Спалня в провансалски стил френски чар в интериора

За да добавите към спалнята, бележките на селски интериор с антични мебели и светли пастелни тонове ще ви помогнат в стил Прованс. За да се изпълни изцяло този проект и улови духа на Южна Франция, анализира основните му характеристики, вземете текстил, облицовки, говорим за декорация и обзавеждане, цветовата палитра и осветление.

Основните особености на стила на Прованс - създаване на предварителна скица на интериора

Вдъхновението за създаването на провансалски стил е едноименният град в югоизточната част на Франция, който придоби популярност през XIX век, селския си аромат и пейзажи. Основната му функция е простота и елегантност. Когато създавате интериора е важно да се предадат функциите на уютната селцето, които ще ви напомнят за пейзажите на Лазурния бряг, в планините Алпи и цветни поляни.

Стилът на Прованс се характеризира с простота и елегантност, светли цветове, липса на разнообразие

Стилът на Прованс се характеризира с простота и елегантност, светли цветове, липса на разнообразие

Основните цветове на спалнята в стила на Прованс: класически бял, млечен и бледорозов цвят, аква, лавандула, теракота, злато, кафе, сиви, пастелни цветове. Комбинирайте цветовете, като ги разредите по ваше усмотрение. Избягвайте пъстри цветове, в този стил те няма да бъдат на място. Насочете се върху просторно двойно легло, което трябва да заема централната част на стаята.

Нощни шкафчета, декоративни елементи от ръчно изработени, древни атрибути допълнително подчертават стила. Материалите трябва да бъдат естествени: дърво, паркет, хартиени тапети, памучни тъкани, ковани и резбовани мебели. Държавният стил не толерира изкуствени материали. Премахване на мебели от пластмаса и тапицерия от синтетични влакна. Завесите в провансалския стил са светли, без драперии.

Завършване на стени, под и таван - естественост във всичко

Както вече споменахме, стила на Прованс е естественост, която се предава във всеки детайл от интериора. Довършителните работи трябва да бъдат направени само от естествени материали, без извивки и използването на сложни конструкции. Бял таван е класически стил. Препоръчително е да използвате декоративна мазилка или дървена облицовка от леки тонове, а за изразителност добавете греди от тъмно дърво.

Груба мазилка, небрежно боядисване също ще изглежда добре по стените. Незначителни недостатъци и облицовка на зидарията ще отидат в спалнята в стила на Прованс само в полза. И за да опростим задачата, ви съветваме да закупите текстуриран тапет. Те ще помогнат за създаване на имитация на тухлени зидарии, скраб, декоративна мазилка и много други елементи на декорация. Пастелни цветове и студени нюанси на бяло - подходяща палитра за стените.

При декорирането на стени, подове и тавани трябва да се обърне внимание на естествените материали

При декорирането на стени, подове и тавани трябва да се обърне внимание на естествените материали

Подовата настилка е изработена от естествена дървесина, паркет, груб или полиран камък. И ако искате да добавите няколко контрастни детайли към интериора, използвайте теракотени плочки. Освен необичайния декор, този материал е лесен за почистване и създава охлаждане в къщата.

Друга особеност на стила на прованс е цветята. Те се намират във всеки детайл от интериора. Флоралната печат украсява завеси, спално бельо, меки одеала, мебели и стени. Стъклени вази със свежи цветя създават уютен и ярък акцент в стаята. За да пресъздадете селския стил на южната част на Франция, декоративните слънчогледи ще задоволят и лавандула е най-добрият - визитната картичка на Прованс.

Алтернатива на живите цветя ще бъдат картините с пейзажи. Препоръчваме да обърнете внимание на произведенията на импресиониста Пол Сезан, както и на модерния майстор на текстурирана живопис Жан-Марк Янячица. Можете да поръчате копия от тези картини и да ги оформите с корнизи. Дизайнът на спалнята в стил Прованс ще допълни дървените рамки със снимки, закачени по стените.

Декоративен текстил - кадифе или памук?

Тъканите трябва да са леки, проветриви. Използвайте меки материали, които са приятни на допир. Дайте предимство на памук, муселин, лен, chintz, вълна. Коприна, козина, кадифе и синтетични тъкани не са подходящи за декорация.

