Как да поставим килим

Огромен брой сортове настилка, не означава, че не съществува несъгласие по отношение на избора, по-добре е да убиваш - мокет, паркет, балатум, ламинат. Всеки от тези материали има своите плюсове и минуси. В този материал ще говорим за съществуващите начини за полагане на килима и за правилното килимче.

Видове килими

Ако вашият отговор на въпроса "какво да сложа линолеум или килим?" Решава в полза на килим, тогава е необходимо да изберете вида на този подови покрития. Видът на килима е по-мек от външния вид на други материали, той е по-приятен и поглъщащ звука. От тях неговите свойства зависят от правилното полагане на килима.

Преди да купите естествен или синтетичен килим, трябва да проверите този материал за самоличността на картината. Най-добре е, когато килимът покрива стаята в едно парче.

Ако все още трябва да поставите килима с парчета, то парчетата материали, разположени една до друга, трябва да бъдат успоредни, въз основа на посоката на шаблона, шаблона и купчината.

Какви са начините на килими, цената на килима и други нюанси зависят основно от:

  • От основата на килима. Така че, например, ако покритието няма дъно (латекс или PVC), е необходимо да изрежете килима с надбавката и да запомните, че е необходимо да покриете точно размера на тази стая.
  • Тип стая: търговски килим, домашен килим.
  • Честотата, с която можете да предавате тази горна подова настилка.
  • Състоянието на самия пол.

Справка: Различните видове килими са изработени от синтетични и естествени влакна. Тяхната сила и качество се проверяват чрез специален тест, наречен "метод на Кастро". Този тест се състои в симулиране на ефекта от офисен стол върху колелата върху самия килим.

Инсталация на килими

Ако решите да направите килим на балкон или лоджия, то тук няма нужда от фиксиране. В този случай можете просто да обработите ръбовете си с метода за презаключване.

Във всички останали случаи на монтаж на килима е необходимо строго спазване на съответните правила, за да не се повреди. Преди да монтирате килима, е необходимо да подготвите стаята и самия под.

Необходимо е:

  • беше чист, гладък, сух и солидна основа, на която щеше да бъде монтиран килимът. Ако има нужда от изравняване на подовата повърхност с помощта на саморазливни решения, листове от шперплат или орган, тогава тази работа трябва да се извърши.
  • Температурата на покритието и лепилото трябва да бъде равна на 17 ° C, температурата в стаята не е по-ниска от + 15 ° C, а относителната стойност на влажността на въздуха не е по-висока от 75 ° C.
  • Килимът трябва да се намира в стаята, където е необходимо да се постави за 24 часа, за аклиматизацията му. 

Начини на монтаж на килими



По принцип, следните три метода за монтиране на килима.

  • Безплатна инсталация
  • с фиксиране около периметъра
  • с фиксиране върху лентата за скуот
  • Монтиране на основата на лепило
  • Bezklevaya инсталация или както се нарича стречинг, това е метод на опън.
  • Нека разгледаме подробно тези начини за полагане на килима.

    Безплатна инсталация

    Как да поставим килим

  • Безплатна инсталация с фиксиране около периметъра - това е най-евтиният начин, тъй като не е необходимо да се инсталира субстрат, купувайте лепило за килим, шотландски. Въз основа на този метод, килима трябва да бъдат разположени върху стената с точност до 5-10 см. С помощта на валяк, нейната гладка, като се започне от средата на стените. С помощта на нож, за да се реже във формата на V корица ъглите и по цокли над килими също така да се намали и да определи цокъл, обезпечаване на преминаването на металната скарата.
  • В 70 случая, инсталирането на килими използва фиксиране му с тиксо, обаче, че въпреки това, на пода трябва да бъде подготовка. В зависимост от типа килим се избира подходяща лепилна лента, чиято ширина варира между 63 mm и 150 mm. Първоначално лентата е прикрепена към периметъра на пода, след това на база мрежа като yacheek50 х 50 см или ивици от 5-8 см. В този случай, без защитно горния слой се отстранява и килима се нарязва с разлика от 5-10 см във всяка от страничната и монтирани на пода с ограничение по стените. След това защитният филм се отстранява от лентата и покритието се залепва, след което остатъците от килима се отстраняват със специален нож по целия периметър. Ако възнамерявате да инсталирате перваза, трябва да направите вдлъбнатина от 5 см. Ролката на шотландската лента е 10 м и е достатъчно за 8 кв.м.

Накланяне на основата на лепило

Лепящ стил - използва се при фиксиране върху бетонна повърхност, дървени подове и подове, които се изравняват на основата на изравняващата смес.

Не използвайте при инсталиране на линолеум и при инсталиране на ламинат. Но често в стаите с висок трафик този метод е най-оптималният.

Първо, от страна на повърхността на тази стая, нанесете лепило и изравнете слоя със шпатула, след това нанесете покритието върху гладкото лепило и го изгладете с ролка. Втората част от тази стая също е обработена.

Лепило за носене

Как да поставим килимМетодът на опъване или разтягане е английски метод, чиято същност е както следва.

Рейки, с ковани нокти под ъгъл 45 ° С в два реда, са прикрепени около периметъра на стените на стаята. При този дизайн, килимът се фиксира по метода на напрежението му.

Под това покритие се полага основата. Този метод мокет инсталация е най-оптималният вариант, тъй като основата за килима не е необходима за подготовка и може лесно да бъде заменена по всяко време. Килим, монтиран по този метод, има дълъг живот.

Но за това трябва да се съберат в основата, самата покривка и грапарите. Също така, правилно дръпнете килима са само професионалисти в своята област.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Как правилно да положите килимаКак правилно да положите килима
Полагане на килима Какво трябва да се има предвид преди полагането на килимаПолагане на килима Какво трябва да се има предвид преди полагането на килима
Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?Килим за дома Как да направим правилния избор на килим?
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!Килими за пода Сортове килими, как да изберем корицата!
Какъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килимиКакъв трябва да бъде субстратът съгласно критериите за избор на килими
По-добре да почистите килимаПо-добре да почистите килима
Преглед на изложбения килим за подова настилкаПреглед на изложбения килим за подова настилка
» » Как да поставим килим
© 2021 BggeHat.com