Плетене на една кука

Във всяка къща със сигурност си спомняте прекрасните ръчно изработени килими, свързани с грижливите ръце на нашите баби. Топли и уютни, те донесоха уникален вкус в домашния интериор. Нашите баби със собствените си ръце създават не само нещата, но и духа, настроението на къщата. От остарелите дрехи - тениски, чорапогащи, стари рокли бяха създадени шедьоври на екологичен стил.

Днес, в епохата на най-новите технологии, еко-стилът е много популярен. И аз предлагам да овладеем изкуството на нашите баби и да въведем сантиментални бележки в модерния интериор.

Ще извадим бод, плетена, в ярки слънчеви тонове.

плетена кука

Кука за кройка: етапи на работа и инструменти

Нуждаем се от:

1. Суровина за производство на кабел (това може да се носи, "остарели" дрехите, спалното бельо и т.н., правилният цвят).
2. Ножици.
3. Кука за плетене, съответстваща на диаметъра на получения въже.

Ние правим кабела. За тази цел тъканта, избрана за плетене, се нарязва на ленти с широчина от един до два сантиметра. Ако използвате някакви предмети, опитайте да ги срежете с една дълга лента в спирала (чорапогащи, тениски, рокли са добри за тази цел). В моя пример това е единственият вариант - използвах стара тениска.

прилепване на слънцето

Ако сте взели трикотаж като суровина, издърпайте завършената лента по цялата дължина, тя ще започне да се сгъва в такъв шнур:

плетена кука

От него ние ще плетене на плетене. Сгънете въжето в топка.

прилепване на слънцето

Пригответе гломерулите от различни цветове и експериментирайте с тяхната комбинация. Взех два цвята - жълт и оранжев - това, което е необходимо, за да създадете слънчево настроение.

плетена кука

Ние създаваме верига от четири прости въздушни вериги.

плетена кука

Правим пръстен. След това, ние плета в кръг с колони без плетене на една кука (ако искате да вратовръзка дупка по-плътно) или с плетене на една кука. Не е необходимо да се придържате към точната схема, интуитивно ще видите къде трябва да добавите още цикли и къде да вратите без добавяне.

Potholder

Първият ред, който плетех по този начин: две барове без плетене на една кука от един контур, после един въздушен цикъл - и така нататък до края на първия ред.

плетена кука

плетена кука

Следващият (вторият) ред вече е излязъл по този начин: две колони, без да се използва плетене на една кука последователно от различни контури и две колони от един цикъл - повтаряме, както преди, до края на реда.



Potholder

Третият ред: плетехме три колони последователно от различни контури и две колони от един цикъл - същото до края на реда.

плетена кука

В началото на следващия ред въведох различен цвят в плетенето. Как да го направя просто и точно? Изрежете продълговатия отвор в края на първата резба.

плетена кука

Вмъкваме в него цилиндричния край на втората нишка.

Плетене на една кука

Завъртим края на първата нишка и я затегнете.

плетена кука

Леко скриване на кръстопът в плетене. Този метод на съединяване на нишки е подходящ за неговата простота (не е необходимо да държите конеца с игла под ръка, за да шиете краищата на нишките) и чистота (тя не се откроява от плетене като обикновен възел).

Плетене на една кука

Ние плетахме в кръг, като добавихме цикъл, ако е необходимо. Вижте, че платното не е издърпано или деформирано.

плетена кука

Коригирайте необходимия брой редове - докато прореза достигне желания диаметър.

плетена кука

След това избираме верига от осем въздушни бримки.

плетена кука

И ние формираме от него един цикъл за нашите притежатели.

плетена кука

Завъртаме опашката на конеца в платното и се възхищаваме на резултата. Нашите слънчеви плетене на една кука, плетени, готови!

плетена кука
Много е полезно да се научите как да инсталирате сифон върху мивката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръцеНие правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
Превръщаме боклука от стари неща в доходиПревръщаме боклука от стари неща в доходи
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Как да направите ръчно килими със собствените си ръцеКак да направите ръчно килими със собствените си ръце
Как да изберем входна мат?Как да изберем входна мат?
Поливане на армировка за основаПоливане на армировка за основа
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Вътрешен интериор с омбрежен ефектВътрешен интериор с омбрежен ефект
» » Плетене на една кука
© 2021 BggeHat.com