Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце

Килим за чували за боклук

Ами ако искате да диверсифицирате малко дизайна на хигиеничната стая, без да харчите много пари за нея? Някои може да кажат, че ситуацията е безнадеждна, но не е така. След като сте показали малко въображение, можете да направите хубави килими от многоцветни пластмасови торби със собствените си ръце. Те ще добавят докосване на благодатта към банята и в същото време ще изпълнят пряката си цел.

И си струва това?

Защо губите време, когато правите килими, които на пръв поглед не вдъхват увереност? За да се разсеят съмненията, струва си да се изтъкнат някои аргументи в полза на този избор:

Подово покритие от полиетилен

Трикотажен килим

  • Такива продукти не абсорбират влагата, така че се изключва влагата в помещението по време на употребата им.
  • Те са много лесни за почистване и почистване и за да изсъхнат подложките от полиетилен, те са достатъчни, за да се мотаят на балкона.
  • Те са топли и меки на допир. Те могат да бъдат поставени пред банята и извън нея без страх от подхлъзване.
  • Лесно е да се грижите за такива килими. Нанесете върху тях сапунен разтвор, разтрийте го с нещо като кърпа и изплакнете с вода.
  • И, разбира се, декоративен компонент. С ръцете си можете да направите оригинални рогозки, които украсяват стаята.

И си струва да се каже, че плетене на една кука ще ви позволи да мине времето за любимия си филм.

Наред с други неща, килим от стари пластмасови торбички може да бъде поставен не само в банята. Също така ще бъде на мястото в тоалетната или на входната врата. И когато се разпадне, няма да е жалко да го изхвърлите, замествайки го с нов.

С една дума, такива килими са не само практичен начин за декориране, но с правилния подход те могат да донесат малко естетика в стаята. По този начин е доста лесно да ги направите. Просто трябва да запасите материала, да включите любимия си филм и да започнете да правите килим.

Но първо нека поговорим как да го направим правилно и колко материал е необходим.

Два начина да тъкат рогозки

Метод на помпома

В тази версия, когато плетене, малки пелети са изработени от полиетиленови торбички и ги свързват заедно. Резултатът е доста хубав килим. Такова копие не само изпълнява пряката му цел, но също така леко ще преобразува помещенията. Погледнете тези продукти по свой собствен начин, интересни, защото насипно плетене.

За да направите pom-poms, трябва да отрежете опаковките на ленти с широчина около 1 cm. След това се взема една ивица, навита на малък шаблон и обвита в средата със здрава резба. След това краищата се отрязват и полученият продукт е напоен като помпон.

За да направите килим, имате нужда от поне 30 топки от полиетилен. Когато подготвите pom-poms в точната сума, трябва да ги шиете на специална мрежа за килими, която се продава в магазините. Или можете да го направите от импровизирани материали.

Метод два - плетене на една кука

Трикотажен килим

Плетене на една кука

Сега нека поговорим за втория начин да направим килимите от чантите със собствените си ръце. В допълнение, те са лесни за грижи, те все още могат да бъдат направени с различни модели. За да се работи е необходимо да се отрежат опаковки в ленти с ширина от 2,5-3 см, а след това ги свържете с плетене на една кука.

Тези, които решиха да направят такъв килим за пръв път със собствените си ръце, този процес ще изглежда дълго и малко досаден. Но след като сте натъпкали ръката си, можете да свържете уникална матрака за красота само за няколко часа. Схемите могат да се използват стандартно или за тъкачество. Ако това е трудно за вас, тогава можете да завържете едно непрекъснато платно.

Между другото, от полиетиленови опаковки можете да плета не само черги, но също и чехли, чанти и дори декоративни вази.

Ние плета кръгла мат

Това е най-лесният начин и е необходимо да започнете с него за начинаещи. Не експериментирайте! В края на краищата, за начало, основното нещо е да се научите как да плета правилно, така че използвайте ивици от различни цветове. Нека това да бъде един вид авангарден цвят.

