Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце

Платнени кърпички на пода

Наскоро престижно е създаването на стилен дизайн в апартамент с използване на неща, направени със собствени ръце. Творческият труд и плетенето позволяват на домакинята да украсява къщата си с ръчно изработени предмети, а подложките - плетени, стават орнаменти за всеки интериор. Ръчно плетене на една кука ви позволява да направите изключителни шедьоври. Този малък инструмент прави възможно създаването на интересни неща за декориране на вазите и декориране на рамките на картината.

С негова помощ се създаде творчески фигурки и плетени салфетки, абажури украсяват и да направи всички видове продукти на пода, да не говорим за облекла. Много оригинален и красив вид плетени килими. Уникалният им вид може да украсява всяка стая. Правилно избран конци или други материали за плетене, тяхната комбинация от цвят и текстура, позволява да се направи постелки, които перфектно изглеждат по всички подови настилки, независимо дали ламинит, паркет, балатум или саморазливни подове.

Избираме материала за плетене

В зависимост от това къде се намира рогозката, предпочитанието се дава на определена текстура от конци, плитки или други материали за плетене.

конци

Тънките лещи са изработени от памучна прежда. За такива плътни продукти се нуждаете от по-дебела прежда, например от полиестер или вълна. Можете да използвате акрил. Тези триизмерни неща изглеждат чудесно в банята или тоалетната. Те бързо се привързват поради структурата на материала. Диаметърът на куката за плетене трябва да бъде 2 пъти по-голям от диаметъра на избраната нишка.

скрап

Отливният материал за килимите може да служи като старо меко бельо или плетени неща. От тези материали, свързващи фантазия и използване на умения за плетене, можете да създадете очарователни пачуърк рогозки. Такава специфична прежда се приготвя, както следва:

  • Износените неща се въртят на дълги ивици - парчета 2-3 см широки.
  • Пръчките са свързани или зашити заедно, след което са сгънати в топка.
  • Преди да отрежете парчета от стари неща, те трябва да бъдат изгладени. Гладкият материал е по-лесно нарязан на ленти.

Такива килими могат да се видят дори през миналия век в селските къщи, а в градските жилища също се срещнаха. Свързани под формата на кръгове или дълги ивици, те се разпространяват основно в коридорите или коридорите. Добро е, че те лесно се изтриват.

Полиетиленов филм

Днес във всяка къща има много пластмасови торби, донесени от магазина, които по правило са изхвърлени, но напразно! В края на краищата те могат да служат като прекрасен материал за въплъщение на творчески идеи. Плетените рогозки от стари пластмасови торбички или филми са добри, защото те са:

  1. Лесно се почиства и измива.
  2. Не огъвайте около краищата и не се плъзнете.
  3. Създайте усещане за топлина под краката си.
  4. Не се намокри и под тях не се натрупва вода.

Колкото по-голяма е плътността на пластмасовата торбичка, толкова по-малка може да бъде изрязана ширината на лентата и следователно тези ленти ще получат много.

Научаваме основите на плетене

Овална плетена подова настилка

Техника на плетене на пода подложка на пода

За да разберете технологията на плетене, първо трябва да се въоръжите с конци и плетене на една кука. И едва след това последователно изпълнете следните стъпки: Вземете конеца и вятъра на показалеца, за да създадете постоянно напрежение, за да го фиксирате. В края на конеца завържете първата линия. Втората стъпка е да вкарате куката в образуваната бримка и нейния край, за да вземете свободна резба върху пръста на иглата. След като сте закачили конеца, трябва да опитате да го донесете през бримката заедно с куката. След това през втория цикъл отново прекарайте куката и закачете конеца, като го пренесете през бримката. Процесът се повтаря, като продължава да се хваща свободния ръб на конеца с въртящия се край на куката. Така се образува първият ред от трикотажни платове. За да свържете втория ред, трябва да закачите куката в първата линия от ръба и да я закачите. Сформира се кука с резба, която формира нова линия на втория ред. Това са триковете на най-лесния начин за плетене на една кука. Извършвайки тези прости движения, можете бързо да научите първите стъпки в този вид работа.

