Здрава покривка на килима на каучуковата основа

Офис килим

Днес в домовете и офисите по-често на пода можете да видите килима. Това е доста евтино, но е практично подово покритие. Тя има неограничена дължина, която ви позволява да я закупите точно толкова, колкото ви е необходима. Въпреки че диапазонът му е доста разнообразен, напоследък килимите на каучукова основа стават много популярни. Това е stolut в клубове, офиси, хотели, спортни зали и други обществени места.

Какво е килим

Килим марка:

  • иглено рязане (туф);
  • иглонабит;
  • тъкани.

Тъканият начин на производство на настилки е много подобен на технологията за производство на световноизвестни персийски килими. Използва се за продукти, изработени от естествени влакна. Чрез юта основа, прежда на прежда, вратовръзка в възли, и отрязване на върховете. Външно този килим е много подобен на обикновен килим. Да, и това е доста скъпо. Поради това е малко вероятно те да покрият пода в офис или друго обществено пространство.

Игла-пиърсинг (туфинг) покритие се нарича също дрямка. Тя има две основи. На специална машина иглите носят конец от определена дължина на основата. От долната страна такива вили са фиксирани със вторична основа, специална субстанция, която не им позволява да се разпадат.

Килимите с форма на игла навън наподобяват филц или усещане. В процеса на нейното производство, полиамидни или полипропиленови влакна са хоризонтално преплетени, образувайки една единствена, без влакна кърпа. След това се прикрепва към гума (латекс).

Тъй като за това покритие се използват само синтетични вещества, разходите за неговото производство не са много високи. Методът за преплетене на нишката го прави най-издръжлив за днес. Ето защо този материал се счита за най-добрият материал за употреба в места, където има много хора.

И това е наистина добър материал на каучукова основа

Тъй като килимът, основан на каучук, е създаден с метод с иглата, той е с гъста структура и без власинки. Това предотвратява проникването на прах и мръсотия дълбоко в него. И изкуствените влакна притежават не само добра износоустойчивост и здравина, но също така съдържат специални антистатични добавки. Това повишава тяхната устойчивост на ултравиолетово лъчение.

Най-добрият вариант за офис

Етаж в офиса

Офис пространство

Можем да кажем, че това е най-добрата офисна версия на настилката. Плътен и в същото време еластичен материал лесно издържа тежко натоварване. Той не оставя вдлъбнатини и отпечатъци от краката на масите, столовете и фотьойлите. В същото време има отлична звукоизолация.

Ако в офиса ви има гумиран килим, можете да сте сигурни, че нито звукът на топенето на петите, нито шума на стола, който се движи, ще ви отклонят от работата. Етажите в билярдни зали, кина и концертни зали са покрити с такъв материал и с цел да се намали ехото в стаите.

Вредни ли са или са безвредни?

Може би някой би възразил, че такова подово покритие не може да се припише на екологични материали. В края на краищата само мързеливецът не говори за екологията и вредата от много вещества за човешкото тяло.

Но няма нужда да се притеснявате. Макар че се състои от полипропилен и латекс, той е абсолютно безвреден както за хората, така и за околната среда.

Как реагира на почистването?

Трябва да се отбележи, че целият материал, от който е направен килимът на каучукова основа, е устойчив не само на влага, но и на домакинските химикали. Почистването с прахосмукачка и дълбокото почистване със силни химически реактиви няма да му навреди. Покритието не само не се деформира, но и не губи външния си вид. И това, мисля вие, е много важно за офис и други обществени места, където винаги има много хора.

Единственият недостатък на такъв килим е, че рано или късно тъкането на влакна губи плътността си и на повърхността се появяват плешиви петна. Покритието става като килим, бит от молец. За да избегнете подобни проблеми, трябва да изберете материал с висока плътност. В края на краищата, колкото повече е, толкова по-дълго килимът ще ви служи.

Че килим продължи по-дълго

Оротекс Соло

Оротекс Соло

Но не забравяйте за правилната грижа за килимите. В къщи е достатъчно да се вакуумират два или три пъти седмично и да се мокро почистване веднъж месечно. Но за да удължите срока на експлоатация в офис пространство, трябва:

  • Преди входната врата поставете специална защитна подложка за кал. Това ще намали броя на песните от мръсни обувки на повърхността.
  • След всеки работен ден почиствайте килима с прахосмукачка и в края на всяка седмица направете мокро почистване.
  • Избягвайте появата на петна от разлятото мастило, чай, кафе и други вещества.
  • Разлейте веднага да избършете, ако нещо се разлее на пода.
  • Веднъж на шест месеца, прибягвайте до компанията, занимаваща се с килими за химическо чистене, за дълбоко почистване на офис каролина.

