Кухненски декор със собствени ръце

Кухнята е място, където хората прекарват много свободно време. Тук семействата се събират вечер, на вечеря, след среща след една делова работа, водят разговори за чаша ароматен чай.

За да бъде приятно и емоционално, декорацията на кухнята трябва да се даде повече време и внимание. Стилът и интериорът на кухнята могат да разкажат много за вкуса и предпочитанията на домакинята. Кухненският интериор, направен от собствените си ръце, ще придаде топлина и комфорт на цялата къща.

  1. За да запълните кухнята с ярки цветове и да направите уникален дизайн, не е нужно да имате голям финансов фонд. За направата на оригинален и красив декор, много удобни материали са идеални, а снимки и идеи за дизайн могат да бъдат заимствани от мрежовите пространства.

    Ако се приближите към процеса с творческо настроение, в крайна сметка можете да създадете не само оригиналния стил, но и да актуализирате старите мебели. С внимателен подбор или независимо производство на бижута за кухнята, можете да постигнете хармония на стаята и възприятието си за комфорт. За да постигнете това, можете да използвате сладки неща или, напротив, да направите ярък акцент върху работната повърхност или фасадата на кухненските мебели. Важна роля в планирането и подреждането на интериора играят текстилните дреболии и орнаменти.

    Занаяти за кухнята и идеите за декор, които можете да направите със собствените си ръце

    Занаяти за кухнята и идеите за декор, които можете да направите със собствените си ръце

    Дори и с голям избор и разнообразие от стенни материали, непосредствено след ремонта, кухнята изглежда "гола" и студена. За да може стаята да играе с цветове и да покаже настроението ви, можете да използвате някои от тези методи: използвайте специални стикери, които могат да бъдат от различни теми. По този начин можете да украсите стените и керамичното покритие, панели, табели и интересни таблетки. Такива дреболии ефективно изглеждат и правят лесен акцент върху някои области на кухнята,
    орнаментиране с помощта на готови шаблони. С този метод на декор, можете да създадете фантазия къдрици или дори цяла композиция, ръчно рисувани. С талант и артистични умения можете да рисувате стени или отделни мебели. Интериорът, декориран в този стил, изглежда невероятно и скъпо.

    Ако вашето въображение е тихо, но кухнята все още иска да се трансформира, тогава можете да вземете оригиналната кухня декориране на идеи със собствените си ръце с снимката. Но, точно повторете всички малки неща, които не си заслужават, за едно удобно усещане в кухнята, струва си да направите свои собствени промени.

    Кухненски мебели

    Кухненски мебели

    Доста често, прелиствайки страниците на модни списания, външният вид привлича светли модерни модели кухненски мебели. Почти винаги такива кухни са резултат от работата на екип от дизайнери. Кухненските секции от тази категория не могат да бъдат закупени просто като отидете в магазина, те трябва да бъдат поръчани по предварителна уговорка. Но! Като обикновени кухненски мебели можете да направите нещо подобно и дори по-добро. Прилагайки някои техники и начини за украса на мебелните продукти, можете да вдъхнете нов живот в стар хладилник или килер.

    За тази цел се използват следните методи:

  2. рисуване с елементи от картина или украшение;
  3. декупаж;
  4. използването на нестандартни материали и аксесоари;
  5. разнообразие от стикери, които имитират дърворезби или създават интересен релеф;
  6. поставяне с филм. Това е може би най-лесният и най-икономичен начин да украсите мебелите в кухнята.
  7. Елементарен начин за актуализиране на интериора - това е просто боя някои подробности за мебели или дори хладилник. Процедурата по боядисване е проста, на първо място повърхността е добре полирана, като се премахват малки дефекти и драскотини. Непосредствено преди боядисването, работната повърхност трябва да бъде добре обезмаслена. При боядисване е по-добре да използвате бои в спрей. Такива бои са плоски и не се разпространяват. За да защитите близките елементи или отделните части на боядисания продукт, можете да използвате лента за боядисване.

    За да се създаде ефектът на старинни мебели, в някои области е възможно да се приложи лак лак.

    Също така, когато декорирате кухнята в стила на прованс или страна, можете да използвате техниката на decoupage.

    Основният материал за работа - обичайните хартиени салфетки. Фигура, от която да се прехвърлят на предварително подготвената повърхност на мебелите. Разнообразието и опциите за рисунки ще позволят да се пресъздаде атмосферата на френското село или стария див запад. Когато декориране на кухнята в стила на Прованс са идеални за цветя и леки природни мотиви, като например снимки на деликатните рози и, разбира се, лавандула.

    При декориране на градския стил, като декор, е по-добре да изберете триизмерен или макрос.

