на ПазогребневиПлочата на Пазогребневи
Бетонови плочиБетонови плочи
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Дървени люлеещи се вратиДървени люлеещи се врати
Видове подови плочиВидове подови плочи
Тухлена къщаТухлена къща
Избор на материал за дървена къщаИзбор на материал за дървена къща
Покриване от металПокриване от метал
» » Укрепване на плочата
© 2021 BggeHat.com