Завършването на стените в банята избира материала

Когато трябва да подновиш банята, първото нещо, което идва в ума ти, е плочката. Но пазарът на строителни материали може да предложи много алтернативни възможности.

В банята се приемат процедурите за лечение и релаксация, което прави тази стая специална. Следователно облицовката трябва да бъде не само практична, но и красива. Помислете за материали за завършване на банята, които са най-често срещаните.

боя

Повърхността на стените в банята може да бъде покрита с боя, ако са достатъчни. Ако не, тогава използват гипсокартон за това. За да завършите стените по този начин, трябва да нанесете боя върху латекс.

Декоративното цветно покритие се прави с помощта на каменни трохи и многоцветни акрилни частици. Въпреки че изглежда много добре, но ще отнеме много време да си тръгнете. Ето защо е по-добре да използвате такова специфично покритие в помещения с нормална влажност. Ако водата не стигне до повърхността на стените на банята, тогава можете да опитате с тази боя, но няма гаранция, че ще продължи дълго.

Понякога в банята използвайте каменна трохичка. Но това е доста крехка опция. Основното предимство е, че той не абсорбира вода. Ако все още искате да боядисвате повърхността, тогава е желателно да изберете водоустойчива боя върху маслена основа.

тапети



За баните е най-добре да има покритие от винил. Но въпреки техните свойства, е по-добре да покриете стените далеч от местата, които влизат в контакт с водата. Техният голям недостатък е, че ставите могат да се развърнат. Плюс това е възможността често да променяте тапета.

Пластмасови панели

Изкупуването на пластмасови панели няма да се удари в портфейла ви. Те са много лесно да се погрижат, но те не изглеждат много уютни. Въпреки че има специални възможности за бани, които ще го допълнят добре. Тематичните рисунки украсяват само стаята. Панелите имат един недостатък: увеличават дебелината на стените с няколко сантиметра.

Керамични плочки

Този материал има достатъчно плюсове. Той има огнеустойчивост, екологична съвместимост и водоотблъскващи свойства. Освен това той не провежда ток. Лесно е да се грижиш за него.

Стъклени плочки

Такъв материал може да имитира сребро, лед и друг интересен интериор. Тази плочка визуално разширява стаята. Дизайнерите я използват много умело, за да направят банята по-динамична.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Пластмасов панел в банятаПластмасов панел в банята
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Декоративен екран за баняДекоративен екран за баня
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Избор на завършване на тавана в банятаИзбор на завършване на тавана в банята
» » Завършването на стените в банята избира материала
© 2021 BggeHat.com