Научаваме техниката на плетене на различни килими на пода

Обмислете основните моменти в няколко не много сложни варианта.

Кръгла мат

Зелена мат

Плетене на плетене на плетене на една кука майсторски клас

Този ръчно изработен килим изглежда страхотно във вътрешността на къща или обикновен апартамент. Свързан с любовта, той запълва всеки дом с комфорт и топлина. Плетене на една кука, започвайки с верига от 8 въздушни бримки. След това ги свързваме, оформяйки кръг. След това продължаваме да плетаме без бримки, без да забравяме да ги добавим във всеки следващ ред, за да не направим матрака изпъкнал. Ако добавите много бримки, вълните могат да отидат на килима. Когато плетене, вие се чувствате, когато трябва да добавите и къде да премахнете веригите. Можете да получите елементарна рисунка чрез редуване на цвета на пачове ленти, например, чрез обвързване на 2-3 цвята на един цвят. Пълният килим ще бъде получен, ако диаметърът му е в рамките на 60 сантиметра.

Овален килим

За килима от овална къща трябва да наберете верига от 8 въздушни бримки. Степента на овалния на продукта зависи от дължината на веригата. След това трябва да го завържеш в колона без плетене на една кука. Технологията на плетене на овален продукт е същата като обикновения кръгъл килим. Тя трябва да бъде плета на необходимия размер.

Квадратна мат

За квадратния килим трябва да наберете 6 въздушни бримки и да ги затворите с пръстен. В този пръстен provyazyvaem бара без nakida количества, кратни на 4 - т.е. 8 или 12. Въпреки това, трябва да се има предвид, че броят им зависи от дебелината на преждата. След като два бримки без плетене на една кука са завързани, трябва да бъдат свързани два въздушни бримки. След това всяка последователна серия трябва да завършва със свързващите стълбове, като в края на реда се прави един цикъл на повдигане. Във всеки сектор, трябва да се добавя следното редица бримки на излишъка от същия размер, и дори между сектори provyazyvat 2 въздух линия. Когато плетеният продукт започна да отива на вълните, тогава в началото на плетене на следващия ред трябва да се намали увеличението в цикъла. Ако продуктът започне да стяга, увеличава увеличението. Плета килим е необходимо на желания размер, а след това фиксирайте нишката.

Как да украсим килим

Поставка за цветя

Красива мат под подложките на пода

Има много интересни начини да украсите готовите продукти и да им дадете индивидуалност:

  • Свържете ръба на килима с красиви къдрици.
  • Зашийте свързани елементи от листа, цветя или различни фигури.
  • Украсете периметъра по ръба с помощта на топки в тона на основното цветово поле или за разлика от него.
  • Направете красива ресни по ръба на продукта.

Декорацията на килима зависи изцяло от вкуса и въображението на плетача.

заключение

Открит и елегантен модел от ръчно подвързани килими може да украсява всеки ъгъл на къщата. Те допълват интериора, което го прави разнообразие. Материали за плетене могат да бъдат специални конец, бельо въже, стари неща, останалата част от неизползваните плат и всички видове импровизирани материали. Ръчно матираните килими могат да имат различни форми и размери, а индивидуалният подход и въображение им дават уникален чар. Матове, обвързани с майки за трохи в детските стаи, са истинско произведение на изкуството. В допълнение, плетене на една кука не е толкова трудно. Концепцията за дизайна на творбата на автора, цветовото му решение, подреждането на шаблоните и дизайна на периметъра правят възможно подложката да бъде истински шедьовър, който приятелите и гостите ще оценят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Кухненски декор със собствени ръцеКухненски декор със собствени ръце
Превръщаме боклука от стари неща в доходиПревръщаме боклука от стари неща в доходи
Как да направите ръчно килими със собствените си ръцеКак да направите ръчно килими със собствените си ръце
Как да направите лампа със собствени ръцеКак да направите лампа със собствени ръце
Кухни в провинциален стилКухни в провинциален стил
Поливане на армировка за основаПоливане на армировка за основа
Плетене на една кукаПлетене на една кука
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
» » Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com