Диаметърът на килима, който ще направим, е 50 см с ширината на всяка тъкана лента от 5 см.

Започнете да плетете

Не е толкова трудно да се върже кръгъл килим. Основното нещо е да се добавят цикли навреме, в противен случай продуктът ще се завърти и ще приеме формата на вдлъбната купа.

Така че, ние продължаваме:

Високо в близост

Вид на чифтосване

  • Центрирайте килима, например, направете червено. За тази цел се изважда една ивица, от нея се извиват 5 въздушни бримки, които са затворени в един пръстен. След това шиехме още един цикъл и разгъвахме плетенето в обратната посока. Ние правим всички колони без плетене на една кука във всеки от петте бримки на предния ред. В този случай, във втория и 4-тия цикъл преминаваме през две излишни ленти. След като свържем до края на завъртането, отново завъртим връзката в обратната посока, като по този начин затворим кръга.
  • Следва жълтият ред. Всичко е плета точно в същия ред като средата, с малки постове. Само тук има малък декоративен трик. За да се увеличат кръговете от центъра на страните, на равни интервали от тъкането, е необходимо да добавите 5 или 6 цикъла, като свържете две колони без плетене на една кука.
  • След като жълтата лента започне да плета, например, зелени редове. Оказва се, че има някакъв вид светофар. Ширината на тази вложка също трябва да бъде 5 см, а тя е подобна на предишните.

По този начин се прави цялата мат. Това означава, че на всеки 5 см. Тъкат ленти с различен цвят. Сега можете да вратите кръгла мат от полиетиленови ленти със собствените си ръце. Сложете го в банята и това е неговата пеперуда ще зарадва окото.

Разнообразие от занаяти

В интернет можете да намерите голям брой различни начини, като например стари боклук материали със собствените си ръце, за да направите красиви аксесоари, дамски чанти и много други.

Чанти за боклук, стари пластмасови бутилки, компактдискове - от всичко това с правилния подход можете да направите различни образователни играчки за деца и оригинални занаяти.



Освен това можете да включите дете в процеса и повярвайте ми - той щастливо ще вземе участие в този нов бизнес за него.

Дамска чанта от полиетиленови торбички

Чанта от полиетилен

Дамската чанта

Този аксесоар се счита за най-популярен сред домашните иглолистни жени след плетене на банята. Но за разлика от последните, първо трябва да подготвите т. Нар. Прежда.

Направете го доста проста и процесът на плетене на чанта не е твърде сложен. Дамските чанти, свързани с връщащ материал, са доста хубави, модерни и напълно безплатни.

Какви материали да изберете за "прежда"

Вие, разбира се, знаете, че торбите за боклук са различни. Първият параметър, определен от производителя, е общият обем. Обикновено те са 20, 25, 30, 60 и 120 литра. Вторият параметър е плътността на материала, т.е. полиетиленът. Пакетите, които имат по-голям процент плътност, са малко по-груби при допир.

Тук трябва да се придържате към определени препоръки - колкото по-висока е плътността, толкова по-тънка трябва да намалите ивиците за "прежда". С опита си всичко ще дойде и ще научите как да изберете правилните куки за плетене на различни материали с плътност, а за начало ще излезе пакет със средна плътност.

Ако това е вашият първи път, опитайте да свържете малка извадка от платното, за да знаете грубо какво да направите.

Също така, началото плетачи се препоръчва да се за прежди опаковки с по-малко плътна структура и капацитет не повече от 50 литра. "Прежди" от тях ще се окажат по-меки, и ще бъде по-лесно да плета. В допълнение, обърнете внимание на опаковките с минимална плътност, защото продуктите от тях са много слабо оформени.

