Пистолет за подсилване на арматура

Пистолет за подсилване на арматураСтроежът на строителството много рядко се извършва без подсилване на плетене. Това е необходимо действие за качествен монолит. Не се препоръчва да кипене на подсилваща клетка, от която металът губи силата си. Плетене на една кука много дълго, особено ако има големи обеми.

Той е за такива ситуации и е измислил пистолет за свързване армировка. Вместо една шарнирна кука, за същото време, можете да извършите шест ремъка с пистолет. Днес много предприятия използват този инструмент, като значително пестят време. В статията ще разгледаме подробно какъв вид устройство е и как да го работите.

Технология на плетене армиране с пистолет

Пистолетът е предназначен да свързва армировъчните пръти с жица между тях. Можете да ги плета всякакви проекти за различни видове сгради, независимо дали това е обикновена къща или обект със стратегическа цел.

Преди да започнете да плетете с пистолет, трябва да изучите инструкциите и технологията на плетене, за да разберете по-добре функционалността на инструмента.

След като сте заредили намотка с жица с необходимия диаметър, след като сте проверили зареждането на акумулатора и сте преместили превключвателя на необходимата дължина на проводника, е възможно да продължите. Пистолетът е плътно прикачен към връзката на котвата и бутонът е натиснат. Светкавицата захваща цикъла, затяга се с необходимата сила и жицата се отрязва от самия пистолет.

В труднодостъпни места е възможно да се използва специална удължителна дюза, която е получила псевдоним "патерица". Това ще ви спести от постоянни почивки и почивка на работници. С него не е нужно да се навеждате или да седите дълго време на клек.

Ако смятате, че чифтът за чифтосване не е достатъчно силен, трябва да проверите следното:

  • колко батерията е заредена;
  • съответства на диаметъра на жицата, дадена на пистолета;
  • проверете превключвателя за настройка на сила на възела (преди да инсталирате в желания режим, е необходимо да извадите батерията, за да рестартирате програмата);
  • какви телта се използва (трябва да бъде чиста, не ръждясала и мека, за предпочитане оригинална, за да не се повреди пистолета);


Пистолетът за комбиниране на армировката се състои от електрически мотор, който задвижва механизъм за изтегляне на тел. Тел се подава от серпентината, през специалните канали на пистолета по водача. Като направите една или повече обиколки около армировката и с вграден нож отрязвате жицата. След тези операции инструментът автоматично завърта телта, като всички тези подходи заемат по-малко от секунда време.

По този начин пистолетите помагат да се намалят разходите за ръчен труд и да се намали броят на работниците, заети с обвързването на аркадното кроше. В допълнение, опъването и усукването на телта върви по същия начин, което гарантира необходимата твърдост на цялата конструкция.

Как да изберем пистолет за свързване на армировка - видове и характеристики

Плетене на пистолет за подсилванеНа първо място, трябва да решите за какво е това? Ако за изграждането на малки сгради не е необходимо да избирате пистолет, предназначен за големи диаметри на фитингите. Към днешна дата има 3 модела, които се различават помежду си:

Номер на модела 1
Универсален пистолет, способен да плетене армировка с диаметър от 4 до 68 мм, жица 1.5 мм.

Номер на модела 2
Един пистолет, който може да плете армировка с диаметър от 4 до 40 милиметра с тел от 0,8 мм, се увива 3 пъти преди затягане.

Модел №3
Пистолет, свързваща арматура от 4 до 28 милиметра с проводник от 0,8 мм. Навиване 3 пъти преди затягане.

Разбира се, цената им се различава поради функционалността и характеристиките на инструмента. Ето защо, ако няма нужда от модел номер 1, по-добре е да се обърнете към ценовата политика. Няма нужда да се взема скъп пистолет за свързване на арматура, която няма да се използва за всички 100. По-добре е да се закупи прост, но удобен модел на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?Как да направите подсилване на основите със собствените си ръце?
Превръщаме боклука от стари неща в доходиПревръщаме боклука от стари неща в доходи
Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?Как се прави ръчното свързване на подсилването на фундамента?
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Как да направите ръчно килими със собствените си ръцеКак да направите ръчно килими със собствените си ръце
Термо пистолет за опънати тавани - видовеТермо пистолет за опънати тавани - видове
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
» » Пистолет за подсилване на арматура
© 2021 BggeHat.com