Колекция от възглавници с пухени и бродерии ще подчертае селския стил

Колекция от възглавници с пухени и бродерии ще подчертае селския стил



Селото в селските райони е подчертано от малки замазки върху покривало за корита, шезлонги, бродерия за кръстосани шевове и цветни орнаменти. От особена стойност са кърпи салфетки, покривки, шапки, покривки за легло, които украсяват нощни шкафчета, скрин, легло и маса. Препоръчваме да поставите бельото на столове и кресла.

Собствени ръчно изработени килими допълват дизайна в подножието на леглото, люлеещите се столове. Прозорците са украсени с дълги светлинни завеси, които минават през слънчевата светлина, със спокоен цветен или геометричен украшение, както и снежнобял тюл на дървена корниза. Допълнете колекцията от стилове на възглавници, спално бельо, покривки за легла, направени в пастелни цветове, нюанси на лилав лавандула и зелена ябълка.

Антични мебели и декоративни елементи - къде да намеря алтернатива?

Държавният стил създава и антични мебели от естествен бук, бор, смърч, дъб. Този вид мебели трябва да присъстват в провинциалния интериор, а не евтин аналог на пресовани дървени стърготини. Ако обаче бюджетът не ви позволява да купувате скъпи антики, направете го сами. В това ще помогнете на техниката на изкуственото стареене. С помощта на боя и стоманена вата ще създадете ожулвания и ефекта на изгорялото дърво, замени мебелното обзавеждане с реколта. За боядисване изберете сиви или бели нюанси.

Едно масивно и грубо дърво ще изглежда неподходящо. Предпочитате нощни шкафчета, скринчета и столове с тънки резбовани или ковани крака. Добавете в интериора дървена пейка или ракита люлеещ се стол, изработен от ратан с кариран килим, който ще създаде уют в спалнята.

Дали старите мебели на прабаба ви пращат в гаража? Възстановете го и се уверете, че го използвате, за да създадете стил на Provence. И ако не искате да промените нищо в него и мебелите ви се вписват перфектно в интериора, препоръчваме да го отворите с лак, за да запазите дървесината от семейните антики. В състава с такива статуи на мебели от глина, дърво или фаянс, фалшиви свещници, антични часовници, медни съдове, които също могат да остареят, ще изглеждат добре.

Леглото е най-добре да избере бяло или сиво, с декоративни кант и резбовани крака

Леглото е най-добре да избере бяло или сиво, с декоративни кант и резбовани крака

И, разбира се, централното място в спалнята ще бъде двойно легло. За да увеличите стила си, изберете легло с декоративни кантове, тънки издълбани крака, в бяло или сиво. В главата на леглото ще изглежда добре малък балдахин под формата на завеси.

Създаване на естествено и изкуствено осветление - последният акорд

За да прехвърлите слънчевия Прованс в спалнята, се грижете за осветлението. Напълнете стаята с поток от слънчеви светлинни завеси и прозрачен тюл. Ако желаете, можете да създадете мека дифузна светлина, използвайки дървени щори и щори.

Основният източник на светлина е важен. Поставете в центъра фалшив полилей със снопове под свещните лампи. На шкафа в леглото се поставят и лампите с тъкан, декоративна дантела. Предпочитайте лампите, направени в селски стил. Този монтаж включва основа от дърво, плат сянка с плик, цветен печат или дантела. Стилизираните селски фенери и фалшивите свещници ще изглеждат не по-малко елегантни.

Нека да обобщим. Style Provence е подходящ за тези, които не се придържат към строгите класики, но също така не се чувства ентусиазиран за разнообразните новообразувани тенденции. Такъв дизайн ще бъде оценен от любителите на страната, реколтата и пейзажите на южната част на Франция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски асистент в създаването на специален стил на стаятаКухненски асистент в създаването на специален стил на стаята
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Ремонт на апартамент и стая в хай-тек стилРемонт на апартамент и стая в хай-тек стил
Спалня в аристократичен стилСпалня в аристократичен стил
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Как да направите холКак да направите хол
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Вътрешен интериор с омбрежен ефектВътрешен интериор с омбрежен ефект
» » Спалня в провансалски стил френски чар в интериора
© 2021 BggeHat.com