    Мотивът може да бъде от цветен до ярък образ на градски пейзаж. Модерна тенденция в декорирането на фото колажите в кухнята ще се впише перфектно в опцията за градски декор.

    Когато декорирате кухнята с ярки детайли и елементи, трябва да знаете чувството за пропорция. Така че, светлата мебел може да бъде поставена само на мебели или само на предмети на техника, различно рискувате да направите кухнята място за тестване на умственото ви състояние.

    Декориране на стените в кухнята със собствените си ръце



    Декориране на стените в кухнята със собствените си ръце

    Декорът на стените може да включва както големи елементи, като например картини или поставянето на фото тапети, и може да се състои от много малки неща. В допълнение, сега можете да намерите много опции за готов декор за стените.

    Тя може да бъде:

    • граници;
    • стикери;
    • релефни фракции, които могат да имитират дърво или камък.

    Специално място в кухненския интериор е дизайнът на завесите. След като сте ги направили сами, ще заредите стаята със специално усещане за домашна топлина. В комплект от завеси можете да шиете малки декоративни тампони. И ако се поддаите на творческия импулс, можете да направите кърпи и гърнета в същия стил. Изборът на тъкан играе важна роля, така че е по-добре да се даде предимство на естествените и немаркиращи платна. Добър вариант е използването на ленен или плътен памук. Тези материали имат добри свойства за абсорбиране на влага, което е много важно за атрибутите на кухнята. Също така можете да защитите ръцете си от термично изгаряне.

    Ръчно изработени аксесоари в дизайна на кухнята

    Ръчно изработени аксесоари в дизайна на кухнята

    Далеч не скъпите декор елементи и мебели прави кухнята наистина уютна и създават комфорт.

    Една наистина уютна и приятна атмосфера прави много малки неща, които може и да не са толкова очевидни, но в комбинация с други обекти подчертават тяхната оригиналност и красота.

    Така че разнообразие от сувенири, вази с цветя, интересни организатори за малки неща и саксии за цветя могат да дадат хармония на цялата кухня. Най-простият елемент на кухненския декор, който може да създаде всеки - е дизайна на ваза с изкуствени плодове или зеленчуци. Към същата категория декор могат да бъдат приписани и венци от чесън или други зеленчуци. Тази украса изглежда съвсем естествена и има място да бъде във всяка кухня. Ако предпочитате естественост в дизайна на кухнята, можете да подредите няколко лигамента от сушени билки, които ще изпълняват не само функцията на декора, но и да запълнят стаята с приятен аромат.

    Ефективно изглежда декор на всички видове стъклени съдове или бутилки, пълни с ярки подправки или зърнени култури. Такива бутилки могат да се поставят върху рафта над печката или да се вземат на място в шкафчето с прозрачна врата. Сувенирни продукти от този вид имат широка гама и се продават в много магазини. Но дори тук можете да направите сами, за това просто трябва да намерите няколко стъклени съда, които ще изглеждат хармонично заедно. За пълнене можете да използвате: зърнени храни, подправки, сладкарски изделия или сушени плодове.

    Основното условие - съдържанието на буркана трябва да бъде ярко.

    Можете да направите подобна версия на интериора, но като пълнеж може да използва цветни пясък или малки камъчета. Можете също така да използвате захар, преди малко слабо оцветени хранителни оцветители. Изглежда интересни буркани, които са изпълнени със слоеве и цветно съдържание.

    Но ако искате да подчертаете функционалната цел на кухнята, можете да използвате следната опция за декор. Също така ще се нуждаят от малки кутии и красиви капачки. Този декор в готовата му форма ще прилича на нещо, като запазване, само изключително декоративно приложение.

    За попълване ще ви трябва:

    • малки ябълки или круши;
    • краставици, декоративни тиквички или малки тикви;
    • различни видове пипер, шушулки и плодове от грах;
    • череши, плодове или твърди кайсии.

    Плодовете трябва да бъдат измити и избрани красиви и цели екземпляри. Банката трябва да бъде предварително напечена във фурната за около 5 минути. След това идва моментът на създаване на апетитна красота. Избраните плодове се изсипват внимателно в буркана и се пълнят с реагент. Като които могат да действат: оцетна киселина, формалин или етилов алкохол. Така че плодовете или зеленчуците ще издържат дълго външния си ярък вид. За по-голяма надеждност и по-дълъг живот капакът е допълнително запечатан с восък. Можете да направите цяла композиция от такава "консервация", защото за това просто трябва да добавите общ елемент към пълненето на кутиите.

    Направете кухнята наистина топла и уютна, можете да използвате само методите на декор със собствените си ръце. И фантазията и творческото настроение са най-добрите съюзници в този процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Кухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухниКухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухни
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
» » Кухненски декор със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com