Ние изготвяме качествени прежди за занаяти

Режещи ленти

Режещи ленти

Разбрахме кои пакети да изберем за правене на торбички или килими със собствените си ръце. Сега нека да разгледаме как да подготвим нужното количество "прежда":

  • За да образувате плетените нишки, трябва да изрежете торбичките в равномерни ленти според броя на куките - оптималният вариант е 4-5 см.

Опитайте се да сте сигурни, че ивиците са равномерни и с еднаква ширина, след това, когато плетенето на повърхността на килима ще бъде еднакво по дебелина.

  • За да ускорите рязането, сложете няколко парчета кулешка на масата в купчина и отрязайте ивиците с писарно ножче по ръката, прикрепено към тях.
  • След като всички сте нарязали, изправете една лента и трябва да вземете пръстен.

От такива заготовки ще образувате прежда. Има два начина да направите това. Нека разгледаме и двата варианта.

Първи вариант

В първия случай всички елементи са свързани незабавно в заплитане.

За това се взима един пръстен, друг се вмъква в него, съединявайки двата ръба, а през тях се простира следващата лента. По този начин всички пръстени, изрязани от чантите, са обвързани.

Получената прежда се навива в заплитане. В този вариант "преждата" се оказва по-дебела, а рогозката е по-величествена. Но дължината на конеца ще бъде малко по-малка.

Вариант 2

Килим за банята

Водоустойчив килим

Тук дължината на преждата ще бъде по-дълга, но самата нишка е по-тънка. Какъв начин да избирате, зависи от вас.

Принципът на подготовка на плетката е както следва. Поема се един пръстен и през него се предава друг. Веригата се оформя от втората лента, като преминава през един пръстен през друг с умерено затягане на един ръб. Всички останали позвънявания са свързани по същия начин.

По този начин е възможно да се приготвят прежди с различни дължини и индивидуални цветове в намотки. Всичко е ограничено само от вашето въображение и желание да направите оригинална мат.

Килими на стари тениски

Не е зле ще изглежда в банята и такива килими, направени от собствените си ръце. За да ги привържете, ще имате нужда от няколко стари памучни тениски с различни цветове, конци и трайно парче плат за основата.

Процесът на плетене на килими от стари неща е прост:

  • Първо, изрежете тениските на равни ленти с ширина 2-3 см за преждата.
  • Внимателно опъвайте всеки, така че ръбовете се навиват в епруветките.
  • Разрязваме ги на дължина 10-15 сантиметра.
  • След това трябва да измерите пода пред банята и да направите отпускане от двете страни на 1-2 см - за да направите основата за килима.
  • На нея лежи гладки тръби или напротив - хаотични редове, а ние всеки един от тях шиваме по средата.
  • По този начин всички ленти са пришити.

Ако покажете малко творчество и организирате всички групи по различни начини, ще получите оригинален шафран килим.

  • След като сте привързали всички парчета, огънете краищата на килима и ги шийте.
Pom-pomp от стара тениска

Тениска, навита на картонена основа

Това е всичко. Красива и по свой начин е оригинална оригинална рогозка за баня. От варианта с торбички за боклук се отличава с факта, че такъв продукт ще трябва да бъде изсушен след приемането на водни процедури. Но това най-малкото не намалява възможността да се правят такива килими със собствените ти ръце.

заключение

Ако трябва да направите оригинална подложка за детската стая, опитайте да използвате суровината с ярки цветове. Ако приложите метод за предварителен подбор и практикувате малко, можете да създадете прости модели от различни цветови ленти. Така че всички следващи килими ще бъдат различни един от друг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите копринени подложки на пода със собствените си ръцеКак да направите копринени подложки на пода със собствените си ръце
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Как да изберем входна мат?Как да изберем входна мат?
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Пластмасов панел в банятаПластмасов панел в банята
Персийски килими на съвременния пазарПерсийски килими на съвременния пазар
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
Плюсове и минуси на килимПлюсове и минуси на килим
» » Ние правим рогозки от полиетиленови торби със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com