Характеристики и видове типови подове



При избора на метод за създаване на таван, е необходимо да се обърне внимание на конструкцията на тавана. Резултатът от финала зависи от дизайна и състоянието му. Как да търсите най-използваните видове припокриване, можете да видите на снимката.
Базовата основа на тавана влияе върху бъдещия дизайн на тавана. Ако планирате да направите конструкция на няколко нива, тогава припокриването трябва да е силно. Например, носещата способност на дървената основа е достатъчна, за да поддържа тежестта на комбинираното напрежение и суха тавана. Но под тежестта на метална конструкция с рейка-пиньон, това припокриване може да се деформира. Освен това трябва да се има предвид дали горните етажи са разположени над него.

Изисквания за тавани

Независимо от материала на тавана, те трябва да отговарят на редица изисквания (по-подробно:Как да направим таван в частна къща"). Преди всичко, те трябва да имат капацитет, съответстващ на оперативната товара. Се изисква изчисляването на този параметър, за да се вземе предвид припокриването на масата, планираното тегло на финала (в случая на качва или таван). Когато става въпрос за апартамента, който е около фалшивия пода, след това вземете предвид и много хора, оборудване и мебели в горните стаи.
тавана на тавана със собствените си ръце
Качествата на шума и топлоизолацията са важни. Топлоизолацията е важна, ако има таван над тавана или изобщо няма място. Звукоизолация е необходима за подреждането на вътрешни подови покрития.
Твърдостта на основата трябва да бъде такава, че при максимално възможно натоварване да не се деформира и да не се огъва. Също така, припокриването трябва да е безопасно при работа, това важи главно за пожароустойчивост.

Застъпване на типа греда

По проект всички етажи са разделени на два вида: греди и плочи. Всеки от тях има определени характеристики.
Окачените тавани често се намират в частни къщи. Ето защо, ако трябва да направите таван сам, трябва да обърнете внимание на този тип строителство. Основата на това припокриване са дървените греди, които се поддържат от носещите стени на сградите. Тяхното напречно сечение зависи от разстоянието между тях, планираното натоварване и ширината на обхвата.
как да направите таван със собствените си ръце
Преди да започнете да създавате припокриване, трябва да изберете дървото за гредите. Те са изработени както от иглолистни, така и от твърда дървесина, но дървото трябва да бъде напълно изсушено за минимум 3-4 месеца. Преди полагане гредите трябва да се проверят за гниене, пукнатини и други дефекти. В случай на откриване, материалът не може да бъде използван.
Греди, поставени по стените, подравнени на равнината. За тази цел части от пластини с различна дебелина се поставят под техните краища. Не можете да използвате необработени дървени клинове за изравняване на гредите. Свръзките между елементите на вътрешните стени се укрепват със скоби или скоби. Вместо метална скоба, те също използват плочи от дъски с дебелина повече от 40 милиметра.
Съгласно изискванията за пожарна безопасност, разстоянието между гредите и комина трябва да бъде най-малко 40 сантиметра. Когато краищата са вградени в стените, те се импрегнират с антисептик, смлян и обвит в рубероид. Това ви позволява да предпазите дървото от появата на гниене.
Таванни подове със собствените си ръце
За да се осигури твърдостта на припокриването, фиксирайте всеки втори лъч върху носещата стена. Експертите съветват за тази цел да се използват стоманени котви, вградени в зидарията. За да създадете таван на гредите, използвайте черепни пръти. Те са прикрепени към страните на основата и към тях са заковани ноктите, които образуват покритие.
В допълнение към дървените греди се използват и метални изделия. Те са с по-малки размери и осигуряват възможност за спестяване на общия обем, който се захваща с припокриване. Едновременно с това металните елементи имат по-голяма товароносимост, която няколко пъти надвишава индикатора за дървени греди.
Но металните греди също имат недостатъци. Те включват чувствителността към корозия и невъзможността за създаване на ефективна звукоизолация.
Как да изберете подови плочи, подробно за видеото:

Застъпващ се тип плоча

Този тип припокриване се използва при изграждането на многоетажни сгради, промишлени и обществени сгради. Що се отнася до частното жилищно строителство, елементите на борда обикновено се полагат на навеси, гаражи и други подобни структури. Те са трудни за инсталиране, защото имат значителна маса.
Но в същото време те имат предимства, които гредите не притежават:
  • пожароустойчивост;
  • трайност;
  • висока механична якост.
тавани тавани
Също така, таванните плочи ви позволяват да получите равномерна повърхност, която не се нуждае от шлайфане. Разбира се, за тази цел е необходимо да направите препокриване на тавана със собствените си ръце, следвайки точно инструкциите.
За конструкцията на основата на плочата се използват кухи или твърди продукти от различни видове бетон (тежки и леки). При частно строителство се препоръчва използването на кухи пластини, тъй като те не само имат по-малко тегло, но също така имат по-добри звукови и топлоизолационни параметри.
Плоските тавани са разделени на два вида: монолитни и сглобяеми. Монолитните, в допълнение към извършването на директно задаване, също разпределят равномерно натоварването върху носещите стени от пода на горния етаж.
Сглобяемите подове също са разделени на два вида: свързани и заварени. Свързани са с рамка от армировъчни пръти, които в пресечните точки са свързани с мека тел с дебелина не повече от 2 милиметра. Заварените подове се произвеждат на базата на заварена армировка.
инсталация на тавана
Бетонна плоча обикновено се полага върху опорна стена, когато се създава припокриване. Дебелината на опорната повърхност трябва да бъде най-малко 10-15 сантиметра - само в този случай ще има висока степен на надеждност на основата. Максималната ширина на обхвата с такова припокриване на плоча е 3 метра.
Ако искате да направите ширина от 6 метра ширина, направете жълто припокриване, състоящо се от плочи със специална форма. За да създадете големи отвори, използвайте допълнителна армировка, като използвате напречен лъч.
Когато се създава таван на плоча към подсилваща клетка от бетонни плочи, вградените части се монтират. Те са необходими, за да можете лесно да шиете тавана с лигавицата.
Несъмнено конкретните базови тавани са много по-добри от тези на гредата. Но техният недостатък се крие във факта, че е невъзможно да се направят тавани на тавана със собствените им ръце - те ще трябва да прибягнат до услугите на специалисти и подемно оборудване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Груб таван със собствена инструкция за ръцеГруб таван със собствена инструкция за ръце
Топлоизолацията на тавана гарантира комфортТоплоизолацията на тавана гарантира комфорт
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Елементи за монтаж на таван на таванаЕлементи за монтаж на таван на тавана
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариантОпънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
Светещи таванни таванни начини за създаванеСветещи таванни таванни начини за създаване
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
» » Характеристики и видове типови подове
© 2021 BggeHat.com