Кухненски интериор в стил Прованс

Стилът на Прованс е изобретен от френски фермери. Той идеално се вписва в интериора на кухнята на онези, които обичат слънцето, мириса на морето и спиращия дъха аромат на ливадна трева и лозя. Да, да! Именно тези впечатления предизвикват този френски стил на кухнята, а именно кухнята в стила на Прованс.

Възможно ли е да не усетите добрия импулс на душата и уюта на такава кухня? Първата асоциация - тук царете семейни традиции! И какво е семейството? Това не е само съпруг и съпруга. Това също са деца! Това е стилът на страната (в случая френската посока), който създава увереност, че има деца в това семейство или скоро ще се появят. И разбира се, няма такова усещане в модерните кухни в стила на Арт Нуво или в най-високите технологии.

Кухненски интериор в стил Прованс

Поради факта, че естествеността и естествеността са много популярни в наши дни, кухненският интериор в стила на Прованс е в голямо търсене. Затова искаме да ви разкажем по-подробно.

Какъв е стилът на Прованс в интериора?

Първото правило за интериора в стила на Прованс - тя е толкова, колкото и естествени цветове и нюанси могат да бъдат, които трябва да се разреждат с по-сочни червени петна, избелели от слънцето жълто, лавандула, синьо или тъмно син, зелен и лилав.

Green ще напомня ярко поляна растителност, жълт или теракота - топлото слънце, синьо - за входящия вълна, лилаво - гъсти ароматно лавандула, лилаво - лек блясък на средиземноморски залез слънце, и червено - за Mac-ове.

Интериорът на кухнята в стила на Прованс трябва да бъде подчертан с елементи от текстура. Например, част от стената се изработва под формата на тухлена зидария или създава вкаменелостен ефект, завършвайки я с естествен камък или като го имитира.

Кухненски интериор в стил Прованс

Като цветове на фона за този интериор изберете сиво, бежово, бяло, дърво или пясък. Но задължително светли и пастелни цветове.

Ако решите да поставите плочката върху стената на кухнята, изберете тази, която има декоративна цветна картина. Многоцветната престилка за кухнята от мозайката може лесно да се побере във вътрешността и да направи допълнителен акцент в цялото това френско великолепие.

Дори за стени, като една от опциите, можете да използвате текстуриран тапет за кухнята.

При завършване на кухнята във френски стил не трябва да бъде всичко перфектно. Грубост и грапавост, малки парченца, не много гладка мазилка, малки дефекти, напукани повърхности - всичко това ще даде максимална естественост и естествена ненатрапчивост.

Кухненски интериор в стил Прованс

За довършване на пода изберете керамична плочка под дървото, която създава впечатление за дъска от дъски или гранит с каменна имитация или подово покритие от естествено дърво.

Не непременно в такъв интериор използвайте само дърво или материали за дърво. Всичко това може да се комбинира с тъмен метал.

Таванът обикновено е украсен с масивни дървени греди.

Кухненски интериор в стил Прованс

Вратите винаги са бели, могат да бъдат изкуствено отлежали или с размита флорална украса.



Провансалната кухня

Френският стил се различава от кухнята в стила на страната, тъй като създава не само рустикален интериор, но декор, който мирише на Средиземно море и се къкри в горещото слънце. Ето защо, основните цветове в такъв интериор трябва да бъдат като че леко изгорени на слънце, а тапицерията на мебелите и украсата - в цвете. Плюс, разбира се, наличието на фалшиви продукти, които са присъщи на френския стил!

Аксесоари и кухненски мебели в стила на Прованс

Отличителна черта на интериора на кухнята в стила на Прованс е, че тя вече няма да има кухненски шкафове, а именно отворени рафтове, където всеки ще има ястие в стил на селото. Тя ще изпълнява функцията на цветен декор и елементи с необходимата употреба. Разбира се, това не е много практично, защото чашите и чиниите бързо ще събират прах. Ето защо, в градската версия все още ще трябва да избирате стъклени рафтове.

Провансалната кухня

И какво ще кажеш за домакински уреди? Тя също така улеснява работата на домакиня, но абсолютно не е подходящо в кухнята в стила на Прованс! Той просто ще трябва да бъде написан по биологичен начин. Той е вграден в уредите, подходящи за "фермерска" кухня.

Осветителните тела за кухнята са масивни, със свещници или дори с вериги, ниско висящи.

Не забравяйте за петел, защото той е символ на Франция.

Месинговите или медните парапети за кухнята, с дървени ламели, шпатули и други кухненски принадлежности, ковани куки с тигани ще бъдат перфектно допълнение към цялостния интериор на стаята.

Мебелите са само дървени! Ако няма пари за това, обикновено се взима обикновената ПДЧ, боядисана със светла боя (мебелите в кухнята на Прованс винаги са леки) и изпълняват техниката на пукане. Прозорците са възможно най-големи и също бели.

Кухненски интериор в стил Прованс

Най-често срещаните видове мебели - дървени пейки, масивни ниски шкафове с различни разтегателни шкафове, обемисти трапезарни маси, мецанин, хранилища и шкафове, маси с чекмеджета, плетени столове, сандъци и кутии.

Не се обезкуражавайте, ако не можете да намерите подходящи мебели за кухнята в стила на Прованс. Вие сами можете да й дадете правилния цвят. Това ще ви помогне да старите техники. Показахме го в стартовия клас "decoupage craquelure". Вярно е, че го направихме на дъска за рязане. Но едно и също нещо, което можете да приложите към вратите на кухненски шкафове, врати и дори столове.

Кухненски интериор в стил Прованс

Между другото, платнени торбички или сашета с ароматни билки могат да бъдат изхвърляни на мецанините и рафтовете. Това са най-безопасните вкусове и елиминиращи лоши миризми в кухнята, които хармонично се вписват в интериора на Прованс.

За да допълни духа на френската Прованс, ще помогне на римските завеси в кухнята с плодове, билкови модели или в клетка или абсолютно безтегловност на къси завеси.

Не е необходимо да олицетворявате всички елементи от стил Прованс във вътрешността на вашата кухня. И едва ли е възможно в нашите апартаменти, особено в малките. Просто почувствайте сърцето и душата си, създайте и създайте кухня, каквото виждате вие.

Кухненски интериор в стил Прованс


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски асистент в създаването на специален стил на стаятаКухненски асистент в създаването на специален стил на стаята
Кухненски интериор цвят варКухненски интериор цвят вар
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
Кухня в хай-тек стилКухня в хай-тек стил
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Кухни в провинциален стилКухни в провинциален стил
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Ремонт на апартамент и стая в хай-тек стилРемонт на апартамент и стая в хай-тек стил
» » Кухненски интериор в стил Прованс
© 2021 BggeHat.com