Персийски килими на съвременния пазар

Персийски килимиУкрасата на персийски килими е известна и популярна в целия свят за повече от едно хилядолетие. Модерните купувачи обръщат внимание на картината повече само по отношение на вкуса и характеристиките на домашната среда. След като тези модели носеха определено значение и можеха да кажат много на собственика на килима.

Могъщата персийска власт доминираше почти всички народи от епохата й. Културните и религиозни ценности на Персия значително повлияха върху развитието на съвременната цивилизация, тъкането на килими също се корени точно в древния Изток. Традициите и принципите на художествения орнамент на ръчно изработени килими се предават от поколение на поколение. Тъй като майсторите на този бизнес стават все по-малки, тяхната работа е много ценена. На първо място, цената на персийския килим се обяснява с усилената работа на занаятчия, инвестирана във всеки милиметър от платното. Въпреки че материалите, от които са тъкани килимите, са естествени и качествени, самото изкуство на тъкане се счита за най-ценното.

История на тъкане на килими

Днес не всеки може да си позволи да купи персийски ръчно изработени килими. Ако се обърнете към историята, в Европа само благородни хора и благородници биха могли да закупят луксозни килими за своето притежание. Интересно е, че по-рано не беше взето решение да се поставят такива килими на пода, декорирани са със стени, маси и други мебели. Само царе можеха да полагат такова съкровище на пода в двореца, но не всеки имал право да стъпи на него.



Днес ръчно изтъкани ориенталски килими принадлежат към най-скъпите произведения на изкуството, а годишната им цена се увеличава с 10-15. По дефиниция изкуство от цял ​​свят, ориенталски килими се счита за продукт, направени на ръка от висококвалифицирани майстори с индивидуален артистичен модел на специални естествени влакна, като се използват природни багрила. Източните килими могат да бъдат разделени на няколко добре познати географски разделени групи:

  • персийски;
  • Афганистан;
  • кавказки;
  • китайски;
  • турският;
  • Индийски.

Всеки от тези народи оказва влияние върху цвета и формата на орнамента, добавяйки особеностите в традицията на тъкането, подготовката на цветовете, изборът на цветове и много други.

Изкуството да тъкат ориенталски килими

За да се разграничи и оценка на килима на качество, което се прави на ръка, експерти го грешната страна считат, които трябва да бъдат милиони нодули открити разполага текстура, качество и здравина на основните нишки, тъкане сила, обработка ръб, а самият художествен орнамент. Голям избор от елегантни елементи можете да намерите, като кликнете върху тази връзка ANSY. Компанията предлага на своите клиенти много безплатни консултации, включително монтаж на няколко вида килими в къщата ви, съвети от опитни професионалисти и други услуги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Луксозни подови килими като част от интериораЛуксозни подови килими като част от интериора
Как да изберем качествен килимКак да изберем качествен килим
Как да изберем подходящото подложка за детски игри?Как да изберем подходящото подложка за детски игри?
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Здрава покривка на килима на каучуковата основаЗдрава покривка на килима на каучуковата основа
Дълготрайно подово покритие за търговски килимиДълготрайно подово покритие за търговски килими
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Некомплициран химическо чистене на килими със собствени ръцеНекомплициран химическо чистене на килими със собствени ръце
Как да направите ръчно килими със собствените си ръцеКак да направите ръчно килими със собствените си ръце
» » Персийски килими на съвременния пазар
© 2021 BggeHat.com