Ако следвате тези прости правила, няма да се замислите да купувате нова настилка за дълго време. Между другото, в зависимост от това колко правилно е поставен килимът, ще трае толкова дълго. В края на краищата грубият под, покрит с килим, оказва силно влияние върху неговата издръжливост.

Подходяща подготовка на субстрата

Първо, предварителната подготовка на базата се провежда. Демонтирайте старото покритие. Елиминирайте недостатъците на повърхността, ако е необходимо, ремонтирайте пукнатини. След това подът е грундиран. Но след това трябва да изчакате, докато изсъхне.

Това е необходимо, защото основата на килима е каучук, а ако се постави върху влажна повърхност, скоро ще се появи неприятна миризма в стаята. В края на краищата гумата не позволява въздух и предотвратява обмяната на въздух.

Кратка купчина

Изглед на купчината

Закрепете покритието по два начина - с нанасяне на специално лепило върху грубия под и без него. Ако ширината на офис пространството не надвишава 4 метра, тогава, за да не се заспива килима, достатъчно е да го изтласкате от всички страни с цокъл. В по-просторни помещения подът е покрит с лепило.

И не поставяйте килима в колата?

Не е тайна, че колата отдавна е престанала да бъде лукс. За мнозина това е едновременно приятел, асистент и бизнес партньор. Някои хора пътуват само на няколко часа седмично, а на някой и на целия ден. Във всеки случай, всеки собственик на кола прави всичко възможно да направи колата си гордост, модел на комфорт и надеждност.

Специално внимание е отделено на интериора на колата от незапомнени времена. Нека външността да бъде изцапана от мръсотия, но в кабината винаги има чист и относителен ред. Единственото неудобство, гумените рогозки бързо се провалят. Те се спукат, изтриват се, разрушават се.

Килим за кола

Но този проблем е помогнал за решаването на автокарболин на каучукова основа. Този настилка е с повишена здравина с гумени болтове на гърба, които предотвратяват плъзгането на килима на пода на автомобила. По принцип очевидно такъв килим не се различава от офиса му, с изключение на малките издатини отвътре.

Килим в колата

Интериор на автомобила

И те имат същия производствен метод. Дебел игла-ударен килим отдолу е покрит със специален латекс. Стъпаловидният слой създава надеждно свързване на подметката на обувките на водача с пода на машината, а долният слой здраво държи матката на едно място, без да позволява да се плъзга. И това, което ще приемете, е едно от задължителните условия за безопасно управление на превозно средство.

При автокарлина има същите добри характеристики, устойчиви на износване и звукопоглъщане, както и обикновено. Той не изпуска токсични изпарения, вредни за хората и околната среда. Лесно се мие. Това е много удобно за използване.

Новост - трислоен килим

път

Килим следа

Не толкова отдавна се появи нов трислоен килим с каучукова основа. Производителите добавиха водоустойчив полимерен слой между купчината и латексовата основа. И това е още една допълнителна защита на тялото на колата от получаване на влага върху него. И ако подът в кабината на автомобила ви е покрит с автокролин, ако е необходимо, можете безопасно да държите мокро почистване. Уверете се, че влагата под капака не прониква.

Такъв килим е обичан не само от автомобилистите. Все по-често започва да се използва в открити пространства на кафенета и ресторанти, както и по време на церемониални мероприятия край басейните.

заключение

Каучукът на основата на каучук има много предимства пред другите подови настилки. Само го легнете в офиса, колата или апартамента си, ще го оцените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Как да изберем килимКак да изберем килим
Избираме детски килим, какво трябва да се има предвид при покупката?Избираме детски килим, какво трябва да се има предвид при покупката?
Как да изберем качествен килимКак да изберем качествен килим
Избираме килими на подаИзбираме килими на пода
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Какви са подовите килими и как да се грижим за тяхКакви са подовите килими и как да се грижим за тях
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Характеристики на избор на килим за апартамент цвят, височина и плътност на купчинаХарактеристики на избор на килим за апартамент цвят, височина и плътност на купчина
» » Здрава покривка на килима на каучуковата основа
© 2021 BggeHat.com